Je ex terugwinnen moeilijk? 

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Relatieproblemen Door Wantrouwen? Enkele Goede Tips..

Geen enkele relatie is perfect en verloopt vlekkeloos. Natuurlijk zullen er ruzies, discussies en problemen voorkomen. Het ene probleem kan erger zijn dan het andere. Sommige problemen worden niet binnen een dag opgelost, maar hier zal wel wat tijd overheen gaan. Het is in ieder geval belangrijk om het beeld van een perfecte relatie los te laten.

Deze bestaat namelijk niet. Bovendien leveren de ruzies ook wel eens wat op. Jullie leren van elkaar door te zeggen hoe je ergens over denkt. Door de ruzies en discussies zul je elkaar alleen maar beter leren kennen, en zul je hier in de toekomst geen ruzie meer over krijgen.

Relatieproblemen door wantrouwen

Een goede relatie begint met vertrouwen. Je moet op je partner kunnen bouwen. Je vertrouwt erop dat jouw partner jou trouw blijft, jouw geheimen niet door verteld en dat je partner niet tegen jou liegt. Dat vertrouwen komt niet vanzelf. Als je iemand leert kennen moet je diegene niet meteen vertrouwen met jouw diepste geheimen. Dit zal door de relatie heen steeds verder veranderen. Jullie zullen steeds meer tegen elkaar durven zeggen.

Een relatie met wantrouwen betekent dat er problemen zijn. Relatieproblemen door wantrouwen komen erg vaak voor. Het kan zijn dat jouw partner iets heeft gedaan waardoor je je partner niet meer volledig vertrouwt. Dit kan vreemdgaan of dingen doorvertellen zijn.

Door wantrouwen kunnen er vele ruzies ontstaan. Misschien heb jij de neiging om steeds in de telefoon van je partner te kijken. Natuurlijk vindt jouw partner dit niet leuk. Jouw partner voelt zich dan bespioneerd.

Je partner mag ook geheimen hebben, net als jij. Zolang het geen geheimen zoals vreemdgaan zijn is dit prima. Je moet dus niet steeds in de telefoon van je partner kijken. De kans is groot dat je helemaal niets zult vinden. Je moet opnieuw vertrouwen krijgen in je partner, en dat zal niet binnen een week opgelost zijn.

Hou je partner niet tegen met dingen ondernemen. Als jouw partner een keer naar de kroeg wil, laat je partner dan gaan. Je kunt er ook voor kiezen om mee te gaan, maar doe dit niet zodat je een oogje in het zeil kunt houden. Op langere termijn zul je zien dat je partner helemaal niets achterhoudt. Door je partner steeds te bespioneren en steeds de indruk te wekken dat je wantrouwig bent, zullen de ruzies blijven komen.

Dat is niet wat je wilt, en ook niet wat je moet doen. Bovendien zal je er toch wel achter komen als jouw partner foute dingen doet. Dit soort dingen blijven nooit lang verborgen. Denk goed na waarom je je partner niet meer vertrouwt. Je kunt hier desnoods over praten met een psycholoog.

Je kunt ook kiezen voor een makkelijkere manier. Dit is namelijk het bestellen van het boek van Marjolein (auteursnaam Michelle) vd Berghe. Hierin zul je alles leren over relatieproblemen door wantrouwen. Je leert hoe je je partner weer kunt vertrouwen en bovendien zul je nog veel meer te weten komen over een goede relatie.

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds juli 2019 ben ik gediplomeerd hypnotherapeute en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Hoi, mijn naam is Julia.
  Ik heb 1 jaar al relatie
  Met een jonge die hartstikke lief is, maar hij slaapt veel en zijn telefoon is echt zijn kindje ik ben zelf al iemand die erg wantrouwen is door vroeger, merk ook die half luisterde naar verhalen die ik vertel
  Vraag me.dan echt af, wat gaat er in zijn hoofd om en wat zit er achter deze lieve jongen
  Er.hoeft.namelijk niks te zijn
  Maar ergens voelt.het.gewoon niet fijn

  Durf.er dan niet over te spreken tegen hem want straks denkt hij dat.ik hem beschuldigd om.niks

  Ik twijfel echt, en wil graag dat ik hem vertrouw, maar vind dat zo moeilijk als het zo wazig en vaag gaat.

  1. Beste Julia, je kunt hem eerst zeggen dat het je stoort dat hij zoveel op zijn telefoon kijkt omdat je behoefte hebt aan contact, juist omdat je hem lief vindt 😉 (Hij zal beter naar je luisteren als je positieve punten noemt over zijn karakter). Wanneer je dit zegt vanuit wantrouwen is dat iets heel anders en zal hij dat voelen en merken. In dat geval zul je eerst moeten werken aan je zelfvertrouwen! Ik wens je heel veel sterkte toe! Hartelijke groet, Michelle

 2. Goeiedag ik en mijn vriend zijn al twee jare samen maar hij heeft een gedragstoornis dit komt bijna elke dag voor bij hem als hij mij belt en dat ik de telefoon niet hoor dan denkt hij dat ik iets doe of vreemga t is zo vermoeiend omjezelf steeds weer en neer moet overtuigen dat ik zoiets niet doe maar dan stempelt her ij mij w

  1. Beste, op een wat later moment toch nog een reactie van mijn kant. Maak jezelf niet gek door hem. Ik begrijp dat het heel vermoeiend is, en dus zul je jezelf moeten afvragen ‘wil ik dit serieus wel en zie ik een toekomst met hem? Je hoeft jezelf niet te overtuigen, want hoe meer jij dat doet hoe ongeloofwaardiger je wordt! Sterkte met alles! Lieve groet, Michelle

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG