JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        RELATIEPROBLEMEN    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Vroeg of laat krijgt iedereen in een relatie ermee te maken: de kinderwens. Hoewel je misschien denkt de ware gevonden te hebben, lopen veel stabiele relaties stuk op dit probleem. Dat is ook niet zo vreemd als je jezelf bedenkt dat een kind niet zomaar iets is, het is er voor de rest van je leven. Veel koppels die onbreekbaar lijken ervaren relatieproblemen door de kinderwens van één van de twee. De problemen hoeven helemaal niet groot te zijn, maar soms leidt het ook tot een breuk.

Hoe ontstaan deze problemen?

Relatieproblemen door een kinderwens ontstaan vaak wanneer één van de twee in een relatie klaar is voor kinderen en de ander nog niet. Er wordt gepraat over de kinderwens en er wordt een beslissing gemaakt, doorgaan met de relatie of niet. Bij het voortzetten van de relatie kunnen er twee beslissingen genomen worden. De partner met de kinderwens zal moeten wachten tot de ander er ook klaar voor is, of de kinderwens wordt in vervulling gebracht en men besluit een kind te verwekken.

Bij het uitstellen van de kinderwens zal deze wens altijd blijven doormodderen totdat de “kinderbom” barst. De relatie komt onder hoogspanning te staan en in sommige gevallen barst de relatie en gaan de partners uit elkaar.

Wanneer barst de relatie?

Het uitstellen van een kinderwens kan soms jaren goed gaan. Maar vergis je niet, er komt echt een moment waarop het niet meer houdbaar is. Meestal gebeurt dit op een moment dat een van de twee partners het niet meer aankan. Dat kan zijn dat de persoon met de kinderwens depressief of ongelukkig wordt van het feit dat er nog steeds geen kind is. Het kan ook komen door het feit dat de persoon zonder kinderwens zich schuldig gaat voelen tegenover de ander. Hierdoor wordt de relatie negatief beïnvloed en kan de bom barsten.

Duidelijkheid

Bij het hebben van een kinderwens of relatieproblemen door een kinderwens is het erg belangrijk om duidelijk naar elkaar toe te zijn. Hoeveel je ook van elkaar houdt en hoe graag je elkaar ook voor altijd wilt blijven houden, soms kom je er pas laat achter dat de relatie toch niet houdbaar is.

Er zijn een paar punten die duidelijk moeten worden bij een kinderwens:

– Is de kinderwens permanent of slechts een opvlieging?

– Is de kinderwens per direct of kan er nog wel jaren gewacht worden?

– Is de partner zonder kinderwens van plan ooit kinderen te willen krijgen?

– Is de gene zonder kinderwens bereidt om zich op te offeren en de ander een kind te gunnen?

Wanneer de antwoorden van beide partners op deze vragen niet ver uiteenlopen is het heel goed mogelijk dat de relatie stand houdt. Zijn de antwoorden echter compleet tegenovergesteld moeten er toch afgevraagd gaan worden of de relatie wel houdbaar is en of beide personen niet beter een andere partner kunnen gaan zoeken.

Spijt

Ga zeker niet over een dag ijs met zo’n grote beslissing om de relatie te verbreken. Spijt over het verbreken van een relatie is een verschrikkelijk gevoel en wens je niemand toe. Wees echt heel zeker van je besluit en maak deze beslissing samen, nadat er heel goed over nagedacht of gepraat is. Een relatie verbreken of een kind nemen is niet zomaar iets.

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Goedemorgen,
  Ik loop tegen hetzelfde probleem aan ik heb nog een hele grote kinderwens en mijn vriend niet. Ik weet niet meer wat ik moet ben er gewoon depressief van. Hele erge gedachten komen in mij op zoals stiekem stoppen met de pil dit soort gedachten toont maar weinig respect voor mijn partner. Helaas ben ik 38 en de tijdsdruk is zo erg hoog dat ik compleet in paniek raar als ik denk dat het gewoon te laat is straks. Wat kan en moet ik doen

  1. Beste Ilona,
   Ga bij jezelf eerst na: wat maakt dat ik dit verlangen heb? Is de kinderwens zo groot omdat ik mijn vriendinnen met kinderen zie? Wil ik het echt vanuit mijn eigen hartewens en laat ik me niet beïnvloeden?
   Praat dan met je vriend: wat is de reden dat hij geen vader wil worden? Welke angst(en) zitten hier achter?
   Als er een angst achter zit (bijv. hij denkt het niet aan te kunnen t.a.v. opvoeding, verantwoordelijkheden dragen), kunnen jullie tot een oplossing komen waar jullie je beiden bij goed voelen?
   Of is de reden dat hij denkt dat jullie relatie niet stabiel genoeg is? Praat er samen over zoveel als jullie kunnen.
   Soms komen koppels tot de slotsom dat dit een reden is om uit elkaar te gaan. In dat geval laat je elkaar los uit liefde voor elkaar en voor elkaars hartewensen.
   Ik wens jullie heel veel sterkte met dit besluit.
   Lieve groet,
   Marjolein

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl