Relatieproblemen Door Jaloezie? Communicatie Is De Oplossing!

Iedereen kent het woord jaloezie. De een heeft er meer mee te maken dan de ander, en het kan problemen opleveren. Je kunt bijvoorbeeld jaloers zijn op het mooie lichaam van een ander. Jaloezie heeft vooral te maken met een gebrek aan zelfvertrouwen.

Je bent vaak te kritisch op jezelf en wilt overal de beste in zijn. Je vindt het niet leuk als een ander ergens beter in is, of bijvoorbeeld mooier is. Maar ook in relaties komt jaloezie veel voor. Jaloezie komt voornamelijk voor bij vrouwen, maar het is ook mogelijk bij mannen.

Relatieproblemen door jaloezie

Jaloezie kan erg vervelend zijn in een relatie. Vaak is de vrouw jaloers op het feit dat de partner contact heeft met andere vrouwen bijvoorbeeld. Zoals al eerder gezegd is dit vaak een gebrek aan zelfvertrouwen. Je ziet overal concurrentie in, terwijl je partner toch echt bij jou is, en dat is niet voor niets. Blijkbaar ziet jouw partner veel meer in jou dan jij daadwerkelijk kunt zien. Je partner is niet voor niets bij jou.

Jaloezie kan ook komen door bijvoorbeeld vreemdgaan. Je kunt steeds weer jaloers worden als je hoort dat je partner contact heeft gehad met iemand anders, en het vertrouwen van de relatie is niet meer zoals eerst. Natuurlijk wil jij van je jaloezie af, want het tast jouw relatie aan.

Je wilt het liefst steeds vragen van wie je partner een berichtje kreeg op de telefoon, of waar je partner is geweest. Zo weet je zeker dat je partner niet bij een ander was. Het is belangrijk om er eens goed over na te denken waarom je jaloers bent, en of het wel echt nodig is. Grote kans dat je je realiseert dat de jaloezie helemaal niet nodig is. Waarschijnlijk is jouw partner gewoon trouw, en toch blijf jij jaloers.

Communicatie is het middel dat jou kan helpen om de jaloezie te beperken, of zelfs te laten verdwijnen. Laat je partner weten waarop jij jaloers bent en leg het zo goed mogelijk uit. Je kunt het van tevoren ook opschrijven zodat je niks vergeet. Grote kans dat jouw partner hiervoor wel begrip zal tonen, en zal zeggen dat de jaloezie echt niet nodig is. Let er ook op wanneer je dit gesprek wilt aanknopen. Doe dit niet als je partner net een lange werkdag heeft gehad bijvoorbeeld. Zo zal je partner jou misschien zeurderig vinden, en dat is niet wat je wilt. Kies voor een dag dat jullie beide vrij zijn en je de tijd hebt om met elkaar te praten. Het is ook niet de bedoeling dat het gesprek afgekapt wordt omdat een van jullie ergens heen moet.

Voor nog veel meer tips over relatieproblemen door jaloezie kun je ook het boek of coaching programma van Michelle vd Berghe bestellen in ons liefdesverdrietacademie.

Zij heeft veel ervaring op het gebied van relaties, problemen in relaties en ook in problemen door jaloezie. Je zult van dit boek veel leren over je relatie, maar ook over jezelf.

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG