• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Relatieproblemen Door Een Baby? 3 Effectieve Tips!

relatieproblemen door een baby Kinderen, een geschenk uit de hemel… maar niet voor iedereen is gezinsuitbreiding zo veelbelovend. Als je kinderen krijgt, staat je wereld op zijn kop. Het leven van ouders verandert compleet op verschillende vlakken door de komst van een baby.

De komst van een baby brengt verscheidene problemen met zich mee zoals vele slapeloze nachten, drukte, nieuwe rollen en verantwoordelijkheden, huishoudelijke organisatie en taakverdeling, gebrek aan intimiteit enzovoort.

Relaties gaan niet vanzelf en al helemaal niet als er kinderen geboren worden. Uit onderzoek blijft dat 2/3 van alle relaties aanzienlijk verslechtert binnen 3 jaar na de geboorte van een kind.

Vele ouders zijn niet opgewassen tegen de veranderingen die de nieuwe baby met zich meebrengt. Jullie moeten beiden wennen aan de nieuwe verantwoordelijkheden en het nieuwe ritme. Je zal een kant zien van je partner die je nooit ieder zag, namelijk de vader of de moeder. Dit is niet alleen wennen, het kan ook voor verassingen zorgen.

Mannen kunnen hier vaak onzeker over zijn en zullen de rol als vader maar beperkt opnemen. De vrouw kan dan het gevoel krijgen dat ze geen of niet voldoende ondersteuning krijgt bij het zorgen van de baby of ook voor de huishoudelijke organisatie. De vrouw klaagt dat ze er alleen voorstaat, dat er geen of weinig initiatief is van de man voor de zorg voor baby en huishouden. Daarbij komt kijken dat de vrouw vaak niet expliciet wilt vragen op hulp, omdat ze vinden dat de partner dit zelf moeten aanvoelen.

Je krijgt ook minder tijd voor elkaar. Je zal een goede verdeling moeten vinden. Het is soms al moeilijk om tijd voor jezelf te vinden, laat staan voor elkaar. Er zal minder tijd zijn om leuke dingen te doen, maar ook minder mogelijkheden om intiem te zijn met elkaar. Daarnaast zal de vrouw ook minder zin hebben in seks na de bevalling door verschillende redenen.

Daarbij komt de stress, vermoeidheid en de zorgen die de baby met zich meebrengen. Stress en vermoeiend op zich zorgen er al voor dat je meer prikkelbaar bent dan normaal, waardoor vele muggen een olifant kunnen worden. Maar ook de manier waarop je hiermee omgaat kunnen verschillend zijn en zorgen voor botsingen.

Oplossingen voor relatieproblemen door baby

Maakt tijd voor elkaar. Het is lastig om naast het zorgen voor je kind, ook nog eens genoeg tijd in je relatie te steken. Ga er regelmatig eens op uit met je twee. Zoek een babysit voor de baby en zorg dat je iets doet wat je beiden leuk vind. Cinema, weekendje weg, uit eten enzovoort. Als je niet de deur uit wilt, kan je ook bewust kiezen voor een rustig avondje thuis zonder de baby.

Verras je partner met iets liefs of plan eens een uitje. Laat je partner voelen dat hij of zij nog steeds bijzonder voor je is en dat je niet zonder je partner zou kunnen. Toon je waardering.

Communicatie is belangrijk. Zorg ervoor dat je zeker blijft praten met elkaar. Over goede dingen, maar ook over de minder goede dingen en wat je dwars zit. Zo weet je van elkaar wat er speelt en kunnen jullie er samen iets aan doen.

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG