RELATIE VERWERKEN – LET HIER MEE OP!

Een relatie wordt meestal aangegaan met het idee dat deze voor langere tijd, voor altijd zal zijn. Helaas blijkt dit in de praktijk vaak niet zo te werken en komt het vaak tot een relatiebreuk, met alle pijn en verdriet die daarbij komen kijken. Verdriet om een verbroken relatie is niet iets wat je zomaar even naast je neer kunt leggen of wat zomaar verwerkt is. Een relatie verwerken heeft tijd nodig.

Relatie verwerken

Het ligt er natuurlijk aan of jij degene bent die de relatie wilde beëindigen of de ander of dat het juist jullie gezamenlijke beslissing was. Als je zelf hebt besloten dat jullie relatie over is, is dit niet is wat in één dag bedacht wordt. Je bent er dus al een tijd mee bezig voordat de uiteindelijke beslissing genomen wordt. Het relatie verwerken begint dan dus eigenlijk ook al eerder.

Juist omdat de relatie aangegaan wordt met het idee dat deze voor altijd zal zijn, is het moeilijk om te beseffen of moeten accepteren dat de band die jullie samen deelden er niet meer is. Je moet afscheid nemen van je partner, maar ook van je toekomstdromen en van de plannen die jullie samen hadden gemaakt. Het is dan belangrijk dat je je op iets anders kunt richten zodat je wat afleiding hebt en niet continu met je ex bezig bent. Zoek je afleiding dan wel in positieve dingen anders val je van het ene verdriet misschien wel in het andere. Ga dus niet overhaast een andere relatie aan om je ex te vergeten. Of ga je heil niet zoeken in een verslaving door bijvoorbeeld veel alcohol of drugs te gaan gebruiken. Pak bijvoorbeeld een oude hobby weer op of zoek een nieuwe hobby. Blaas je sociale leven een heel nieuw leven in of ga fanatiek sporten. Met andere woorden, zorg goed voor jezelf en zorg dat je iets vindt waar je energie van krijgt en je beter door gaat voelen. Blijf niet hangen in het verleden, maar ga door met je leven.

Als je je relatie niet goed verwerkt

Als het relatie verwerken niet goed gebeurt, zul je hier last van krijgen. Als je met je gedachten nog bij je ex zit en misschien zelfs eigenlijk nog hoopt dat het ooit goed komt, is het niet wenselijk om een nieuwe relatie aan te gaan. Dit is niet eerlijk ten opzichte van je nieuwe partner, maar ook niet ten opzichte van jezelf.

Maar hoe weet je nu of je je relatie verwerkt hebt of niet? Er zijn psychologen die zeggen dat als je je vooral negatief uitlaat over je ex je dan eigenlijk nog niet klaar bent om je open te stellen voor iemand anders. Je bent dan nog te veel met je ex bezig en hebt het nog niet afgesloten. Terwijl als je je juist vooral positief uitlaat over je ex dat een teken is dat je je relatie wel goed verwerkt hebt.

Maar wat nu als het relatie verwerken niet wil lukken en je eigenlijk maar niet los kunt komen van je ex? Wat als je niet open kunt staan voor een nieuwe relatie omdat je eigenlijk vooral niets liever wilt dan je ex terugkrijgen. Dan is het belangrijk dat je je energie niet langer blijft stoppen in het verwerken van je relatie maar gaat stoppen in het terugkrijgen van je ex.

Een relatie verwerken is niet nodig als deze relatie een nieuw leven ingeblazen kan worden. Neem contact op met je ex en onderzoek of hij of zij er net zo over denkt en of het de moeite waard is om energie te steken in jullie eventuele nieuwe relatie.

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG