OMGAAN MET EEN RELATIEBREUK – ONTDEK HOE

Hoe omgaan met een relatiebreuk? Als je van een relatie hebt genoten die best wel een aantal maanden of jaren heeft mogen duren dan kan een plotse relatiebreuk wel pijnlijk zijn. Soms kan je een relatiebreuk voelen aankomen en soms is het echt ook plots. Gelukkig zijn er verschillende manieren voor het omgaan met een relatiebreuk. Maar eerst is het verstandig om te vermelden dat je zelf in die tijd niet bij de pakken mag blijven zitten, want dan tergen de uren langzaam voorbij en voor je het weet ga je misschien kampen met een depressie en dat wil je vast en zeker vermijden.

Tips voor het omgaan met een relatiebreuk

Het is belangrijk om na een relatiebreuk aan je vrienden te denken. Misschien heb je je vrienden al een hele tijd niet meer gezien of gesproken dan is dit nu het geknipte moment om met ze eens op café te gaan en een goeie pint te gaan drinken aan de toog. Dit geldt overigens niet alleen voor vrienden maar ook voor familieleden. Neem de tijd om met ze een goed glas te gaan drinken en profiteer een beetje van de vrijheid. Na een relatiebreuk is het essentieel om je ex partner gewoon met rust te laten.

Misschien wil je ex partner wat rust en in geen geval contact met je hebben. Vermijd daarom de zogenaamde dronken telefoons. Als je bepaalde zorgen wilt vergeten neem je al eens een extra glas of twee en dan kan het gebeuren dat je door de drank niet altijd meer weet wat je nu precies aan het doen bent. In een dronken bui neem je dan al eens vlug de telefoon en bel je hem of haar op en probeer je het toch nog een beetje bij te leggen.

Doe dit niet want je maakt het op deze manier alleen nog maar erger. Je ego kan er mee beschadigd worden want anders gaat de ex partner vinden dat je zielig bent omdat je naar de fles grijpt. 

Niets is zo erg om elke keer weer herinnerd te worden aan een relatiebreuk

Na een relatiebreuk is het van belang dat je er snel weer terug bovenop komt. Een gouden tip voor het omgaan met een relatiebreuk is om de spullen van je ex in een doos te doen en om de spullen heel beleefd terug te brengen. Ga de spullen niet opeens weggooien of kapot maken omdat je jezelf wilt afreageren, neen, leg de spullen netjes in een doos en geef de doos vervolgens terug aan je ex.

Dan ben je snel verlost van al die herinneringen. Het zou kunnen dat je tijdens de relatie persoonlijke cadeaus hebt gekregen die een waarde hebben. Praat erover of je die moet teruggeven of als je die zelf mag houden. Cadeaus die een waarde hebben, zijn altijd gegeven uit liefde, het is daarom belangrijk om er even over te praten. Jij wilt snel een nieuw leven beginnen en je ex wil snel weer de draad kunnen oppakken dan gaat dat beter als je niet de hele tijd aan het schelden bent op elkaar ook al geef je louter een paar spullen terug. 

Omgaan met relatiebreuk – tips voor gezamenlijke foto’s

De kans bestaat dat je tijdens de relatie heel leuke herinneringen hebt vastgelegd op foto’s. Een woonkamer fleurt altijd op met foto’s en meestal heb je foto’s van jullie beiden in de woonkamer hangen. Je kan het beste de foto’s wegnemen en ze nog niet dadelijk verbranden. Soms wil je even terug denken aan die mooie tijd en aan de herinneringen. Die bij ene relatiebreuk de foto’s in een doos en zet de doos ergens onderaan de kleerkast. Je kan later nog beslissen wat je ermee gaat doen.

OMGAAN MET EEN RELATIEBREUK - ONTDEK HOE by
Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties