4

Relatieproblemen Door Wantrouwen? Enkele Goede Tips..

Geen enkele relatie is perfect en verloopt vlekkeloos. Natuurlijk zullen er ruzies, discussies en problemen voorkomen. Het ene probleem kan erger zijn dan het andere. Sommige problemen worden niet binnen een dag opgelost, maar hier zal wel wat tijd overheen gaan. Het is in ieder geval belangrijk om het beeld van een perfecte relatie los te laten.

Deze bestaat namelijk niet. Bovendien leveren de ruzies ook wel eens wat op. Jullie leren van elkaar door te zeggen hoe je ergens over denkt. Door de ruzies en discussies zul je elkaar alleen maar beter leren kennen, en zul je hier in de toekomst geen ruzie meer over krijgen.

Relatieproblemen door wantrouwen

Een goede relatie begint met vertrouwen. Je moet op je partner kunnen bouwen. Je vertrouwt erop dat jouw partner jou trouw blijft, jouw geheimen niet door verteld en dat je partner niet tegen jou liegt. Dat vertrouwen komt niet vanzelf. Als je iemand leert kennen moet je diegene niet meteen vertrouwen met jouw diepste geheimen. Dit zal door de relatie heen steeds verder veranderen. Jullie zullen steeds meer tegen elkaar durven zeggen.

Een relatie met wantrouwen betekent dat er problemen zijn. Relatieproblemen door wantrouwen komen erg vaak voor. Het kan zijn dat jouw partner iets heeft gedaan waardoor je je partner niet meer volledig vertrouwt. Dit kan vreemdgaan of dingen doorvertellen zijn.

Door wantrouwen kunnen er vele ruzies ontstaan. Misschien heb jij de neiging om steeds in de telefoon van je partner te kijken. Natuurlijk vindt jouw partner dit niet leuk. Jouw partner voelt zich dan bespioneerd.

Je partner mag ook geheimen hebben, net als jij. Zolang het geen geheimen zoals vreemdgaan zijn is dit prima. Je moet dus niet steeds in de telefoon van je partner kijken. De kans is groot dat je helemaal niets zult vinden. Je moet opnieuw vertrouwen krijgen in je partner, en dat zal niet binnen een week opgelost zijn.

Hou je partner niet tegen met dingen ondernemen. Als jouw partner een keer naar de kroeg wil, laat je partner dan gaan. Je kunt er ook voor kiezen om mee te gaan, maar doe dit niet zodat je een oogje in het zeil kunt houden. Op langere termijn zul je zien dat je partner helemaal niets achterhoudt. Door je partner steeds te bespioneren en steeds de indruk te wekken dat je wantrouwig bent, zullen de ruzies blijven komen.

Dat is niet wat je wilt, en ook niet wat je moet doen. Bovendien zal je er toch wel achter komen als jouw partner foute dingen doet. Dit soort dingen blijven nooit lang verborgen. Denk goed na waarom je je partner niet meer vertrouwt. Je kunt hier desnoods over praten met een psycholoog.

Je kunt ook kiezen voor een makkelijkere manier. Dit is namelijk het bestellen van het boek van Michelle vd Berghe. Hierin zul je alles leren over relatieproblemen door wantrouwen. Je leert hoe je je partner weer kunt vertrouwen en bovendien zul je nog veel meer te weten komen over een goede relatie.

spotify

Beluister mij op Spotify!

Regelmatig publiceer ik podcasts op Spotify en Youtube!


Vind mij op zoekwoord Liefdesverdriet.nl of klik op de knop hiernaast/hieronder


(in 3 weken al meer dan 1000x beluisterd)

Klik hier om een reactie achter te laten 4 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG