4

Relatieproblemen Door Een Ziekte? Lees Dit Waar Gebeurd Verhaal!

Hier een inzending van één van onze lezers. Reacties zijn welkom onderaan dit blog!

Ik was dolgelukkig met Luc. Onze relatie was in mijn ogen perfect, we konden goed praten en hadden vaak seks. Ik had me nog nooit zo zeker gevoeld over een relatie als in mijn relatie met Luc.

We ontmoetten elkaar op een feest van een gemeenschappelijke vriend. Ik kan niet zeggen dat het liefde op het eerste gezicht was, maar na een paar goede gesprekken sloeg de vonk over, we waren verliefd.

Een jaar nadat we een relatie kregen besloten we om samen een huis te zoeken. Het werd een appartement met een prachtig uitzicht, hier zouden wij met z’n tweeën gelukkig worden. Maar toen wisten we nog niet dat we relatieproblemen zouden krijgen door een ziekte.

Begin van relatieproblemen door ziekte

Toen we een paar maanden in ons nieuwe huisje waren getrokken, begon Luc zich ineens ziek te voelen. Eerst dachten we aan een griepje. Maar toen Luc zich al twee weken achtereenvolgend ziek voelde, maakte we een afspraak bij de dokter. De dokter verwees ons door naar het ziekenhuis omdat hij niks meer voor Luc kon betekenen.

Vele onderzoeken verder werd ons verteld dat Luc ernstig ziek was. Hij had darmkanker. Dit kwam bij beide van ons als een klap in het gezicht aan. Luc onderging vele chemo’s en andere behandeling om te proberen het gevecht van de kanker te winnen.

Ik stond altijd voor hem klaar, maar wat had ik het toch moeilijk. Dag in en dag uit nam ik de taak van zuster op me. Vanaf hier begonnen de relatieproblemen door deze ernstige ziekte op te spelen.

Relatieproblemen werden groter door deze ziekte

Ik begon hem steeds meer te missen; de Luc van vroeger. Waar hij eerst een spontane, gezellige man was, werd hij somber en was hij altijd moe. Ik snapte maar al te goed dat dit kwam door zijn ziekte.

Toch werd ik intens verdrietig als ik eraan dacht dat dit zo nog jaren door kon gaan. Ook merkte ik dat onze relatie met stappen achteruit ging. Waar we vroeger een goed seksleven hadden, was daar nu niks meer van over.

Luc was te ziek om zelfs te lopen, dus op seks hoefde ik al helemaal niet meer te rekenen. Op dat moment besefte ik me hoe belangrijk de seks was in onze relatie.

Ik merkte dat ik daar mijn energie uit haalde om weer vrolijk met Luc door te gaan. Maar door het feit dat we geen seks meer hadden, kakte onze relatie in. Mijn leven bestond alleen nog maar uit eten, slapen en kots opruimen.

Luc merkte ook op dat ik niet meer goed in m’n vel zat. Hij ging het gesprek met me aan. Hij vroeg me of onze relatieproblemen kwamen door zijn ziekte. De tranen schoten in mijn ogen. Ik wist dat dit de juiste tijd was. Ik moest hem vertellen dat het niet meer verder kon.

Na dit gesprek pakte ik mijn spullen en ging weg, voorgoed. De kanker maakte niet alleen hem kapot, maar ook mij.

Klik hier om een reactie achter te laten 4 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG