Moet Ik Hem Loslaten? De 10 Redenen Om Hem Voorgoed Te Laten Gaan

“Moet ik hem loslaten?” Het antwoord op deze vraag is voor veel vrouwen beslist niet gemakkelijk. Je hebt misschien wel jaren lang lief en leed gedeeld met elkaar. Je bent zo op elkaar ingespeeld dat het loslaten van een ex niet zo eenvoudig is.

Vrouwen zijn over het algemeen veel gevoeliger dan mannen en hebben doorgaans de meeste moeite om hun ex los te laten. Vrouwen verzinnen vaak allerlei smoesjes om maar niet de knoop door te  hoeven hakken. De gedachte “we zullen elkaar dan nooit meer zien” is gewoon te pijnlijk. Wij mensen houden niet van pijn. We lopen er het liefst voor weg of stellen de pijn liever nog uit.

Of we zeggen tegen onszelf “als ik maar wat liever ben” of “geduldiger” of gewoon wat “relaxter”, dan zal hij vast wel weer verliefd worden en dan hoef ik niet te kiezen.

Maar als een man onbereikbaar blijft, moet je dan doorgaan met je relatie?

Wanneer Moet Ik Hem Loslaten? 10 redenen om echt met hem te kappen

Ik geef je hieronder 10 redenen wanneer je je ex echt definitief zou moeten loslaten, en niet alleen omdat het gewoon “beter” is

Reden 1 om hem los te laten: – hij zuigt energie uit je

Je kent het vast wel. Je hebt vast vaak gehoord “als je iets echt graag wil, dan zul je er hard voor moeten werken? Wel, er ontbreekt toch iets aan die zin. We zijn het er allemaal over eens “voor niets gaat de zon op”, je zult dus zeker aan de slag moeten als je iets wilt bereiken, maar je moet altijd in het vizier houden “is alles nog in balans? voel ik mij nu gelukkiger ?”

Als je 90% van je energie in een partner stopt en je krijgt er nooit energie van terug, dan ben je je tijd aan het verliezen en wordt het dus tijd dat je tegen jezelf zegt “ja, ik moet hem loslaten”

Reden 2 om hem los te laten – er zijn nog heel veel leuke andere mannen

Het is makkelijk om te denken “er zijn geen leuke mannen meer te vinden. Immers, de leuke mannen hebben toch al een partner”, of “ik ben te laat”. Maar dat is een leugen. Ik zal je vertellen waarom.

Ben je ooit eens bij een autodealer geweest om een nieuwe auto te kopen? Stel je wil een Volkswagen Polo kopen. Je gaat naar de dealer, je vraagt een proefrit aan, je kijkt naar youtube videos, je vraagt naar de mening van je vrienden, je collega’s, en omdat je nu gefocust bent op de Volkswagen Polo zie je opeens overal Volkswagen Polo’s rijden.

Ons brein is heel krachtig. Met gemak filteren we 99% van de informatie uit en kunnen we ons focussen op die ene procent die nog overblijft.

Maar stel dat je dat verandert. Stel je voor dat je zegt “overal zijn leuke en betrouwbare mannen”. Je raadt het al, je zal opeens overal leuke en betrouwbare mannen zien.

Hou dit in je achterhoofd: kom je een minder leuke en betrouwbare man tegen, zeg dan “ok, deze laat ik gaan want ik ben tijd aan het verspillen….what’s next?”

Wordt een meester in het onderscheiden van tijdverspillers en leg de focus vooral op mannen die jouw energie en tijdsinvestering waard zijn.

Reden 3 om hem los te laten – Eén slechte ervaring kan je oordeel voorgoed kleuren

Slechte ervaringen in het verleden kunnen de oorzaak zijn van het feit dat de beslissingen die je maakt ongegrond zijn of gekleurd. Door die ervaringen is je brein dus geconditioneerd om aan te nemen dat iets ‘voor altijd waar is’.

Al slechts 1 ongelukkige ervaring, waarbij je in aanraking kwam met besluiteloze mannen die emotioneel onbereikbaar waren, kan al voldoende zijn om aan te nemen dat je vanaf nu ALLE mannen in een bepaalde categorie zou moeten ontwijken.

Om een voorbeeld te geven: stel je hebt een man ontmoet met kinderen uit een vorige relatie. Hij kan maar niet voor jou kiezen, maar hij kan je wel leuke voorstellen doen voor het weekend. Hij wil ook zijn kinderen en zijn ouders nog niet aan je voorstellen. Op een vrijdagavond verwacht je zijn telefoontje om in het weekend iets leuks te gaan doen. Zijn telefoontje blijft uit. Jij belt hem en je merkt dat hij wat afstandelijker is en komt met een excuus dat hij liever even niets aan zijn hoofd wil.

Op basis van deze ervaring zou je al kunnen denken “ok, ik moet oppassen voor gescheiden mannen met kinderen”, dus ik kan hem beter maar loslaten, en dat voorgoed.

Maar wees eens eerlijk: hebben alle gescheiden mannen problemen om zich emotioneel te verbinden en knopen door te hakken? Je logische verstand zal je zeggen “natuurlijk niet”, en toch denk je dat al gauw.

Het is belangrijk dat je de foute mannen snel herkent, maar het is evenzo belangrijk dat je investeert in de juiste man.

Reden 4 – het is 10x moeilijker om hem los te laten dan om te blijven

Dit zit echt in ons als mens: hoe meer je in iemand investeert, des te waardevoller die ander voor je wordt, en hoe meer je je hecht aan die persoon des te moeilijker het wordt om hem los te laten.

Het is wetenschappelijk bewezen dat wanneer je tijdens de seks een orgasme ervaart met een man, dat er een chemische verbinding ontstaat in de hersenen zoals die ook ontstaat als je cocaïne gebruikt. Niet alleen dat, maar ook als je kust, elkaar aait, kortom lichamelijke verbinding waarbij je genot en veiligheid ervaart zorgt voor chemische verbindingen in het brein die de emotionele verbinding en lichamelijke hechting stimuleert.

Dus ook als je tegen jezelf zegt “het is niet erg, ik weet dat deze relatie niet gaat werken, ik moet hem loslaten, hij is slechts een fuck buddy”, dan nog zal je lichaam het er niet mee eens zijn.

Op een dag zul je wakker worden en je realiseren “verdomme, ik denk dat ik verliefd ben op hem”. Zelfs als je zou beseffen dat hij je behandelt als stront, dan zou je het nog ongelooflijk moeilijk vinden om hem los te laten.

Het is niet omdat je verliefd op hem bent, dat jullie voor elkaar bestemd zijn. Verliefd zijn is een fase van gekte. Door de chemische verbindingen in je brein kun je je slechts focussen op 1 man. Dat is ook de reden waarom veel vrouwen achteraf soms niet begrijpen waarom ze op een bepaalde man zijn gevallen. Ze verwarren vaak ook verliefdheid met ware liefde.

Herken de signalen dus op tijd, en ook al is het nog zo moeilijk, je zult alle contact moeten verbreken en het genezingsproces in moeten gaan, ja zelfs moeten omarmen.

Reden 5 om hem los te laten – het vernietigt je eigenwaarde

Het is een feit dat mannen zich enorm aangetrokken voelen tot vrouwen wanneer zij:

  • veel zelfvertrouwen uitstraalt
  • gelukkig is met zichzelf en haar eigen leven
  • emotioneel onafhankelijk is, en zeker niet pusherig opstelt
  • het beste uit zichzelf haalt, iedere dag weer

Maar wanneer je je vast blijft klampen aan de verkeerde man, omdat je continu wordt afgewezen, je eigenwaarde niet wordt bevestigd, wanneer hij niet aan je behoeften tegemoet komt (en er zelfs lak aan heeft), dan verlies je je eigenwaarde.

  • je voelt je niet meer aantrekkelijk
  • je voelt je niet meer welkom
  • je voelt je niet meer speciaal
  • je voelt dat je het niet waard bent om bemind te worden

Want deze man laat je al die dingen niet op consistente wijze beleven, misschien héél af en toe (zodat jij maar aan hem kan blijven plakken en hij al je energie uit je kan zuigen), maar nooit consistent.

We willen graag geloven dat we sterk zijn als vrouw, en dat we geen man nodig hebben om ons gewaardeerd te voelen…..de realiteit is echter anders!

De meeste vrouwen ontlenen hun gevoel aan eigenwaarde en zelfvertrouwen op basis van hoe mannen hen behandelen. Of sterker nog, hoe de belangrijke mannen in hun leven hen behandelen.

Als je een man hebt die je niet echt liefheeft en je vraagt je nog af “moet ik hem loslaten”, dan ben je jezelf aan het saboteren en conditioneren om te aan te nemen dat je het niet waard bent om bemind te worden. Deze bagage neem je vervolgens ook weer mee in een volgende relatie. Doe het jezelf niet aan. Laat hem los en vind je eigenwaarde weer terug.

Er zijn nog 5 redenen om te onderzoeken wanneer je het antwoord op de vraag “moet ik hem loslaten” nog steeds niet kunt weet. Wil je meer hierover lezen, “klik dan hier en lees verder in het artikel moet ik hem vergeten

 

 

 

Klik hier om een reactie achter te laten 7 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG