Je ex terugwinnen moeilijk? 

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Relatieproblemen Door Overgang Oplossen? Ontdek Het Hier!

Het is zeker niets nieuws. Vrouwen in de overgang hebben het niet makkelijk. De overgang kan zorgen voor diverse lichamelijke ongemakken. Relatieproblemen door de overgang zijn daarom niet meer dan normaal. Dit kan voor zowel de man als de vrouw heel lastig zijn.

Opvliegers zijn natuurlijk de meest besproken symptomen. Maar ook gewichtstoename en verlies van het libido zijn veelgehoorde klachten. Bij de man kan dat natuurlijk voor problemen zorgen. Mannen hebben over het algemeen vaak meer zin in seks dan vrouwen. Als de vrouw aangeeft dan geen zin in seks te hebben, kan dat voor mannen als afwijzing voelen.

Andere klachten die kunnen voorkomen zijn bijvoorbeeld temperatuurswisselingen. Dan heeft ze het koud, dan weer warm. Voor de man kan het dan soms lastig zijn om daar mee om te gaan en de vrouw in haar waarde te laten. Daarom moet er vaak een manier worden gevonden die voor beide partijen comfortabel voelt.

De beste stap die daarin kan worden genomen, is door te praten met elkaar. Praten is niet altijd leuk en makkelijk, maar het kan veel problemen oplossen. Praten over gevoelens helpt om begrip bij elkaar te creëren. Wanneer u in de overgang zit, maak het dan bespreekbaar met uw partner.

Probeer ondanks alle klachten die u heeft positief te blijven. Dan kunnen relatieproblemen wel eens heel snel voorbij zijn. De meeste problemen ontstaan namelijk doordat er niet met elkaar gepraat wordt.

Relatieproblemen door overgang oplossen

Het kan gebeuren dat u er niet met elkaar uit komt, dan is het altijd nog een optie om met de huisarts of psycholoog te praten. Deze kan vaak tips geven hoe het beste met de problemen kan worden omgegaan. Er zijn voldoende middelen te vinden die er voor zorgen dat problemen minder de boventoon voeren.

Uiteindelijk draait een relatie om elkaar ruimte geven. Voor elkaars gevoel, maar ook aan elkaars problemen. Door de ander te accepteren zoals hij of zij is, in welke situatie dan ook, kan heel bevrijdend zijn voor beide partijen.

Als er problemen zijn tijdens de overgang, hoeft dat nog niet het einde van een relatie te betekenen. Juist niet! Het kan ook een nieuwe manier zijn om elkaar te leren kennen, of dieper te leren kennen.

Als mensen hebben we allemaal onze ongemakken en gevoelens die we niet kunnen voorspellen. De overgang kan daarom een les zijn die mensen dichter bij elkaar kan brengen. Om tot dat inzicht te komen kan soms een gesprek met de psycholoog of therapeut helpend zijn. Er is niets mis met u of uw partner. Het hoort er gewoon allemaal een beetje bij. Uiteindelijk maakt het jullie sterker.

Relatieproblemen horen nu eenmaal bij het leven. Probeer daarom zoveel mogelijk te relativeren en het gesprek met elkaar te blijven aangaan. Dat zal uiteindelijk alleen maar voor zorgen voor veel nieuwe inzichten!

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds juli 2019 ben ik gediplomeerd hypnotherapeute en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

  1. mij vriendin zit in haar menopauze we zijn al enkele maanden uit elkaar zij geeft het uitgemaakt ik kan daar moeilijk over heb al van alles geprobeert om onze relatie een nieuwe kans te geven maar zonder reseltaat wat kan ik nog doen of wat moet ik doen wij hadden 11 jaar een relatie ik blijf alleen achter en voor mij is dit heel moeilijk de om het te berijpen kan mij vriendin niet los latten ik zie ze nog altijd graag

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG