• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Mijn partner wil niet trouwen

Mijn partner wil niet trouwen. Wat nu?

Mijn partner wil niet trouwen. Wat kan ik doen om hem zover te krijgen dat hij me een aanzoek doet en hoe kan ik vervolgens dat aanzoek ombuigen tot een concrete datum om te gaan samenwonen of te trouwen. Een lastige vraag. Maar als je je aan de regels van 3xZ houdt zoals beschreven in het online coachingprogramma van Breuk tot Doorbraak, dan vergroot je aanzienlijk je kansen dat je partner, die je tot nu toe altijd maar zegt, “ik hou van je en ik wil alleen jou”, en vervolgens geen stappen zet, je na ca 15 maanden alsnog een aanzoek doet om te trouwen.

Mijn partner wil niet trouwen en hij is zo besluiteloos

Heb je last van zijn besluiteloosheid en vraag je je af hoe je een man aan je kunt binden? Als je de regels volgt zoals wij die voorschrijven, dan zal hij er alles aan doen om jou te krijgen en zich aan je te binden.

Om een aantal voorbeelden te noemen: zorg ervoor dat je je partner niet meer dan 2 of 3 keer in de week ziet, zeker in het begin. Ga niet altijd in op zijn voorstel om samen een weekendje weg te gaan en trek ook niet te snel bij hem in.

Hou het allemaal spannend voor hem en wat lastig voor hem. Een man moet er echt moeite voor doen om jou te krijgen. Alleen zo gaat het je lukken dat hij er voor blijft knokken en je uiteindelijk een aanzoek doet. Je zorgt er dus voor dat hij altijd meer van je wilt, en nooit minder.

Na een jaar komt hij er wel achter dat hij je wel een aanzoek moét doen zodat hij je vaker kan zien en het leven meer met jou kan delen. De vraag is dan niet of hij met je gaat samenwonen of trouwen maar meer ‘wanneer’ dat gaat gebeuren.

Mannen kunnen maanden lang, zelfs jarenlang met vrouwen blijven daten, zonder dat hij ook maar de behoefte voelt om zich te binden. Hij zal geneigd zijn om de verbintenis uit te stellen. Als hij je voorstelt om eerst samen te wonen om te kijken ‘of het werkt’ zeg hem dan dat je nogal ouderwets bent ingesteld en dat je liever blijft wachten totdat hij zeker is dat het ook gaat werken!

Tips voor als een man zich niet wil binden

Als hij je nog steeds niet ten huwelijk heeft gevraagd, of gevraagd heeft samen te gaan wonen binnen anderhalf jaar nadat jullie elkaar hebben ontmoet– of hooguit twee jaar – dan zul je iets moeten veranderen. Ga eens een weekendje uit met een vriendin, zorg dat je het druk krijgt op je werk, vertel hem dat je je huurcontract van je woning gaat verlengen, en wees wat mysterieus ten aanzien van de dingen die je doet. Je hoeft niet alles van jezelf in 1 keer weg te geven. Je zult hem juist moeten triggeren zodat hij zich beseft dat hij je ook nog eens kwijt kan raken als hij niet oppast.

En wat als het niet werkt en mijn partner niet verder wil

Vraag hem ‘op de man af’ wat zijn plannen zijn. Als hij zegt dat hij niet van plan is met je te gaan trouwen, zeg dan ‘ok’ en loop dan weg (om hem vervolgens ook nooit meer terug te zien).

In de regel liegen mannen niet over dit soort dingen. Wil hij zich nog steeds niet aan je binden na twee jaar, dan is het echt energie stoppen in een bodemloze put.

Als hij zegt dat hij het ooit wel van plan is, maar dat hij er nog niet klaar voor is, dan is het aan jou om hem uiteindelijk zover te krijgen.

Vraag hem wanneer hij denkt er klaar voor te zijn, en als het langer is dan een jaar, zorg dan dat je hem zo min mogelijk ziet en ga uit met andere mannen.

Stel, je hebt al een jaar op hem gewacht. Ga je nu dan weer een jaar wachten? .

Als jullie al samenwonen en je wilt graag met hem trouwen, maar hij zegt dat hij daar geen behoefte aan heeft, praat er dan over en vertel hem waarom je zo graag wil trouwen.

Zeg echter nooit tegen een man “ik ga bij je weg want je wilt je niet aan mij binden”. Dat is echt het stomste wat je kunt doen, want op die manier jaag je hem echt weg en hoogstwaarschijnlijk voorgoed.

Zeg alleen dat je meer woonruimte nodig hebt en dat je gehoord hebt dat er een leuk appartement beschikbaar komt. Dus nogmaals, heb je het gevoel dat hij niet helemaal voor jou wil gaan, zoek dan snel een ander.

Als hij vervolgens geen moeite doet om je terug te krijgen, verlies dan niet je tijd. Vraagt hij je wat er met je aan de hand is, geef dan een nonchalant antwoord, en zeg “ nou, ik ben er eigenlijk niet zo zeker van of onze relatie wel is wat ik wil”. Als je het gevoel hebt dat hij gemakkelijk zonder je kan, laat hem dan. Dan is hij niet de man voor jou.

Heeft je partner bindingsangst? Vergeet jezelf niet!

We geven je hier vijf tips die je vertellen wat je zeker NIET moet doen als hij weigert enige verbintenis aan te gaan, ook al heb je er alles aan gedaan en hebben jullie al 2 jaar een relatie.

  1. Vertel hem niet dat je je gekwetst voelt, en straf hem niet. Je hebt toen voor hem gekozen, en je hebt wellicht de verkeerde keuze gemaakt, maar het was nog altijd jouw keuze. Dus neem de verantwoordelijkheid voor je eigen acties. En bedenk dat als je al met hem hebt samengewoond, dat jij hem toeliet om op die manier al met je samen te leven zonder dat hij verdere toezeggingen hoefde te doen!
  1. Stel hem niet voor in therapie te gaan om er achter te komen waarom hij zich niet aan je wil binden. Mannen zijn best wel in staat om zich aan iemand te binden wanneer ze écht van hun partner houden, en wanneer zijn geliefde zichzelf blijft en van zichzelf blijft houden. Maar ze kunnen een fobie ontwikkelen tegen verbintenissen zodra hij het gevoel heeft dat je achter hem aan zit, of wanneer je als vrouw té beschikbaar bent, of…ze zijn gewoon niet echt verliefd.
  2. Laat je niet wijsmaken dat trouwen onzin is of dat het slechts een “boterbriefje” is. Als hij niet met je wil trouwen dan houdt hij simpelweg niet genoeg van je, en wellicht wil hij de optie openhouden om iemand anders te kunnen ontmoeten.
  3. Laat je ook geen excuus aanpraten als hij zegt eerder getrouwd te zijn geweest en dat jij hem tijd moet geven om over die nare tijd die hij had met zijn ex heen te komen.
  4. Als je al jaren met een man aan het daten bent en hij komt nog steeds met dingen als “laten we het rustig aan doen” of “zodra ik het rustiger heb met mijn werk” of “wanneer ik er financieel beter voor sta” weet dan dat er altijd wel dingen zijn die je zou kunnen verzinnen om een huwelijk of samenwonen uit te stellen. Dit soort dingen mogen nooit in de weg staan.

Wanneer een man van je houdt en met je wil trouwen zal hij zoiets zeggen als “Kijk, ik ben dan misschien geen rijke vent, maar ik hou van je en ik heb alles voor je over”

Ga bij hem weg als hij na jaren nog steeds niet wil trouwen of een verbintenis aan wil gaan

Het bestaat helaas: mannen die jarenlang met een vrouw daten en zeggen dat ze bindingsangst hebben en nadat de relatie over is vervolgens binnen 6 maanden met een ander trouwen. Als een man echt van je houdt en oog heeft voor wat je voor hem doet (en niet alleen hoe geweldig je eruit ziet of kunt praten) zeg dan dat je niet eeuwig zal blijven wachten. Zijn bindingsangstproblemen zullen dan veel eerder verdwijnen en hij zal je dan veel eerder vragen om in het huwelijk te treden of om samen te gaan wonen.

Wanneer je het toelaat met een man samen te leven zonder getrouwd te zijn, dan zal hij ook niet gemotiveerd zijn om met je te trouwen en zich volledig aan je te geven. Je moet er niet bang voor zijn om bij hem weg te gaan.

Stel dat jullie al verloofd zijn, hoe kun je hem dan nog motiveren om met je te trouwen? Verloofd zijn is geen garantie dat hij met je zal trouwen, dus vergeet dan ook niet de genoemde regels!

Hang niet urenlang met hem aan de telefoon, en ben je van plan echt met hem te trouwen, ga dan niet samenwonen. Blijf je gedurende een tijdje uit zijn gezichtsveld dan is dat het beste wat je kunt doen. Bovendien is het nog altijd beter dat hij je mist en dat de huwelijksdatum wordt uitgesteld dan dat hij claustrofobisch wordt omdat jij teveel ruimte inneemt in jullie relatie.

Gevaarlijke signalen: bindingsangstexcuses

Pas op voor excuses waardoor het huwelijk of samenwonen wordt uitgesteld. Excuses als:
1.Verloofd zijn/samenwonen is toch prima? Waarom al die haast?

2.Hij is al eerder getrouwd geweest en dat was vreselijk, en hij peinst er niet over dezelfde fout te begaan om de verkeerde partner te kiezen. Hij gaf je de verlovingsring zodat je toch maar in zijn buurt zou blijven. (en niet met andere mannen het bed induikt). Hij vindt het wel prima zo.

3.Hij zegt dat hij te jong is en nog met zijn vrienden uit wil gaan.

4.Jullie woonden al samen zonder verloofd te zijn, maar je hebt nog steeds geen datum geprikt voor een huwelijk. Wat doe je dan? Het is beter om, zodra je je hebt verloofd ook een huwelijksdatum af te spreken.

Hoe lang duurt eigenlijk een verloving?

Normaliter duurt een verloving iets minder dan een jaar. Als je jonger bent dan 25 jaar dan is het prima om na 2 jaar te trouwen. Maar gebeurt er dan niets, aarzel dan niet om hem je ring terug te geven.

En wat als JIJ  niet (meer) wil trouwen

Misschien kom je uiteindelijk tot de slotsom dat je twijfels hebt over je relatie. Hij heeft je een aanzoek gedaan en nu opeens denk je “wil ik dit wel echt?”

Het voelt ergens niet goed, en je denkt er over na om de relatie te beëindigen. Wat moet je doen? Trouwen of niet?

Als je er goed over hebt nagedacht, en je hebt er met mij over gepraat, bijv. via skypecoaching, of met een andere coach, vrienden of familieleden, dan kun je er in ieder geval gerust over zijn dat je er voldoende tijd en energie in hebt gestoken om antwoord te vinden op deze vraag. We willen je voorstellen om vooral je hart te volgen (meestal je ‘instinct’) en neem in ieder geval geen beslissing.

Voel je je bezwaard, stom, haat je jezelf of zie je het als falen? Stop met die gedachten! Een punt zetten achter een relatie waarbij je je niet goed voelt is een leerproces en een ervaring waar je alleen maar mee verder komt. Je bent overigens niet de eerste vrouw die opeens tot andere gedachten komt en een huwelijk afzegt. Het gebeurt. Je hebt het geprobeerd en het heeft niet voor je gewerkt. Het is beter dat je nu uitzoekt waarom dat is dan dat je er later achter komt.

Als je besloten hebt toch niet verder te gaan met je partner, sta jezelf dan toe om je liefdesverdriet een plek te geven. Het is normaal dat je verdrietig bent. Wie zou het niet zijn? Maar blijf geloven in de liefde en vooral ook in jezelf en prent jezelf nu niet in dat het je toch nooit zal lukken de ware te vinden.

Je bent eerlijk met jezelf en daardoor ben je al een winnaar. De ware liefde is wellicht al heel dichtbij, en wanneer je die ontmoet, zul je geen spijt hebben van wat je hebt besloten in het verleden.

 

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG