JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        Hoe krijg ik mijn ex terug    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Moet ik mijn ex zeggen dat ik van hem hou

Je bent afgewezen door je ex en je vraagt je af ‘moet ik mijn ex zeggen dat ik van hem hou’. De vraagt wordt overigens ook gesteld door mannen ‘moet ik haar bewijzen dat ik van haar hou’.

Het is altijd een lastige vraag want alles hangt af van de relatie en de situatie waarin je zat vlak voor de breuk. Je zult altijd erg voorzichtig moeten zijn in je liefdesverklaringen en je in ieder geval nooit smekend of sentimenteel moeten opstellen. Je weet niet hoe je ex hiermee om gaat. Je hebt namelijk een grote kans dat je ex zich heel ongemakkelijk gaat voelen als je zegt dat je van hem of haar houdt. Maar ik begrijp wel dat je op een of andere manier je ex toch wilt bewijzen dat je van hem houdt, ook als ben je afgewezen. Je zult een duidelijk plan moeten hebben zoals een juiste timing, de juiste non verbale houding, de juiste stem en de juiste plek uit moeten kiezen om je liefde te verklaren.

Laat eerst zien dat je nog van je ex houdt door je houding en daden

Veel meer nog dan woorden kun je je liefde bewijzen door je houding en de dingen die je doet. Als je je ex vertelt dat je zijn of haar keuze om afstand te willen nemen respecteert, laat je ook hiermee zien dat je van hem/haar houdt.

Misschien zeggen je vrienden wel dat je zeker je ex moet laten weten dat je nog van hem of haar houdt, maar echt, we raden je aan om hier voorzichtig mee te zijn. Je moet er toch niet aan denken als je wederom een klap in je gezicht krijgt. Je ex kan omdat hij of zij geen raad weet met jouw liefdesverklaring je wellicht zeggen “jammer, maar mijn gevoelens zijn weg. Je hebt er niets aan om van mij te houden”

Vertel je ex dan in ieder geval dat je zeker wel van hem/haar kunt houden ook al wil je ex niet meer met je verder. Zeg in dat geval dus “ik kan zeker van je houden, ook al wordt mijn liefde niet beantwoord. Je hebt namelijk op een mooie dag een plek in mijn hart gekregen en die wil ik graag behouden omdat ik je dankbaar ben voor alles wat je voor me hebt betekent en gedaan. Alleen dat al is de moeite waard om van je te houden”

Iedere keer als je je ex weer ziet, vergeet dan niet je mooiste glimlach te laten zien en vooral ook oogcontact te maken. Laat ieder moment een mooi positief moment zijn en zorg dat je ontspannen een gesprek kunt voeren.

Je ex bewijzen dat je van hem houdt middels een handgeschreven brief

Als je ex niet gevoelig blijkt voor je nonverbale en verbale charmes, kun je ook een handgeschreven brief schrijven. Dat wat je schrijft zal je ex niet zomaar naast zich neer leggen. Het voordeel van een handgeschreven brief is dat je ex deze nog een paar keer kan nalezen. Bovendien is een handgeschreven brief naar je ex persoonlijker dan een email. Wees voorzichtig met je uitlatingen en overdrijf niet. Vertel je je ex te vaak dat je van hem of haar houdt dan zal het effect minder zijn.

Je ex kan via de brief ook een andere kant van je ontdekken: je romantische kant. Zorg er wel voor dat je niet overdrijft en maak de brief ook niet te lang. Korte krachtige zinnen hebben het meest effect. Vertel je ex dat zijn/haar geluk het belangrijkste is. Wat is een mooiere manier om je liefde te bewijzen voor je ex?

Laat in je brief ook zien wat je allemaal onderneemt, dat je je verantwoordelijk voelt voor de breuk, maar dat je geen zin hebt om steeds weer oude koeien uit de sloot te halen. Vertel dat je je voortaan wilt richten op de toekomst, en op alles wat mogelijk is. Was er een conflict net na de breuk? Vertel je ex dat je open staat om dat op te lossen zodat jullie beiden een opgeruimd gevoel kunnen hebben en positieve herinneringen kunt blijven houden over jullie relatie.

Bel je ex niet om te zeggen dat je van hem houdt (of haar houdt)

We raden je aan om niet je liefde te verklaren door de telefoon. Je ex zal zich niet gemakkelijk voelen. Omdat je elkaar niet kunt zien weet je ook de reactie van je ex niet goed te interpreteren. Als het gesprek over de telefoon goed verloopt, kun je misschien beginnen met lieve woorden en koosnaampjes, maar nogmaals, overdrijf niet! Gaat je ex hier op in op een positieve manier en vraagt je ex of je serieus bent, zeg dan dat je zeker niet uit impulsiviteit reageert maar dat je serieus bent.
Als je twijfelt over de gevoelens van je ex voor jou, en je ex vraagt naar jouw gevoelens zeg dan dat je graag open en eerlijk over je gevoelens wilt praten maar niet door de telefoon.

Stel je ex sowieso gerust als hij of zij doorvraagt door te zeggen dat je geen scenes wilt door de telefoon, en dat je het op prijs zou stellen als jullie nog een keer een gesprek hierover kunnen voeren.

Laat zien dat je van je ex houdt door het respecteren van zijn wens om radiostilte

Het respecteren en nakomen van de wens van je ex is altijd het beste wat je kunt doen en de mooiste manier om te laten zien dat je van je ex houdt. Vertel je ex dat je graag wilt dat hij of zij over de situatie na wilt denken. Om je ex te stimuleren, zorg je er zelf voor dat je je op jezelf focust en jezelf in alles verbetert. Op het moment dat je je ex dan weer ontmoet kun je verzekerd zijn van het ‘wow effect’.

Wat bedoelen we hiermee? Je ex is na de breuk niet gevoelig voor jouw plotselinge gedragsveranderingen. Waarom niet? Omdat je niet geloofwaardig overkomt. Je komt altijd geloofwaardiger over als je ook eerst de tijd voor jezelf hebt genomen.

Ga in ieder geval nooit je ex smeken om je nog een kans te geven. Dat is niet het bewijs dat je van je ex houdt, maar dat heeft meer te maken met jezelf laten zien als emotioneel afhankelijk persoon.

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl