JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        RELATIEPROBLEMEN    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Mijn relatie is over. Wat te doen?

Je relatie is over. Dan is het wel handig als je weet wat je het beste kunt doen.

Het is heel naar als je relatie over is en je wil het natuurlijk liever niet zeggen. Je gaat geen relatie aan met de bedoeling dat deze ooit weer over zal gaan. Als je voor elkaar kiest en samen een relatie begint, ga je ervan uit dat het voor altijd is. Dat jullie samen oud en vooral heel gelukkig zullen worden. Dat een relatie ook over kan gaan, past niet in dit plaatje. Eigenlijk zou je het liefst je ex terug willen krijgen en je weet je geen raad.

Mijn relatie is over, wat nu?

Als je relatie over is, is dit een enorme klap. Zelfs als je de breuk al hebt zien aankomen, als deze niet te vermijden was, zul je toch in een gat vallen. Je moet afscheid nemen van het toekomstbeeld wat je had van jullie samen. Je bent weer alleen en dat was niet zoals je het je had voorgesteld. Liefdesverdriet kan vergeleken worden met rouwen. Net als een rouwproces kent liefdesverdriet verschillende fases waar je doorheen zult moeten. Je kunt wel proberen weg te lopen voor het verdriet, maar het zal je uiteindelijk toch inhalen. Je kunt het daarom maar het beste aangaan en met open vizier tegemoet treden.

Ook zijn er een hele hoop praktische zaken waar je tegenaan loopt. Als jullie nog niet samenwoonden of getrouwd waren, zal er minder geregeld hoeven te worden. Er zullen dan misschien wat spullen van elkaar bij de ander liggen maar veel meer zal het niet zijn.

Wat wel lastig kan zijn, is als jullie vooral gemeenschappelijke vrienden hebben. Als jullie nog vriendschappelijk met elkaar om kunnen gaan, is dit verder geen probleem maar anders kunnen je vrienden het gevoel hebben dat ze moeten kiezen. Wie moeten ze uitnodigen op een verjaardag? Kunnen ze nog wel met jullie allebei omgaan? Wat kunnen ze wel of niet zeggen? En dan kan de breuk tussen jullie onbedoeld ook andere breuken veroorzaken.

Als je wel getrouwd bent of al samenwoonde, eventueel met een samenlevingsovereenkomst, komen er wat meer zaken bij kijken. Bijvoorbeeld als jullie een koophuis hebben, zal bekeken moeten worden of er iemand kan blijven wonen en anders zal het huis verkocht moeten worden. En zo zijn er nog een hele hoop meer zaken die geregeld moeten worden. Je bent financieel met elkaar verbonden en dat is niet zomaar één, twee, drie even ongedaan te maken of uit elkaar te halen. Laat je hierbij goed informeren zodat je later niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Als er ook nog kinderen in het spel zijn, is het helemaal van het grootste belang dat jullie nog wel normaal met elkaar om kunnen gaan. En dat er natuurlijk een goede regeling getroffen wordt en duidelijke afspraken over hoe de zorg van de kinderen geregeld wordt.

Mijn relatie is over maar dat wil ik niet

Maar wat als je eigenlijk niet wilt dat je relatie over is? Wat als je eigenlijk helemaal geen praktische zaken wilt regelen, niet wilt leren omgaan met je eenzaamheid en verdriet maar je relatie terug wilt. Wat als je niet wilt zeggen: mijn relatie is over maar eigenlijk wilt zeggen dat je je relatie opnieuw wilt beginnen.

Dan zul je hier natuurlijk wel iets voor moeten doen. En dat kun je niet alleen, daar heb je wel de medewerking van je ex voor nodig. Mochten jullie graag samen verder willen, maar je weet niet hoe dan kan het een idee zijn om samen in relatietherapie te gaan. Door middel van relatietherapie kunnen jullie samen helder krijgen waar het mis is gegaan en hoe het dan wel zou moeten.

je kunt uiteraard ook zelf aan de slag, want voor het herstellen van een relatie kun je ook eerst bij jezelf beginnen. De partner is niet altijd nodig bij het gesprek. Wil je coaching per email? Klik dan hier. Je kunt ook bij mij terecht voor coaching via telefoon of Skype. Je kunt dan deze pagina checken.

Hopelijk kun je dan zeggen: mijn relatie is over geweest maar het gaat nu weer super goed! In de eerste plaats is dat met mijzelf.

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl