Omgaan Met Verdriet Na Een Scheiding. Hoe Doe Je Dat?

Omgaan met verdriet na een scheiding, vooral in het begin is het erg moeilijk. Zeker als je relatie een behoorlijk lange tijd heeft geduurd of je ex plotseling zei een ander te hebben. Als je niet zelf de relatie verbroken hebt en dacht dat alles goed zat tussen jullie komt de klap des te harder aan. Je bent een dierbare kwijtgeraakt en als het ware in een rouwproces belandt.

Omgaan met verdriet na scheiding. De schokfase.

De eerste periode leef je in een soort roes. Ongeloof, woede, sombere buien en soms ook opluchting wisselen elkaar af. Het is heel normaal dat dit enkele weken tot maanden duurt. Voor je eigen gezondheid is het belangrijk dat je niet in deze periode blijft hangen. Je hebt er niets aan als je op den duur in een depressie terecht komt.

Je nieuwe leven

Of je er nu zelf voor gekozen hebt of niet. Er komt een tijd dat je de schouders er weer onder moet gaan zetten en aanvangen met een leven zonder je ex. Je zal best nog wel af en toe een terugvaldag hebben maar je kan nu eenmaal niet anders. Je relatie is voorbij en door bij de pakken neer te blijven zitten word je humeur er ook niet beter op. Je moet ruimte maken voor een nieuwe toekomst en dat doe je door je leven een nieuwe wending te geven.

Eén troost, ook deze twijfelachtige periode is van voorbijgaande aard. Je sombere buien en gedachten aan je ex zullen steeds minder worden en op een dag zal je tot de conclusie komen dat je al een paar dagen helemaal niet aan je ex hebt gedacht.

Een steuntje in je rug kan je wel gebruiken

Natuurlijk hoef je het hele proces niet alleen door te lopen. Wist je dat 80% van de mensen in zijn/haar leven te maken krijgt met liefdesverdriet? Schroom niet om er met vrienden of vriendinnen over te praten. Huil op zijn tijd eens lekker uit en schaam je niet voor je emoties.

Waar we op deze site al deze adviezen vandaan halen? Bezoek ons liefdesverdrietacademie en ook jij zal er sterker uitkomen. Geloof ons, in het omgaan met verdriet na een scheiding laten we je niet alleen.

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG