Relatieproblemen Door Zwangerschap – Hier De Beste Tips!

Als koppel dat een baby verwacht, kun je dagelijks op een roze wolk vertoeven. Echter kan het ook zo zijn dat er relatieproblemen ontstaan door de zwangerschap. Dit kan verschillende redenen hebben, maar één ding is zeker: het komt de band tussen de ouders niet ten goede.

Relatieproblemen door zwangerschap

Tijdens een zwangerschap gebeurt er veel in en met het lichaam van de vrouw. In de eerste 3 maanden van de zwangerschap kan een vrouw zich misselijk voelen en bepaalde geuren en smaken als zeer onprettig ervaren.

Dit kan er toe leiden dat de vrouw zich geïrriteerd voelt, wat een negatief effect kan hebben op beide partners. Veel stellen zien dit niet als aanleiding voor relatieproblemen door zwangerschap, terwijl anderen dit als zeer onprettig ervaren en het liefst elkaar alleen laten.

Wanneer een stel elkaar liever alleen laat, kunnen er op den duur relatieproblemen ontstaan. Een zwangerschap duurt immers gemiddeld 9 maanden. In die 9 maanden komen de meeste vrouwen ook aan in gewicht en kunnen zich hierdoor onaantrekkelijk voelen, waardoor zij hun partner op afstand proberen te houden. Ook kan het zo zijn dat de partner zijn/haar vrouw of vriendin op dat moment niet aantrekkelijk vindt.

Hormonale schommelingen

Wanneer je zwanger bent, kun je je de ene dag intens gelukkig voelen, terwijl je je de andere dag enorm rot kan voelen. Dit alles heeft te maken met hormonale schommelingen die de maanden van de zwangerschap met zich meebrengen.

Deze schommelingen kunnen er voor zorgen dat je je het ene moment begerenswaardig voelt, waardoor je je partner graag tussen de lakens ziet, en het andere moment juist je partner niet wilt zien.

Andersom is dit ook mogelijk. Als beide partners elkaar uiteindelijk weinig tot geen aandacht schenken, kan er een emotionele kloof tussen beide partijen ontstaan. Dit resulteert in veel gevallen in relatieproblemen door zwangerschap.

Doe iets voor elkaar

Om relatieproblemen door zwangerschap te voorkomen, is het belangrijk dat je je relatie niet laat verslonzen. Betrek elkaar bij de zwangerschap, vertel over je gevoelens, lach en huil samen, luister naar de ander, maar gun elkaar af en toe ook even de nodige rust.

Probeer ook leuke dingen voor elkaar te doen. Als partner zijnde kun je je vrouw of vriendin laten blijken dat je haar nog steeds enorm aantrekkelijk en lief vindt door haar mee uit eten te nemen, samen te genieten van een dagje wellness of een weekendje in een hotel te boeken.

Als zwangere vrouw zijnde kun je tevens al deze dingen voor je partner doen, maar wat veel partners tijdens de zwangerschap missen, is het leven tussen de lakens. Trakteer jezelf op een mooi lingeriesetje en verras je partner.

Tegenwoordig zijn er zeer mooie, sexy en tevens comfortabele lingeriesetjes verkrijgbaar, speciaal voor de zwangere vrouw.

Wanneer er al relatieproblemen door zwangerschap zijn ontstaan, kun je al deze voorbeelden ook toepassen. Als er echt geen weg naar verbetering lijkt te zijn, kun je altijd nog in gesprek gaan met een relatietherapeut.

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG