JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        RELATIEPROBLEMEN    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Caroline, 32 jaar, recentelijk in coaching bij Marjolein (auteursnaam Marjolein), had al een jaar geen seks meer met haar vriend Stefan. Ze begreep niet waarom zij opeens niet meer aantrekkelijk voor hem was. Zie hier het verhaal van een relatie die fataal werd vanwege de steeds groter wordende stress na seksuele afwijzing.

Met zegt altijd dat er in het seksleven hoogtepunten en dieptepunten zijn. In het begin zag ik niet in dat er werkelijk iets fout was in onze relatie. Toen Stefan steeds meer probeerde te vermijden om met mij seks te hebben, maakte ik me in eerste instantie niet meteen zorgen. Ik wist dat hij veel stress en problemen had op zijn werk, en dat zijn hoofd er niet naar stond om met mij te vrijen. Maar na enkele maanden hadden we helemaal geen seks meer, en voelde ik me steeds ellendiger. Ofschoon hij me zei dat het niet mijn fout was, dat ik altijd de persoon was van wie hij hield, zijn gebrek aan verlangen naar mij maakte me steeds zwaarmoediger. Ik had de indruk dat ik voor niemand meer aantrekkelijk was. Dat geen enkele man mij meer zou zien staan. Dat ik een geheel transparant persoon was geworden.

Ik maakte me ongerust en dat werd steeds erger. Op mijn werk maakte ik een angstige en onzekere indruk. Ik voelde me waardeloos en volkomen leeg. Toen ik s’avonds thuis kwam brak het angstzweet me uit zodra ik de sleutel in het slot draaide: het huis was een onheilspellende plek geworden en ik was bang voor onze confrontatie, omdat door al onze dialogen heen klonk dat ‘dat’ niet meer bestond tussen ons. Door seks te hebben met je partner kun je kleine dagelijkse irritaties overwinnen, en het geeft weer energie om door te gaan. Maar omdat we geen seks meer hadden, was ons bestaan maar wat saai geworden. De vreugde was verdwenen, zelfs onze uitjes, de diners die we hadden in familieverband of vrienden, alles leek nutteloos.

Toen we samen naar een film keken, voelde ik me ongelukkig tijdens erotische of romantische scènes waarbij lichamelijke intimiteit in beeld kwam. Het overkwam me wel eens dat ik opeens begon te huilen, en mezelf uit onmacht in zijn armen stortte en hem zei dat we elkaar aan het verliezen waren, dat onze relatie fataal zou worden. Hij troostte me. Maar zodra hij merkte dat ik deze gelegenheid aangreep om hem naar me toe te trekken, probeerde hij zich snel van me los te maken. Nauwelijks hoorbaar maar besluitvaardig zei hij dan “ik kan het niet”

De afwezigheid van seks kan de problemen in de relatie verergeren. Pas op voor de vicieuse cirkel!

Natuurlijk probeerde ik te praten om te begrijpen wat er in hem omging, om betekenis te geven aan het feit dat hij niet meer naar mij verlangde. Was ik het die hem verveelde? Was hij het die in een depressie raakte? Bij wie lag de oorzaak? Of verborg hij iets voor me ? Was er misschien een ander in het spel ?

Soms raakte ik in paniek. Ik achtervolgde hem in huis, ik viel hem lastig met vragen. Ik vroeg hem zijn tas te legen, ik eiste een antwoord, het maakte niet uit wat het was, als het maar een antwoord was die tenminste redelijk klonk. Iedere keer haakte hij af onder het mom dat hij moe was van zijn werk. Hij zag het nut niet om elkaar te bevragen, te onderzoeken waar het in onze relatie aan ontbrak. Ik stelde voor om naar een seksuoloog te gaan om onze seksproblemen te bespreken. Hij weigerde zonder ook maar één woord te zeggen.

Hoe los je seksuele weerstand op in je relatie?

Indien je als vrouw te maken krijgt met een man die geen interesse meer lijkt te hebben in seksueel contact, bega dan in ieder geval niet de fout om hem er continu van te overtuigen dat de beste oplossing is om naar een seksuoloog te gaan.

Het is uiteraard logisch dat je je, doordat je afgewezen wordt, steeds onaantrekkelijker voelt. Maar daardoor geraak je steeds meer in een vicieuze cirkel en zal het steeds moeilijker worden om je ook daadwerkelijk aantrekkelijk te gedragen. Doordat hij je afwijst loop je het risico dat jij je als vrouw steeds meer aan jezelf gaat twijfelen en je daardoor ook minderwaardig voelt.

Voorkom in ieder geval dat je:

• Gaat dreigen uit de relatie te stappen als hij weigert seks met je te hebben
• Hem op zijn werk belt  en continu zegt dat je naar hem verlangt
• Hem achtervolgt omdat je denkt dat hij een ander heeft
• Aan jezelf gaat twijfelen

Dit is wat je moet doen:

• Hem met rust laten
• Je sexy kleden
• Je lichaam goed verzorgen
• Eerlijk zijn met je gevoelens en zeggen wat je voelt en wat het met je doet (een man heeft er niets aan als je hopeloos om intimiteit vraagt)
• Geduldig zijn
• Bij jezelf te rade gaan of je je anders bent gaan gedragen

Bedenk dat door emotionele verbinding het seksueel verlangen naar elkaar weer kan groeien. Vestig daar dan ook je aandacht op. Wees lief voor je partner zonder dat je het gevoel hebt dat je je eigen grenzen overschrijdt. Kom op voor jezelf, onderneem activiteiten die je mentaal sterk maken en bijdragen aan het versterken van je zelfvertrouwen. Afwezigheid van seksueel contact is het resultaat van afwezigheid van emotionele connectie. Het is dus zaak om eerst te werken aan de dieper liggende oorzaken, geef elkaar hiervoor de ruimte.

 

 

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl