JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        RELATIEPROBLEMEN    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

In een relatie speelt seks een belangrijke rol. Hoe belangrijk seks is in de relatie, verschilt per koppel en kan verschillen naargelang de fase waarin de relatie zich bevindt. Vaak is het zo dat de ene partner een hoger libido heeft dan de ander en komt het erop aan een evenwicht te vinden waar beiden tevreden mee kunnen zijn.

Indien de man een erectiestoornis heeft, kan er een probleem ontstaan. Voor beide partners levert dit veel stress op. De man voelt zich vaak beschaamd, het wordt vaak aangevoeld als ‘onvolledig’ zijn als man, en gaat zich onzeker of machteloos voelen.

Als vrouw twijfel je misschien aan jezelf: ben je wel aantrekkelijk genoeg, doe je iets verkeerd? En beiden willen waarschijnlijk graag intiem zijn met elkaar, en missen dat stukje in de relatie.

Sex zorgt voor een ontlading van energie, en zorgt dat beide partners zich echt dichter bij elkaar gaan voelen. Als dit ontbreekt, kunnen er gemakkelijk spanningen komen, die veel van beiden vragen om mee om te gaan. Er ontstaan dus vaak relatieproblemen door een erectiestoornis.

Veel mensen kampen met schaamte om het probleem bespreekbaar te maken of hulp te zoeken. Het is echter een probleem waar meer mensen last van hebben. In Nederland hebben ongeveer 15 % van de meerderjarige last van een erectiestoornis.

Oorzaken van erectiestoornissen

Een erectiestoornis kan verschillende oorzaken hebben. Aan een aantal hiervan is iets te doen, dus het is aan te raden om erover te praten met een deskundige.

De erectieproblemen kunnen ontstaan door lichamelijke of psychische oorzaken. Bepaalde ziekten, medicatiegebruik, neurologische problemen kunnen een grote invloed hebben op de erectiestoornis.

Ook leeftijd kan een rol spelen. Vaak ligt de oorzaak van de erectiestoornis op psychologisch vlak. Dit kan komen doordat de man veel stress ervaart, met faalangst of een negatief zelfbeeld worstelt, door spanningen in de relatie die niet uitgepraat worden… Dit zijn slechts enkele van de mogelijke oorzaken.

Relatieproblemen door een erectiestoornis

Het is belangrijk om het erectieprobleem te aanvaarden. Als man heeft het geen zin om uzelf onder druk te zetten of uzelf naar beneden te halen. Voor de vrouw is het nuttig om te aanvaarden dat het voor uw partner niet lukt, en geduldig te zijn naar hem toe.

Vergeet ook uw eigen noden niet, ga samen op zoek hoe je bevrediging kan ervaren en hoe de man eventueel hierbij betrokken kan zijn. Hulpmiddelen kunnen hierbij een grote hulp zijn.

Het is goed om samen te kijken naar jullie relatie, hoe deze verloopt en frustraties te leren uitpraten. Ook blijven de aandacht richten op de positieve dingen in de relatie en op wat jullie zo waarderen aan elkaar, kan al helpen om relaxter te zijn op lichamelijk vlak.

Ook kunnen jullie een tijdje richten op andere manieren om opgewonden te raken. Wanneer de aandacht niet zo gefocust wordt op de penis en het presteren, kan er al veel druk wegvallen. Bijvoorbeeld de oren, voetzolen, navel, tepels zijn erogene zones, waardoor men opgewonden kan raken.

Jullie hoeven het niet alleen te doen. Een psycholoog, seksuoloog of relatiedeskundige kan een grote hulp zijn.

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl