• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Relatieproblemen Door Een Burn-Out? Neem Genoeg Rust..

Wanneer je langdurig wordt blootgesteld aan stress kan dat een burn-out veroorzaken. Je hebt hoofdpijn, maagpijn, darmklachten, slaapproblemen en bent extreem vermoeid. Daarnaast krijg je ook psychische klachten zoals somberheid, lusteloosheid, huilbuien en angstklachten. Risicofactoren voor het krijgen van een burn-out zijn: perfectionistisch zijn, moeilijk om hulp kunnen vragen en moeilijk “nee” kunnen zeggen. Een burn-out zorgt dus voor veel klachten en die klachten kunnen ook veel schade aanrichten in een relatie.

Het is niet gek als je door een burn-out last hebt van relatieproblemen. Ten eerste is het belangrijk de burn-out aan te pakken. Dit kan alleen door de stress waaronder jij lijdt weg te nemen. Het leven van mensen wordt steeds drukker, waardoor burn-outs steeds vaker voorkomen. Het is belangrijk om genoeg rust te nemen en niet al die stress die je bijvoorbeeld op werk ondervindt mee te nemen naar huis. Het is misschien zelfs een goed idee een tijdje wat minder uren te werken, zodat je wat op rust kunt komen. Bespreek je problemen in ieder geval met de bedrijfsarts.

Relatieproblemen door een burn-out…

Weet jouw grote liefde niet meer hoe jij gesteund kan worden? Dan is het misschien beter even afstand van elkaar te nemen. Constante ruzie zorgt ervoor dat jullie relatie steeds meer schade oploopt. Het is nu tijd om je op jezelf te focussen. Wat kan er voor zorgen dat jij je beter voelt? Een constante druk om thuis blij en vrolijk te doen gaat er voor zorgen dat jij je nog gestrester voelt. Daarom is alleen zijn misschien een beter idee. Stel dit voor aan je grote liefde en zeg er duidelijk bij dat je dit alleen wilt, omdat je jullie relatie weer wilt herstellen.

Wat vond je vroeger altijd leuk om te doen? Hield je van tekenen, koken of misschien van dansen? Schrijf jezelf dan in voor een cursus. Het is waarschijnlijk niet iets waarop je zit te wachten, maar leuke activiteiten kunnen je uit die negatieve gedachtegang halen.

Neem genoeg rust

Let er ook op dat je goed voor je lichaam zorgt. Maak gezonde maaltijden, beweeg genoeg en zorg ervoor dat je genoeg slaap hebt. Terwijl je slaapt zorgt je lichaam er namelijk voor dat je weer herstelt. Iets dat de stress een beetje kan laten afnemen is een schema opstellen. Zet in je schema wanneer je werkt, eet, beweegt, rust en slaapt.

Merk je dat je je na een tijd nog niet beter voelt? Dan is het verstandig langs te gaan bij de huisarts. Die kan je doorverwijzen naar een psycholoog. Een burn-out is een kwaal die met behulp van therapie gelukkig goed op te lossen is.

Bespreek je problemen in ieder geval goed met je partner. Het is belangrijk dat je partner weet wat hij of zij kan doen om jou beter te laten voelen. Het is niet de bedoeling dat je partner nog meer druk op je legt in deze zware tijd.

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Hallo,
  Ik heb de afgelopen twee jaar in een hele zware burnout gezeten. Natuurlijk is daar ook een periode, van waarschijnlijk jaren, aan voorafgegaan voordat de burnout zich als zodanig liet zien. Sinds november 2015 ben ik weer mijn volledige uren aan het werk. Al die tijd heeft mijn man mij gesteund. Ik ben me er wel bewust van geweest dat het voor hem zwaar is geweest, maar gisteravond vertelde hij me dat zijn gevoelens voor mij verdwenen zijn. Komend weekend hebben we een weekendje weg gepland en dat gaan we ook nog steeds doen. Ik hou nog wel van hem, maar inderdaad, ook mijn gevoelens zijn bekoeld, wat ook mijn reden was voor een weekendje weg.
  Volgens mijn man is het iets wat al voor mijn burnout is begonnen, maar toen ik thuis kwam te zitten met die burnout wilde hij dit niet zeggen. Hij heeft mij ook al die tijd gesteund en ik heb (voor zover ik mij nu kan herinneren) niets gemerkt van zijn afstand. Afgezien van zo nu en dan een moment, waarna we ruzie kregen en hij beterschap beloofde over het nemen van afstand.
  Vanaf februari 2016 merkte ik dat er iets was, hij nam afstand, veranderde, ik dacht eerst dat hij emotioneel vreemd ging, omdat hij tijdens de carnaval steeds bij hetzelfde meisje stond, maar volgens hem was daar niets mee. Ik merkte echter wel dat er steeds meer afstand ontstond.
  Gisteravond heeft hij dus gezegd dat hij niet meer van me houdt. We hebben twee kinderen en vinden het allebei vreselijk als we die hun ouderlijk gezin ontzeggen. Ik ben overigens al zijn tweede vrouw, maar de eerste keer was zijn ex degene die het huwelijk heeft beëindigd.
  Eerder wilde hij niet in relatietherapie, omdat hij daar niet in gelooft. Nu wil hij gelukkig wel een keer mee om te kijken of het ons wat kan helpen.
  Ik voel me zo bedonderd en overdonderd… ik had dit echt niet zien aankomen. Ik heb ook geopperd dat hij misschien een midlife-crisis heeft, maar dat heeft hij naar eigen zeggen niet.
  Het weekendje weg gaan we evengoed doen, in de hoop dat we weer wat naar elkaar toe kunnen groeien en het gevoel bij hem terug kan komen.
  groetjes Mary

 2. Hoi, mijn vriendin heeft een burnout. Ze is na een flinke periode weer begonnen met werken. Ze wilde met mij haar problemen niet bespreken en ging daarmee naar een “goede” vriend. Ze hebben veelvuldig telefooncontact, zien elkaar minimaal 2 keer per week en whatsappen ook erg veel. Ze wil een midweekje weg om beetje bij te komen. Toevallig zag ik een bericht op de telefoon dat hij voor haar gevallen was. Ik dacht gelijk wat is hier aan de hand? Ze noemde mij altijd “mijn lief” en dat doet ze niet meer sinds ze vaker contact met hem heeft. Nu zegt ze dat tegen hem. Ik heb haar hiermee geconfronteerd maar ze ontkend dat er iets aan de hand is. Ik zag ook dat hij mee wil met dat midweekje weg. Mijn vertrouwen in haar is nu bijna helemaal weg. Ik krijg verder van haar ook weinig aandacht maar ze kan wel meerdere malen met hem bellen en zo. Ik heb dus nu ernstige twijfels over onze relatie. We kennen elkaar nu iets meer dan 4 jaar.
  Ik weet nu dus echt niet meer wat ik moet doen. Help.

  Groet

  1. Beste Patrick, vraag je vriendin eens naast je te komen zitten en vertel haar dat je graag een serieus en open gesprek wilt voeren. Leg uit wat je verwachtingen zijn en waarom je had willen investeren in deze relatie en van plan bent om nog te doen. Vraag haar ook wat de reden is waarom ze haar problemen niet met jou bespreekt nu jullie elkaar al 4 jaar kennen, want dat heeft zeker een reden. Word niet boos op haar en vertoon geen jaloerse trekjes want je duwt je vriendin dan alleen nog verder van je af. Veel sterkte verder! Hartelijke groet, Michelle

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG