JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        RELATIEPROBLEMEN    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

relatieproblemen door een babyKinderen, een geschenk uit de hemel… maar niet voor iedereen is gezinsuitbreiding zo veelbelovend. Als je kinderen krijgt, staat je wereld op zijn kop. Het leven van ouders verandert compleet op verschillende vlakken door de komst van een baby.

De komst van een baby brengt verscheidene problemen met zich mee zoals vele slapeloze nachten, drukte, nieuwe rollen en verantwoordelijkheden, huishoudelijke organisatie en taakverdeling, gebrek aan intimiteit enzovoort.

Relaties gaan niet vanzelf en al helemaal niet als er kinderen geboren worden. Uit onderzoek blijft dat 2/3 van alle relaties aanzienlijk verslechtert binnen 3 jaar na de geboorte van een kind.

Vele ouders zijn niet opgewassen tegen de veranderingen die de nieuwe baby met zich meebrengt. Jullie moeten beiden wennen aan de nieuwe verantwoordelijkheden en het nieuwe ritme. Je zal een kant zien van je partner die je nooit ieder zag, namelijk de vader of de moeder. Dit is niet alleen wennen, het kan ook voor verassingen zorgen.

Mannen kunnen hier vaak onzeker over zijn en zullen de rol als vader maar beperkt opnemen. De vrouw kan dan het gevoel krijgen dat ze geen of niet voldoende ondersteuning krijgt bij het zorgen van de baby of ook voor de huishoudelijke organisatie. De vrouw klaagt dat ze er alleen voorstaat, dat er geen of weinig initiatief is van de man voor de zorg voor baby en huishouden. Daarbij komt kijken dat de vrouw vaak niet expliciet wilt vragen op hulp, omdat ze vinden dat de partner dit zelf moeten aanvoelen.

Je krijgt ook minder tijd voor elkaar. Je zal een goede verdeling moeten vinden. Het is soms al moeilijk om tijd voor jezelf te vinden, laat staan voor elkaar. Er zal minder tijd zijn om leuke dingen te doen, maar ook minder mogelijkheden om intiem te zijn met elkaar. Daarnaast zal de vrouw ook minder zin hebben in seks na de bevalling door verschillende redenen.

Daarbij komt de stress, vermoeidheid en de zorgen die de baby met zich meebrengen. Stress en vermoeiend op zich zorgen er al voor dat je meer prikkelbaar bent dan normaal, waardoor vele muggen een olifant kunnen worden. Maar ook de manier waarop je hiermee omgaat kunnen verschillend zijn en zorgen voor botsingen.

Oplossingen voor relatieproblemen door baby

Maakt tijd voor elkaar. Het is lastig om naast het zorgen voor je kind, ook nog eens genoeg tijd in je relatie te steken. Ga er regelmatig eens op uit met je twee. Zoek een babysit voor de baby en zorg dat je iets doet wat je beiden leuk vind. Cinema, weekendje weg, uit eten enzovoort. Als je niet de deur uit wilt, kan je ook bewust kiezen voor een rustig avondje thuis zonder de baby.

Verras je partner met iets liefs of plan eens een uitje. Laat je partner voelen dat hij of zij nog steeds bijzonder voor je is en dat je niet zonder je partner zou kunnen. Toon je waardering.

Communicatie is belangrijk. Zorg ervoor dat je zeker blijft praten met elkaar. Over goede dingen, maar ook over de minder goede dingen en wat je dwars zit. Zo weet je van elkaar wat er speelt en kunnen jullie er samen iets aan doen.

Meer relatieproblemen? Lees hier hoe je het oplost!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl