Mijn Relatie Gaat Slecht. Wat Kan Ik Hieraan Doen?

Een mens is niet gemaakt om alleen te zijn en een relatie tussen twee mensen is dan ook iets heel moois. Je kunt elkaar als partner aanvullen en het mooiste in elkaar naar boven halen. Op deze manier kan een relatie een hele fijne toevoeging zijn aan je leven. Tenminste zolang alles goed gaat en beide partners beide gelukkig en tevreden zijn. Het kan helaas ook anders zijn, de relatie gaat slecht.

Je relatie gaat slecht

Als je relatie slecht gaat, is dit natuurlijk niet van de één op de andere dag gebeurd. Zoiets sluipt er langzaam in. Soms begint het met iets kleins, maar als dit niet opgelost wordt, kunnen dingen zich opeenstapelen tot op een gegeven moment de bom barst.

Als je je eenmaal gaat irriteren aan je partner kun je in een negatieve spiraal terecht komen waar jullie niet zomaar uitkomen. Je relatie gaat slecht en als er niets gebeurt, zal deze alleen maar slechter gaan. Als jij en je partner hier niets aan doen, er niet aan willen werken, is het zeer waarschijnlijk dat dit tot een einde van jullie relatie zal leiden. Als dit niet is wat jullie willen, zullen jullie hier hard voor moeten werken samen.

Wat kun je hieraan doen?

Als jullie willen voorkomen dat jullie relatie beëindigt, zullen jullie hier samen heel hard aan moeten werken. Eerst is het belangrijk om samen te praten. Om samen dingen uit te praten zodat jullie met een schone lei verder kunnen gaan. Als jullie dit niet doen, zullen bepaalde zaken altijd tussen jullie in blijven staan. Als jullie er samen niet uitkomen, kunnen jullie hier ook hulp bij inroepen.

Jullie zouden er dan voor kunnen kiezen om samen in relatietherapie te gaan. Een relatietherapeut kan jullie handvaten geven om weer met elkaar te leren communiceren. Hij of zij kan jullie helpen om elkaar weer te leren begrijpen en hoe jullie het beste met bepaalde zaken om kunnen gaan. Door middel van oefeningen worden jullie thuis ook ‘gedwongen’ om hiermee aan de slag te gaan.

Als de therapie geslaagd is, is het natuurlijk ook belangrijk dat jullie hiermee aan de slag blijven. Een relatie is hard werken en het gaat niet vanzelf. Als jullie er niet aan blijven werken, zal het misschien alsnog misgaan. Zorg dat jullie elkaar niet als vanzelfsprekend beschouwen en blijf je best doen voor elkaar en tijd voor elkaar maken. Zeker als er kinderen in het spel zijn, kunnen jullie soms vergeten dat jullie naast papa en mama ook nog elkaars partners zijn.

Je relatie gaat zo slecht dat deze eindigt

Maar wat je als je relatie zo slecht gaat dat het helaas toch in een breuk eindigt. Als dit niet is wat je wilt, zul je alles in het werk moeten stellen om dit weer te veranderen. Om ervoor te zorgen dat je ex weer je partner wordt. Als jullie voor elkaar bestemd zijn, is het zeker de moeite waard om hiervoor te vechten.

Mijn Relatie Gaat Slecht. Wat Kan Ik Hieraan Doen? by
Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties