Relatieproblemen Door Alcohol? Enkele Praktische Tips…

Ik heb relatieproblemen door alcohol. Wat kan ik doen?

Een relatie is niet altijd vlekkeloos, en dat hoeft ook niet. Natuurlijk komen er ruzies en discussies voor. Hier zul je alleen maar van leren. Toch zijn er ook ernstige problemen die niet zomaar worden opgelost. En op dit moment heb jij daarmee te maken. Een relatieprobleem praat je niet uit in een paar minuten. Hier zul je echt meer tijd in moeten steken.

Je zult actie moeten ondernemen om je relatie te redden en misschien zul je hulp moeten inschakelen. Jij bent bereidt om je relatie te redden en dat is goed. Dit is een teken dat jullie toch nog de moeite willen doen voor elkaar en er samen voor willen gaan. Maar hoe ga je precies om met deze problemen?

Relatieproblemen door alcohol

Natuurlijk hebben jullie ook een apart leven van elkaar. Niet elk stel deelt dezelfde interesses en dat hoeft ook helemaal niet. Het is ook goed om dingen los van elkaar te doen. Jouw hobby hoeft echt niet precies op het leven van je partner aan te sluiten, en andersom hoeft dit ook niet. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat jullie geen tijd hebben voor elkaar omdat jullie andere interesses en hobby’s hebben. Maak tijd voor elkaar.

Jouw partner houdt misschien wel een beetje teveel van het uitgaansleven, en daar heb jij moeite mee. Misschien ben je jaloers omdat je partner veel anderen ziet tijdens het uitgaan. Een groot probleem is vaak dat de partner teveel drinkt, en dit kan leiden tot serieuze relatieproblemen. Relatieproblemen door alcohol komen zeer vaak voor en zijn lastig op te lossen, maar het is zeker wel te doen.

Jij kan er niet meer tegen dat je partner steeds dronken thuis komt en jou wakker maakt bijvoorbeeld. Vervolgens hangt jouw partner de volgende dag de hele dag op de bank omdat de alcohol toch iets teveel geweest is. Logisch dat jij het zat bent, als je partner dit wekelijks of nog vaker doet. Je zit nou eenmaal in deze situatie, maar je weet niet hoe je ermee om moet gaan. Moet je het je partner verbieden? Moet je hulp inschakelen?

Relatieproblemen door alcohol. Kun je het drankgebruik verbieden?

Je partner dingen verbieden is geen goed idee. Dit zal alleen maar voor meer ruzies zorgen. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld mee te gaan als je partner uitgaat. Zo kun je je partner in de gaten houden qua alcoholgebruik. Je kunt dan rustig zeggen dat je partner nu wel genoeg heeft gehad. Als de problemen echt doorslaan en je totaal geen grip meer hebt op de situatie kun je je ook aanmelden bij een instelling die jou en je partner kan helpen met dit probleem. Relatietherapie kan zeer goed werken en je partner moet het probleem onder ogen komen.

Voor meer tips kun je het boek of coaching programma van Michelle vd Berghe bestellen in haar liefdesverdrietacademie. Haar boek, blogs en cursussen werken zeer doeltreffend en kunnen jou helpen om de relatie weer te krijgen zoals he teerder was. Het boek heeft al enorm veel mensen geholpen.

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG