Je ex terugwinnen moeilijk? 

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Relatie beëindigd? De 5 echte verklaringen

Is je relatie beëindigd? Hier is waarom

Heb jij je relatie beëindigd, of wellicht heeft je ex daartoe besloten?

Hoe komt het toch dat relaties tegenwoordig zo moeilijk vol te houden zijn? Waarom worden we steeds weer verliefd ook al doen we nog zo ons best om een relatie levensvatbaar te houden? Hebben we vergeten hoe we van iemand kunnen houden? Of erger nog, vergeten wat liefde is?

Het probleem is dat we ons niet meer zo gemakkelijk willen geven. We willen geen compromissen sluiten, we willen niet meer onvoorwaardelijk liefhebben. We willen dat alles zo makkelijk mogelijk is. We zijn opgevers geworden. We geven liefde geen kans en laten het gaan voordat het tijd heeft gehad om te groeien. Wat is dan de oorzaak?

Relaties worden beëindigd omdat we op zoek zijn naar opwinding

Het is vooral de oppervlakkige opwinding waar we naar streven. We zijn op zoek naar partners met wie we films kunnen kijken, niet naar iemand die in onze ziel wil kijken, of bij wie we zelf in de ziel willen kijken. We vinden het fijn om samen tijd door te brengen, want we willen vooral geen saai leven.

In eerste instantie zijn we niet op zoek naar een partner voor het leven, maar naar iemand die je direct een goed gevoel geeft, op dit moment. Wanneer de opwinding over is, dan realiseren we ons dat er niemand meer voor ons is om ons uit de put te halen, maar we redden ons wel. We geloven niet meer in de schoonheid van de voorspelbaarheid, want we zijn teveel verblind door de spanning van het avontuur.

De reden dat een relatie beëindigd wordt heeft veelal te maken met gebrek aan tijd

We zijn doorgaans op jacht naar het realiseren van onze materialistische dromen waar weinig ruimte is voor de liefde. Het geduld voor het uitdiepen van een relatie is vrijwel niet meer op te brengen. Relaties worden beëindigd omdat het de gemakkelijkste weg lijkt.

Het is namelijk de directe bevrediging waar we naar op zoek zijn, in alles wat we doen. Dat uit zich bijvoorbeeld in wat we online publiceren, maar ook in de relaties die we kiezen. Immers, er is een gebrek aan tijd, en het moet gemakkelijk zijn en vooral ook plezierig.

Maar anderszijds willen we wel zo snel mogelijk een volwassen relatie, een diepgaande emotionele verbinding waar eigenlijk jaren voor jaren nodig is om die te bereiken. Ook willen we direct bij iemand horen, ook al kennen we die persoon nauwelijks,. Maar het liefst besteden we zo weinig mogelijk tijd aan de liefde en alles moet snel duidelijk zijn.

Het liefst brengen we 1 uur door met een groep van honderd man dan een dag doorbrengen met slechts 1 persoon, want we geloven meer in de ontmoeting dan in de echte verdieping in de ander. Zodra er een aantrekkelijk persoon op ons pad komt zijn we gemakkelijk verkocht, maar we stappen er evenzo gemakkelijk weer uit zodra een beter persoon zich aandient. We hebben namelijk geen tijd te verliezen en hebben weinig zin te investeren in één persoon om het beste uit hem/haar te halen . We zijn op zoek naar perfectie. We zijn inmiddels goed geworden in daten en in het verwerken van teleurstellingen.

De invloed van de technologische ontwikkelingen op relaties

Ons dagelijks leven is zoveel makkelijker geworden. Technologie biedt ons de mogelijkheid om dichter bij elkaar te komen. Zo dicht dat het soms onmogelijk is om te kunnen ademen.

Onze lichamelijke aanwezigheid heeft plaatsgemaakt voor smsjes, voice berichten, whatsappjes, snapchats en skype calls.We voelen niet echt de noodzaak meer om ons echt in de ander te verdiepen. We zijn namelijk allemaal zo druk en we zien en spreken al teveel mensen op een dag.

We zijn zwervers geworden die zich gemakkelijk storten in een relatie en er net zo gemakkelijk weer uitstappen. Het liefst blijven we niet te lang op één plek. Eigenlijk denken we dat we niet meer geschikt zijn voor relaties, dat het lastig is om je te settelen. Van de gedachte alleen al krijgen we het benauwd.

Het is zo moeilijk voor te stellen dat je voor de rest van je leven bij één persoon kunt blijven. We lopen er liever voor weg. Permanente samenlevingsvormen lijken een sociale vijand te zijn geworden. We willen immers ‘anders’ zijn dan de rest en ons niet conformeren aan de ‘sociale norm’

De generatie van seksuele vrijheid

We zijn een generatie die zich seksueel vrij heeft gemaakt. We kunnen seks apart zien van liefde, althans zo denken we. Eerst hebben we seks, en dan kijken we wel of er nog liefde is. Seks is gemakkelijk, loyaliteit niet. Je doet het omdat je je goed wil voelen. Het is eigenlijk net zo gemakkelijk als een glaasje alcohol drinken. Veel mensen vinden het niet eens meer taboe om seks met anderen buiten de relatie te hebben. Word een relatie beëindigd, dan is dat vaak niet zozeer meer vanwege ontrouw. Termen als ‘friends with benefits’ ‘one-night stand’ zijn immers al ingeburgerde begrippen geworden.

Heeft je ex de relatie beeïndigd uit logische overwegingen of angst?

Wij zijn een praktisch ingestelde generatie, die graag beslissingen neemt uit logische overwegingen. Wie haalt het nu nog in zijn hoofd om 8000 km af te leggen om een geliefde te zien voor 1 of 2 dagen? We heeft er nog zin in een lange afstandsrelatie? Allemaal veel te lastig niet?

En dan is er ook nog de angst. De angst om verliefd te worden, om je aan iemand te binden, de angst om iemand te kwetsen, om gekwetst te raken. We willen niet kwetsbaar zijn en blijven daarom goed op onze hoede. We laten de mooiste potentiële levenspartners varen want, ach ja ‘er zijn toch nog zoveel anderen’. We zien niet meer in die ene persoon de juiste en enorme toegevoegde waarde.

Wij zijn als mensen in staat om alles te overwinnen, maar toch houden we onze vuist gebald voor het spel der liefde en worden relaties beëindigd met het allergrootste gemak. En dat wordt evolutie genoemd…

Wat is jouw mening? Aarzel niet om hieronder je reactie achter te laten!

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds juli 2019 ben ik gediplomeerd hypnotherapeute en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Hey Michelle

  Betreft de vraag op om me vriendin/ ex vriendin terug te winnen,
  we zijn 4,5 jaar samen geweest.
  En hebben wel een en ander door die periode mee gemaakt.
  Met zowel woon groepen als de ouders die er elke keer met van alles tussen zaten etc…
  We zijn toen samen gaan wonen begeleid dit ging opzich wel goed,
  Op na met de begeleiding.
  vorig jaar is ze gaan verhuizen omdat ze de druk niet meer aan kon.
  In begin ging het op zich goed.
  Al heb ik in die periode ook wel een en andere naar me hoofd ge slingert gekregen.
  Tot een periode er na en het ging als maar minder etc..
  toen besloot zei om voorlopig als vrienden verder te gaan.
  Het zou wel weer goed komen zei ze,
  al hoewel ze in die korte periode ook heel erg verandert is.
  Eerst mocht ik nog gewoon bij haar slapen en douchen etc…
  dit ook al niet meer sinds een langere periode.
  Toen belde ze nog elke dag enzo en altijd goed contact,
  het was nog gewoon of dat we samen waren.
  Samen uit eten en leuke dingen doen,
  Maar ze zit de laatste tijd erg veel bij een kennis en het is net of ze mij niet meer ziet staan.
  Soms belt ze nog wel es maar het is niet meer als wat het was,
  ze is ook heel erg terug houden geworden in erg veel dingen.
  De kennis wil ons helpen met de relatie,
  alleen weet soms niet wat ik er van moet denken.
  Want knuffelen enzo met de hond kan ze wel maar als ik een knuffel vraag dan nee nu geen behoefte aan of het is van wegen de hyperventilatie etc…
  Wat moet ik hier van denken ik zou graag willen dat het weer goed komt maar ???
  Ik snap het gewoon niet zo is het net of ze wel wilt en dan weer niet enzo…
  Wat kan / moet ik er aan doen ?

  1. Excuses voor de late reactie ivm mijn vakantie. Het feit dat ze minder interesse voor je heeft komt omdat je op een of andere manier onaantrekkelijk bent geworden. Ga eens na wat dat kan zijn. Wat doe je nu anders dan voorheen? Neem je verbale als ook non verbale gedrag eens onder de loep. Hoe praat je over de toekomst? Ben je eenvisionair type? Accepteer niet alles van haar, en geef je grenzen aan! Sterkte met alles, liefs Michelle

 2. Een aantal weken ben ik gebeld door mijn (ex) vriendin dat het over is, ze had geen gevoelens meer en het contact zou veel minder worden….
  wat er voor af is gegaan.
  we kennen elkaar al jaren.
  ik had voor haar een relatie met wie ik samen woonde. dit is op een gegeven moment stuk gelopen. toen leerde ik mijn huidige vriendin kennen, ze wilde al vrij snel samen wonen, ik toen niet om dat ik net uit een relatie kwam. Wat ik voor haar voelde was onbeschrijfelijk. ik wilde een goede basis leggen.
  ze dacht toen dat het over was en heeft haar gevoelens weg gedrukt. we bleven contact houden (telefonisch elke dag) tot een gegeven moment dat ze zei ik heb weer wat gevoelens(was niet het zelfde als toen maar ze waren er wel) bij mij waren die er ook niet meer(verliefdheid) bij mij was in die tijd mijn gevoel omgeslagen in “houden van” we zijn toen weer bij elkaar gekomen zonder samen te wonen. dat wilde ze niet. nu 6 jaar later na elkaar enkele weken door ongemakken elkaar niet te hebben gezien vertelde ze dat ze niks meer voor me voelde… ik kon en kan dit niet geloven nooit geen aanwijzing geweest nooit problemen of ruzie helemaal niks.
  als ik er over begin klapt ze dicht. dan zegt ze ik wil geen relatie, en geen verplichting dat ze op een bepaalde tijd mij moet bellen ze wil vrijheid. die heeft ze ook dus ik snap het niet….
  wat kan ik doen? ik wil haar niet kwijt….

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG