JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        LIEFDESVERDRIET    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Omgaan met liefdesverdriet

Omgaan met liefdesverdriet is eigenlijk het allerbelangrijkste als je eenmaal bent afgewezen door je ex. En dat is beslist niet gemakkelijk. Er zullen periodes komen die heel wisselend zijn. Periodes dat je je goed voelt, maar dan ook weer minder goed.

Er is denk ik over geen onderwerp meer geschreven en gezongen dan over de liefde. Wat is er mooier dan liefde tussen twee mensen die samen oud en gelukkig mogen worden. Helaas gaat het niet altijd zo en hebben niet alle relaties een happy end. Liefde is prachtig, maar maakt je ook heel kwetsbaar.

En als het niet loopt zoals gehoopt, krijg je te maken met een ander facet van de liefde, namelijk liefdesverdriet. Er zullen weinig mensen zijn die het leed van liefdesverdriet bespaard zal blijven. Iedereen zal anders omgaan met liefdesverdriet maar het zal voor niemand eenvoudig zijn.

Verschillende fases om met liefdesverdriet om te gaan

Hoewel liefdesverdriet voor iedereen anders is en iedereen er dus ook anders mee zal omgaan, zijn er toch een aantal fases te benoemen die iedereen door zal maken. Als een relatie verbroken is, ga je eigenlijk een rouwproces door welke vergelijkbaar is met het rouwen om een overledene.

Je moet afscheid nemen van iets dat nooit meer zal zijn zoals het was, van een toekomstdroom en alle emotionele en praktische zaken die daarbij komen kijken. De een zal deze fases misschien makkelijker en sneller doormaken dan de ander maar in grote lijnen zijn deze fases voor iedereen hetzelfde.

De eerste fase is de fase van ongeloof. Je kunt niet geloven dat je relatie met die persoon, waar je dacht oud mee te worden, voorbij is. Dit is eigenlijk ook een soort van zelfbescherming, als het nieuws in één keer volledig tot je door zou dringen, kan dit te veel ineens zijn. Daarom regel je eigenlijk zelf dat de werkelijk gedoseerd tot je door dringt.

Daarna komt de fase van de verwerking, misschien wel de moeilijkste fase. De harde werkelijkheid komt nu echt binnen en dit brengt de nodige, verschillende emoties met zich mee. Deze emoties kunnen weer de nodige fysieke klachten zorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan slapeloosheid, slaapproblemen of zelfs hoofdpijn of buikpijn.

>> Lees het uitgebreide artikel over liefdesverdriet verwerken en de verschillende fasen hier

De laatste fase is de berusting, de accepetatie dat je relatie voorbij is. In deze fase zul je ontdekken dat je jezelf beter hebt leren kennen en er hopelijk sterker uit bent gekomen.

Wat als je liefdesverdriet niet over gaat?

Maar wat als die berusting niet komt? Wat als je alleen maar tot de conclusie kunt komen dat jullie bij elkaar horen en jij niet zonder die ander kunt? Wat alle emoties, al de woede en al het verdriet je er alleen maar toe hebben gedreven dat je nog maar één ding voor ogen hebt en dat is dat je je ex terug wilt. Ga dan vooral niet te overhaast te werk. Dan kan het een kwestie zijn van tijd en heel veel geduld.Liefdesverdriet Boek

Als twee mensen uit elkaar gaan, zullen ze niet ineens ophouden met aan elkaar te denken. Laat dan ook een tijdje niets van je horen. Ze zeggen wel eens dat je pas iets mist als het er niet meer is. Gebruik deze tijd om goed na te gaan waar het nu precies mis is gegaan. En wat er dus zal moeten veranderen om het een volgende keer wel te laten slagen.

Als je eenmaal duidelijk in kaart hebt voor jezelf wat er anders zou moeten, heb je ook duidelijk wel stukje bij jou ligt en waar jij dus zelf iets aan kunt doen.

Je zou dan weer contact kunnen zoeken met je ex en kunnen polsen hoe hij of zij erin staat. Omgaan met liefdesverdriet kan voor hem of haar heel anders zijn gelopen. Hopelijk zijn jullie beide tot dezelfde conclusie gekomen en hebben jullie nu de handvaten om het deze keer wel te laten slagen.

>>> Lees ook het artikel wat de doen bij liefdesverdriet dat niet overgaat

46 cliënten kwamen binnen 6 weken (na 3 online therapie sessies) af van:

  • Liefdesverdriet
  • Bindingsangst/Verlatingsangst
  • Codependent gedrag
  • Obsessief gedrag
  • Schuldgevoelens
  • en nog veel meer...

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl