Relatieproblemen Door Een Kinderwens? Creëer Duidelijkheid!

Vroeg of laat krijgt iedereen in een relatie ermee te maken: de kinderwens. Hoewel je misschien denkt de ware gevonden te hebben, lopen veel stabiele relaties stuk op dit probleem. Dat is ook niet zo vreemd als je jezelf bedenkt dat een kind niet zomaar iets is, het is er voor de rest van je leven. Veel koppels die onbreekbaar lijken ervaren relatieproblemen door de kinderwens van één van de twee. De problemen hoeven helemaal niet groot te zijn, maar soms leidt het ook tot een breuk.

Hoe ontstaan deze problemen?

Relatieproblemen door een kinderwens ontstaan vaak wanneer één van de twee in een relatie klaar is voor kinderen en de ander nog niet. Er wordt gepraat over de kinderwens en er wordt een beslissing gemaakt, doorgaan met de relatie of niet. Bij het voortzetten van de relatie kunnen er twee beslissingen genomen worden. De partner met de kinderwens zal moeten wachten tot de ander er ook klaar voor is, of de kinderwens wordt in vervulling gebracht en men besluit een kind te verwekken.

Bij het uitstellen van de kinderwens zal deze wens altijd blijven doormodderen totdat de “kinderbom” barst. De relatie komt onder hoogspanning te staan en in sommige gevallen barst de relatie en gaan de partners uit elkaar.

Wanneer barst de relatie?

Het uitstellen van een kinderwens kan soms jaren goed gaan. Maar vergis je niet, er komt echt een moment waarop het niet meer houdbaar is. Meestal gebeurt dit op een moment dat een van de twee partners het niet meer aankan. Dat kan zijn dat de persoon met de kinderwens depressief of ongelukkig wordt van het feit dat er nog steeds geen kind is. Het kan ook komen door het feit dat de persoon zonder kinderwens zich schuldig gaat voelen tegenover de ander. Hierdoor wordt de relatie negatief beïnvloed en kan de bom barsten.

Duidelijkheid

Bij het hebben van een kinderwens of relatieproblemen door een kinderwens is het erg belangrijk om duidelijk naar elkaar toe te zijn. Hoeveel je ook van elkaar houdt en hoe graag je elkaar ook voor altijd wilt blijven houden, soms kom je er pas laat achter dat de relatie toch niet houdbaar is.

Er zijn een paar punten die duidelijk moeten worden bij een kinderwens:

– Is de kinderwens permanent of slechts een opvlieging?

– Is de kinderwens per direct of kan er nog wel jaren gewacht worden?

– Is de partner zonder kinderwens van plan ooit kinderen te willen krijgen?

– Is de gene zonder kinderwens bereidt om zich op te offeren en de ander een kind te gunnen?

Wanneer de antwoorden van beide partners op deze vragen niet ver uiteenlopen is het heel goed mogelijk dat de relatie stand houdt. Zijn de antwoorden echter compleet tegenovergesteld moeten er toch afgevraagd gaan worden of de relatie wel houdbaar is en of beide personen niet beter een andere partner kunnen gaan zoeken.

Spijt

Ga zeker niet over een dag ijs met zo’n grote beslissing om de relatie te verbreken. Spijt over het verbreken van een relatie is een verschrikkelijk gevoel en wens je niemand toe. Wees echt heel zeker van je besluit en maak deze beslissing samen, nadat er heel goed over nagedacht of gepraat is. Een relatie verbreken of een kind nemen is niet zomaar iets.

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG