• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Relatieprobleem oplossen: Ontdek hier hoe!

Iedereen wil zijn of haar relatieprobleem oplossen. Dat je problemen hebt in jouw relatie dringt niet altijd tot je door. Natuurlijk zijn er goede – en slechte tijden – dat is een onderdeel van het leven. Dus maakt dat ook deel uit van jouw relatie. Toch geeft jouw partner signalen af. Dat kan heel direct zijn of heel subtiel, al naar gelang het karakter van de ander. Soms zie je die signalen wel, maar duid je ze niet goed. Of je gaat er aan voorbij omdat je zelf met wat problemen worstelt. Bijvoorbeeld op jouw werk of binnen de vriendenkring. Tenslotte kan en wil men niet altijd alert zijn of er iets fout gaat. Hieronder lees jij verder hoe je je relatieproblemen op kunt lossen.

Kun je een relatieprobleem oplossen?

Uiteraard kun je een relatieprobleem oplossen, maar niet altijd alleen. Er zijn momenten dat je daar hulp bij nodig hebt. Vaak aarzelen mensen om hulp in te schakelen. Schaamte kan daar een reden voor zijn. Of dat men niet wil dat anderen zich bemoeien met jullie leven. Hulp vragen kan daardoor lastig zijn. Bedenk wel dat hulp puur ondersteunend kan zijn in het oplossen van de problemen, zoals door counseling. Kijk eens op het net naar de mogelijkheden. Bevalt iets, bespreek dat dan met jouw partner. Daarmee laat je zien dat je de signalen gezien en begrepen hebt.

Dat je bereid bent te bespreken wat er aan de hand is en dat je de relatieproblemen op wilt lossen. Dat je bereid bent daar hulp bij in te schakelen en dat je dus waarde hecht aan jullie relatie. Dit is een hele belangrijke eerste stap. In plaats van doorsukkelen en hopen dat het over waait, actie ondernemen. Zoals gezegd, nooit zo maar, maar na overleg met jouw partner, want anders wordt een beetje wind heel snel een storm en daar zit niemand op te wachten. Elkaar serieus nemen betekent ook overleg plegen en niet zelfstandig en alleen beslissingen nemen. Een relatieprobleem oplossen is namelijk een lastige aangelegenheid, want het onderlinge vertrouwen wordt aangesproken. In hoeverre vertrouwt men elkaar om stappen te zetten? Hoe ver wil men daarin gaan en hoelang mag of kan dat duren?

Een relatieprobleem oplossen is een kwestie van inzet

Om (relatie)problemen aan te kunnen pakken, moet men ze eerst benoemen. Vervolgens is het handig als beide partijen ze herkennen en erkennen. Gebeurt dat niet, omdat een van beide partijen ze niet herkent of ze niet van belang vindt, dan wordt het snel onoplosbaar en zal het kunnen escaleren. Een relatieprobleem oplossen is dan ook gebaseerd op de wil om te veranderen. Zaken anders aan te pakken. Dingen niet meer te doen. Dat is geen makkelijke opgave. Zeker niet wanneer men gewend is dingen op een bepaalde manier te doen.

De basisvraag zal dan ook altijd zijn of het het waard is om te doen. Wil men verder in de relatie, dan zal men samen nieuwe afspraken moeten maken. Zet alles op papier, het liefst geholpen door een buitenstaander. Ook hier geldt dat voorbeelden op het net te vinden zullen zijn en dat de derde partij, de mediator, zonder meer weet hoe het moet.

Maak heldere en duidelijke afspraken. Ook hoe het gecontroleerd wordt en op welke tijdstippen men met elkaar kijkt hoe het verloopt. Wil men het relatieprobleem oplossen, dan is meer vereist dan toegeven dat men fout is of afspreken het anders te gaan doen. Men zal ook moeten toestaan dat men aan de afspraken herinnerd wordt. Dat er sprake is van regelmatige terugkoppeling. Dat het dus bespreekbaar blijft en niet aan de kant gelegd wordt, want dan zal het na een tijdje weer de kop opsteken.

Neem niet alleen de partner serieus. Neem ook jezelf serieus. Wil men een nieuwe start maken dan heeft men daar ook nieuwe afspraken voor nodig. Dat houdt ook in dat men controle door de hulpverlener niet als bemoeizucht ziet of er door geïrriteerd raakt. Tel de knopen die de interventie oplevert en zie dat als pure winst om de relatieproblemen op te lossen.

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG