1

Relatieproblemen Door Overgang Oplossen? Ontdek Het Hier!

Het is zeker niets nieuws. Vrouwen in de overgang hebben het niet makkelijk. De overgang kan zorgen voor diverse lichamelijke ongemakken. Relatieproblemen door de overgang zijn daarom niet meer dan normaal. Dit kan voor zowel de man als de vrouw heel lastig zijn.

Opvliegers zijn natuurlijk de meest besproken symptomen. Maar ook gewichtstoename en verlies van het libido zijn veelgehoorde klachten. Bij de man kan dat natuurlijk voor problemen zorgen. Mannen hebben over het algemeen vaak meer zin in seks dan vrouwen. Als de vrouw aangeeft dan geen zin in seks te hebben, kan dat voor mannen als afwijzing voelen.

Andere klachten die kunnen voorkomen zijn bijvoorbeeld temperatuurswisselingen. Dan heeft ze het koud, dan weer warm. Voor de man kan het dan soms lastig zijn om daar mee om te gaan en de vrouw in haar waarde te laten. Daarom moet er vaak een manier worden gevonden die voor beide partijen comfortabel voelt.

De beste stap die daarin kan worden genomen, is door te praten met elkaar. Praten is niet altijd leuk en makkelijk, maar het kan veel problemen oplossen. Praten over gevoelens helpt om begrip bij elkaar te creëren. Wanneer u in de overgang zit, maak het dan bespreekbaar met uw partner.

Probeer ondanks alle klachten die u heeft positief te blijven. Dan kunnen relatieproblemen wel eens heel snel voorbij zijn. De meeste problemen ontstaan namelijk doordat er niet met elkaar gepraat wordt.

Relatieproblemen door overgang oplossen

Het kan gebeuren dat u er niet met elkaar uit komt, dan is het altijd nog een optie om met de huisarts of psycholoog te praten. Deze kan vaak tips geven hoe het beste met de problemen kan worden omgegaan. Er zijn voldoende middelen te vinden die er voor zorgen dat problemen minder de boventoon voeren.

Uiteindelijk draait een relatie om elkaar ruimte geven. Voor elkaars gevoel, maar ook aan elkaars problemen. Door de ander te accepteren zoals hij of zij is, in welke situatie dan ook, kan heel bevrijdend zijn voor beide partijen.

Als er problemen zijn tijdens de overgang, hoeft dat nog niet het einde van een relatie te betekenen. Juist niet! Het kan ook een nieuwe manier zijn om elkaar te leren kennen, of dieper te leren kennen.

Als mensen hebben we allemaal onze ongemakken en gevoelens die we niet kunnen voorspellen. De overgang kan daarom een les zijn die mensen dichter bij elkaar kan brengen. Om tot dat inzicht te komen kan soms een gesprek met de psycholoog of therapeut helpend zijn. Er is niets mis met u of uw partner. Het hoort er gewoon allemaal een beetje bij. Uiteindelijk maakt het jullie sterker.

Relatieproblemen horen nu eenmaal bij het leven. Probeer daarom zoveel mogelijk te relativeren en het gesprek met elkaar te blijven aangaan. Dat zal uiteindelijk alleen maar voor zorgen voor veel nieuwe inzichten!

Klik hier om een reactie achter te laten 1 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG