17

Het belang van het invoeren van radiostilte na de breuk

Deze vraag wordt ons vaak gesteld en dat is dan ook begrijpelijk. Er is niets zo paradoxaal als het aankomt op het invoeren van radiostilte na de breuk. Waarom zou je nu de persoon waar je zo intens van hebt gehouden et die je aan de kant heeft gezet zoveel mogelijk moeten zien te vermijden? Zie hier de allermoelijkste psychologische uitdaging!

Wanneer kan ik radiostilte omzeilen?

In ongeveer 3 à 5% van de gevallen. Je kunt dus stellen dat dat een zeer gering aantal is. Je kunt radiostilte alleen achterwege laten als dit niet jullie eerste breuk is en er al eerder een contactbreuk is geweest.

Anders gezegd, je kunt de radiostilte ook omzeilen als je ex niet officieel met je gebroken heeft. Als hij of zij bij voorbeeld met een ander het bed al wel heeft gedeeld maar nog geen besluit heeft genomen. In alle andere gevallen kun je niet om de regel van radiostilte heen.

Radiostilte is de basis voor het terugwinnen van je ex

Radiostilte is eigenlijk de sleutel voor het werk dat nog gedaan moet worden. Dat is wat je ex zal doen twijfelen over zijn of haar keuze en van invloed zal zijn op zijn of haar definitieve keuze. Feitelijk gezien verwacht je ex niet anders dan dat jij aan de vragende kant zal staan, dat je om uitleg zal vragen, dat je achter hem of haar aan zal rennen.

De afwezigheid van contact zal je ex alleen maar doen twijfelen aan de situatie. Ook al getuigen de talrijke telefoontjes, smsjes en alle andere pogingen die je pleegt om contact te hebben met je ex van weinig respect versus je ex, het zijn ondanks dit alles toch elementen die hem of haar op enig manier zekerheid geven.

Je ex zal op het moment dat je hem of haar contacteert een zeker gevoel van macht over je voelen. Je ex zal het toch niet prettig vinden als je niets van je laat horen. Zo simpel is het eigenlijk.

Het consequent hanteren van radiostilte vraag ongelooflijk veel van je

Ik weet het. Het is erg moeilijk om je te houden aan de regel van radiostilte. Zoals we het hier op liefdesverdriet.nl al vaker hebben gezegd: jij en je ex bevinden zich in 2 compleet verschillende werelden. In jouw wereld lijken minuten wel jaren.

Mensen bij mij in coaching hoor ik vaak zeggen : ” maar ik heb al sinds 16:00 uur geen smsje meer gestuurd” , of ” ik heb mijn ex sinds afgelopen zaterdag al niet meer gebeld”. Ze zeggen dit om zo snel mogelijk een nieuwe poging tot contact te kunnen rechtvaardigen.

Het probleem is dat het succes van radiostilte zich niet laat vertalen in minuten of in uren, zelfs niet in dagen. Het laat zich slechts vertalen in weken of zelfs maanden. Zie daar waarom het werkelijk een uitdaging is voor de meeste mensen. Want het stelt echt niets voor als je ‘ al’ 4 dagen geen contact meer hebt met je ex. Zelfs een smsje of whatsappje per week is al te veel.

Iedere keer dat je toch weer over die grens heengaat, zal alle moeite voor niets zijn geweest en ben je weer terug bij af. Zie het eigenlijk als een ontgiftingskuur of een vastendieet. Als de verleiding te groot is en je denkt ‘acht 1 belletje moet kunnen’ dan kun je echt weer opnieuw beginnen. Je ultieme doel moet toch echt een langdurige contactbreuk zijn, tenminste als je resultaat wilt boeken.

Wanneer kan ik stoppen met radiostilte?

Op deze vraag heb ik twee verschillende antwoorden die afhankelijk zijn van een aantal factoren

Jij bent het die de regel van radiostilte verbreekt: in dit geval moeten er minstens al een paar weken zijn verstreken (een week of 6 à 9 minimum) en moet je in staat zijn geweest om afstand van je ex te nemen.

Je moet in een stadium zijn beland waarbij je kunt zeggen: ik heb mijn ex niet nodig om te kunnen overleven.

Je moet dus gelukkig kunnen zijn zonder je ex. Je bent dan vervolgens beter in staat om je ex te ontmoeten zonder al te veel drama doordat je je al enigszins ‘ los’  voelt van je ex. Immers, pas dan kun je laten zien dat het goed met je gaat en je niet continu in een nachtmerrie bent blijven hangen.

Je ex verbreekt de regel van radiostilte: dat is natuurlijk het beste scenario. Dat betekent nl dat de geleverde moeite wordt beloond. Als je ex contact met je opneemt dan houdt dit in dat zijn of haar nieuwsgierigheid is geprikkeld.

Blijf in dat geval, ook dan nog steeds compleet onafhankelijk van je ex. Probeer dan juist degene te zijn die het gesprek verbreekt (op juist een belangrijk moment). Je hebt immers een druk leven, niet waar?

>>> Bekijk de video en lees verder ook de special “Radiostilte Stappenplan van A tot Z” door hier te klikken

Klik hier om een reactie achter te laten 17 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG