Relatieproblemen Door Je Schoonouders? Leer Elkaar Goed Kennen…

Als je net verkering hebt en in de zevende hemel rondzweeft lijkt alles perfect te zijn. Je leert elkaar steeds beter kennen, ontmoet elkaars vrienden en.. je gaat na een tijdje op bezoek bij je schoonouders. Had je aan het begin van je relatie kunnen denken dat je relatieproblemen door je schoonouders zou krijgen? De eerste keer dat je ze ontmoet is voor veel mensen erg spannend.

Je wil graag dat ze je aardig vinden en dat ze je geschikt vinden voor hun dochter of zoon. Maar het is helaas niet altijd zo dat ze jou net zo leuk vinden als dat jouw partner je vind. Het komt jammer genoeg vaak voor dat mensen geen goede band met hun schoonouders hebben. Vaak ontstaat dit toch wel uit meningsverschillen of simpelweg een bepaalde vorm van jaloezie. De ouders moeten hun zoon of dochter delen met iemand anders en dat kunnen sommige ouders lastig vinden.

De oorzaken van relatieproblemen door je schoonouders

Als het echt zover is gekomen dat je serieuze relatieproblemen hebt gekregen door je schoonouders dan zit je in een moeilijke situatie. Het is niet leuk als het niet botert tussen jullie, vooral omdat deze personen toch een grote rol spelen in het leven van je (ex)partner. De relatieproblemen door je schoonouders kunnen in verschillende vormen verschijnen.

Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je (ex)partner sterk beïnvloed wordt door zijn of haar ouders. Wanneer er gestookt gaat worden, wordt het helemaal moeilijk. Je (ex)partner vind het waarschijnlijk moeilijk om hiermee om te gaan en wil misschien niemand het gevoel geven dat hij of zij een kant kiest. Het is belangrijk dat je één ding goed onthoud, je hebt of wilt weer een relatie met je (ex)partner en niet met de ouders van je (ex)partner!

Hoe kun je het best handelen?

Als jullie elkaar nog niet zo goed kennen hebben ze misschien even rustig de tijd nodig om aan je te wennen, dus geef ze die tijd dan ook. Wanneer jullie elkaar wel goed kennen maar er meningsverschillen zijn door bijvoorbeeld cultuur of tradities, dan kun je elkaar proberen wat tegemoet te komen. Probeer op de momenten dat je wel bij je schoonouders bent de gevoelige onderwerpen te ontwijken.

Ook is het voor je (ex)partner niet leuk als je elke keer weer over zijn ouders zeurt. Natuurlijk is deze situatie voor jou alles behalve ideaal, maar denk je ook eens in hoe dit voor hem moet zijn.

Er zijn veel boeken te verkrijgen die bomvol met tips staan met wat je het beste kunt doen om je relatie te redden wanneer je problemen door je schoonouders hebt. Bestel eens zo’n boek en zet je helemaal in om je relatie te redden! Want het is zo zonde en onnodig als dit de reden is van een relatiebreuk.

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG