Relatieproblemen Door Drugs? 7 Gouden Tips!

Bijna iedereen krijgt in zijn of haar leven wel eens te maken met drugs. Soms zijn het verre kennissen, maar soms komt het dichterbij. Het kan zijn dat het nu ineens je eigen partner betreft. Dit is een nachtmerrie voor vrijwel ieder mens. Het is namelijk erg moeilijk om hiermee om te gaan, zeker als je vriend of vriendin verslaafd raakt.

Help, mijn partner gebruikt!

Niet iedereen raakt verslaafd, toch liegen de cijfers er niet om. In Nederland zijn naar schatting 600.000 mensen die problemen hebben met overmatig alcohol- en drugsgebruik. Maar liefst de helft hiervan is verslaafd. De percentages maken niet alleen duidelijk dat diegene drugs gebruikt, maar ook om de mensen in zijn of haar directe omgeving die problemen ervaren door het gebruik.

Drugs kunnen dus een hoop misère met zich meebrengen. Want als iemand volop gebruikt, zijn de consequenties groot voor de ander. Partners kunnen te maken krijgen met bijvoorbeeld agressie en verwaarlozing. Ook wordt het vertrouwen in de meeste gevallen ernstig geschaad.

Say NO to drugs

Heb je het al eens gehad dat je partner steelt van jullie gezamelijk inkomen? Heeft ‘ie vaak smoesjes? Of heb je vaak het gevoel dat hij of zij wat achterhoudt? Je weet het wel zeker, want jouw vriend of vriendin gebruikt drugs, en niet zo’n beetje ook! Maar wat nu?

Je voelt je meestal gebruikt door de drugsproblemen van je partner. Eigenlijk ben je gewoon gedupeerd. Daarbij weet je niet zo goed hoe je met de drugsproblemen van je partner om moet gaan. Vaak raak je woedend en scheld je hem of haar de huid vol. Je partner probeert je te ontwijken en dat maakt je alleen maar nog bozer.

De relatieproblemen stapelen zich alsmaar op en er lijkt geen einde in zicht. Jouw geliefde durft ook nog eens niet zelf toe te geven dat er iets aan de hand is. ”Het is gewoon leuk, om even helemaal te relaxen”, of ”Het stelt niks voor schatje, het is maar een snuifje”.

Jij hebt deze dingen al zo vaak gehoord, maar nooit komt er verandering in. Je weet wel zeker dat je partner verslaafd is. Het is ondertussen behoorlijk jullie relatie aan het verzieken. Je ziet dat het helemaal de verkeerde kant opgaat. Je lijkt compleet machteloos. Bovendien denk je soms dat jij al die problemen hebt veroorzaakt.

Tips voor een beter bestaan

Toch wordt het nu tijd om het anders aan te pakken. Er zijn altijd uitwegen, ook bij jullie relatieprobleem! Hieronder volgen enkele tips die het probleem zeker kunnen verbeteren of zelfs oplossen:

1. Geef je partner niet de schuld van zijn drugsverslaving

2. Laat je partner stilstaan bij hoe hij zich voelt en laat hem zijn verslaving erkennen

3. Stop met pogingen om zijn drugsgebruik in de hand te laten houden

4. Ga er zelf weer eens op uit en laat zien dat jij de macht nog hebt over je eigen leven

5. Zeg eerlijk wat je ervan vindt en doe wat je zegt

6. Houd je veiligheid in de gaten: Laat jezelf (of de kinderen) niet mishandelen

7. Zoek professionele hulp

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG