34

Relatieproblemen Door Een Stiefkind? Hier De Oplossing!

Na een verbroken relatie volgt een periode van verwerking en als we alles weer op een rijtje hebben staan, gaan we weer volop het leven in. Als we dan weer eens speciaal iemand tegenkomen die veel in ons losmaakt, beginnen we voorzichtig weer te denken aan een nieuwe relatie.

Als zowel jij als je nieuwe partner geen kinderen hebben, ben je vrij om de relatie in te vullen zoals jullie dat willen. Als er echter (stief)kinderen in het spel zijn, dan ligt het veelal allemaal wat gevoeliger en relatieproblemen door een stiefkind is het laatste wat je wilt.

Kinderen en stiefkinderen

Zowel de eigen kinderen als stiefkinderen kunnen problemen hebben met de nieuwe partner van hun ouders. Veel hangt af van de leeftijd van de kinderen, de hele kleintjes hebben vaak nog niet in de gaten wat er speelt en zien enkel een nieuwe oom of tante de familiekring binnen komen. Als de (stief)kinderen wat groter zijn, ligt het allemaal wat gevoeliger.

Logisch, want er komt voor hen zomaar ineens een nieuw persoon binnen die de aandacht van de ouder opeist. Dat pappa of mamma de partner leuk vindt, wil natuurlijk niet zeggen dat de kinderen evenzo gecharmeerd zijn van hun stiefvader- of moeder. Een moeilijke situatie, welke kan uitgroeien tot relatieproblemen vanwege je stiefkind.

Als het niet ‘klikt’

Relatieproblemen door een stiefkind komen vaker voor dan je zou denken. Als het niet echt lekker klikt tussen stiefouders en kinderen, is dat vaak de reden dat de nieuwe relatie wordt beëindigd en dat is jammer.

Voordat een nieuwe partner in het gezin geïntroduceerd wordt, moet je heel zeker van je zaak zijn. Beiden dienen er voor meer dan 100% van overtuigd te zijn van hun gevoelens voor de ander, want de kinderen kunnen de relatie heftig ‘onder vuur’ leggen.

Kinderen zijn slim en weten heel erg goed op de gevoelens van hun pappa of mamma in te spelen. Bereidt je er allebei op voor.

Relatieproblemen in relatie met stiefkinderen ontstaan ook vaak, doordat de ouders (te) veel haast hebben om een nieuwe gezinssituatie te creëren.

Hoe kan je hiermee omgaan?

Het beste is je in de schoenen van de kinderen te verplaatsen en proberen de situatie vanuit hun standpunt te zien. Kinderen hebben eerst een scheiding van hun ouders voor hun kiezen gekregen.

Ze hebben aan een nieuwe gezinssituatie moeten wennen. Een van de ouders maakt geen deel meer uit van het gezinsleven en de kinderen hebben dat te accepteren, of ze willen of niet. Dat is moeilijk en niet alleen voor een kind.

Als er dan een ander persoon het gezinsleven binnenstapt, maakt het de situatie voor het kind natuurlijk niet gemakkelijker. Door de situatie vanuit hun standpunt te blijven zien, kan je misschien begrip opbrengen voor hun manier van reageren op jou aanwezigheid.

Op deze pagina kan je veel lezen over relatieproblemen en hoe je deze het hoofd kan bieden. Relatieproblemen door stiefkinderen hoeven niet het einde van een relatie te betekenen. Misschien vindt je hier tips die specifiek op jou situatie van toepassing zijn.

Klik hier om een reactie achter te laten 34 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG