JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        RELATIEPROBLEMEN    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Iedereen wil zijn of haar relatieprobleem oplossen. Dat je problemen hebt in jouw relatie dringt niet altijd tot je door. Natuurlijk zijn er goede – en slechte tijden – dat is een onderdeel van het leven. Dus maakt dat ook deel uit van jouw relatie. Toch geeft jouw partner signalen af. Dat kan heel direct zijn of heel subtiel, al naar gelang het karakter van de ander. Soms zie je die signalen wel, maar duid je ze niet goed. Of je gaat er aan voorbij omdat je zelf met wat problemen worstelt. Bijvoorbeeld op jouw werk of binnen de vriendenkring. Tenslotte kan en wil men niet altijd alert zijn of er iets fout gaat. Hieronder lees jij verder hoe je je relatieproblemen op kunt lossen.

Kun je een relatieprobleem oplossen?

Uiteraard kun je een relatieprobleem oplossen, maar niet altijd alleen. Er zijn momenten dat je daar hulp bij nodig hebt. Vaak aarzelen mensen om hulp in te schakelen. Schaamte kan daar een reden voor zijn. Of dat men niet wil dat anderen zich bemoeien met jullie leven. Hulp vragen kan daardoor lastig zijn. Bedenk wel dat hulp puur ondersteunend kan zijn in het oplossen van de problemen, zoals door counseling. Kijk eens op het net naar de mogelijkheden. Bevalt iets, bespreek dat dan met jouw partner. Daarmee laat je zien dat je de signalen gezien en begrepen hebt.

Dat je bereid bent te bespreken wat er aan de hand is en dat je de relatieproblemen op wilt lossen. Dat je bereid bent daar hulp bij in te schakelen en dat je dus waarde hecht aan jullie relatie. Dit is een hele belangrijke eerste stap. In plaats van doorsukkelen en hopen dat het over waait, actie ondernemen. Zoals gezegd, nooit zo maar, maar na overleg met jouw partner, want anders wordt een beetje wind heel snel een storm en daar zit niemand op te wachten. Elkaar serieus nemen betekent ook overleg plegen en niet zelfstandig en alleen beslissingen nemen. Een relatieprobleem oplossen is namelijk een lastige aangelegenheid, want het onderlinge vertrouwen wordt aangesproken. In hoeverre vertrouwt men elkaar om stappen te zetten? Hoe ver wil men daarin gaan en hoelang mag of kan dat duren?

Een relatieprobleem oplossen is een kwestie van inzet

Om (relatie)problemen aan te kunnen pakken, moet men ze eerst benoemen. Vervolgens is het handig als beide partijen ze herkennen en erkennen. Gebeurt dat niet, omdat een van beide partijen ze niet herkent of ze niet van belang vindt, dan wordt het snel onoplosbaar en zal het kunnen escaleren. Een relatieprobleem oplossen is dan ook gebaseerd op de wil om te veranderen. Zaken anders aan te pakken. Dingen niet meer te doen. Dat is geen makkelijke opgave. Zeker niet wanneer men gewend is dingen op een bepaalde manier te doen.

De basisvraag zal dan ook altijd zijn of het het waard is om te doen. Wil men verder in de relatie, dan zal men samen nieuwe afspraken moeten maken. Zet alles op papier, het liefst geholpen door een buitenstaander. Ook hier geldt dat voorbeelden op het net te vinden zullen zijn en dat de derde partij, de mediator, zonder meer weet hoe het moet.

Maak heldere en duidelijke afspraken. Ook hoe het gecontroleerd wordt en op welke tijdstippen men met elkaar kijkt hoe het verloopt. Wil men het relatieprobleem oplossen, dan is meer vereist dan toegeven dat men fout is of afspreken het anders te gaan doen. Men zal ook moeten toestaan dat men aan de afspraken herinnerd wordt. Dat er sprake is van regelmatige terugkoppeling. Dat het dus bespreekbaar blijft en niet aan de kant gelegd wordt, want dan zal het na een tijdje weer de kop opsteken.

Neem niet alleen de partner serieus. Neem ook jezelf serieus. Wil men een nieuwe start maken dan heeft men daar ook nieuwe afspraken voor nodig. Dat houdt ook in dat men controle door de hulpverlener niet als bemoeizucht ziet of er door geïrriteerd raakt. Tel de knopen die de interventie oplevert en zie dat als pure winst om de relatieproblemen op te lossen.

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl