Relatieproblemen Door ADHD? 5 Gouden Tips!

Ben jij of was jij in een relatie met iemand met adhd, of heb jij zelf adhd en last of last gehad van problemen? Het hebben van adhd kan soms extra stress en spanningen geven in een relatie. Miscommunicatie en onbegrip. Relatieproblemen door adhd komen vaak voor. Daarom volgt hier een overzicht met tips voor als je in een relatie bent met iemand met adhd, of als je zelf adhd hebt en het beste uit je relatie wilt halen.

1. Praat erover

Als eerste de belangrijkste, praat erover. Maak duidelijk dat je adhd hebt, wat het betekent, wat het voor jou betekent en waar jullie samen op moeten letten. Veel mensen weten niet precies wat adhd inhoud en hebben er een eenzijdig beeld van. Door hier vanaf het begin open over te zijn ontstaan er geen misvattingen. Ook als jij iets niet weet over adhd of als je wilt weten hoe je op een situatie moet reageren. Het bespreken maakt alles een stuk makkelijker. Drukte of drift zijn veelvoorkomende problemen in relaties waarbij iemand adhd heeft. Wees ook hier open en duidelijk over. Hoe wil je behandelt worden en hoe behandel je de ander.

2. Maak afspraken.

Wat vind jij niet fijn of waar stoor je je aan? Wees ook hier open over en maak afspraken samen. Wil jij soms tijd voor jezelf en geen drukte aan je hoofd, vertel het en maak hier afspraken over. Zo weet je waar je aan toe bent.

3. Ken elkaars grenzen.

Weet wanneer iemand er genoeg van heeft, alleen wilt zijn of dingen niet meer leuk vind. Hierdoor overschrijd je geen grenzen en vermijd je conflicten. Duidelijk aangeven wanneer je er genoeg van hebt is belangrijk. Hierbij geld weer communicatie, blijf praten.

4. Laat elkaar zijn wie ze zijn.

Er is geen reden om jezelf aan te moeten passen omdat je adhd hebt of omdat je je anders moet gaan gedragen omdat je een relatie hebt met iemand met adhd. Laat elkaar zijn wie ze zijn. Er is geen reden tot het anders behandelen van iemand met een gedragsprobleem, natuurlijk kun je soms dingen anders verwachten. En dat is niet verkeerd. Maar laat elkaar ook vrij in wie ze zijn.

5. Laat je gedragsprobleem geen probleem van je relatie maken.

Hebben jullie veel last van relatieproblemen door adhd? Dat hoeft niet zo te zijn. Dat iemand adhd heeft is een gegeven, maar niet het probleem van alledag. Leer er mee om te gaan en accepteer het. Ook als je adhd hebt, laat het niet het excuus zijn van alle problemen.

Het belangrijkste blijft toch de goede communicatie en duidelijkheid tegenover elkaar. Weet wie je bent en wie je bent in de relatie. Goede communicatie is de standaard van elke goede relatie. Mensen met een gedragsprobleem als adhd kunnen nu eenmaal anders reageren, maar als je dat van tevoren bespreekbaar maakt hoeft dit niet tot conflicten te leiden.

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!