JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        RELATIEPROBLEMEN    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Relatieproblemen verhelpen hoe doe je dat? 

Omdat voorkomen veel beter is dan genezen, kun je in plaats van relatieproblemen verhelpen er beter voor zorgen dat je ze voorkomt. Als we het woord ‘verhelpen’ opzoeken in het woordenboek, is één van de meer opvallende betekenissen ‘weer in orde brengen’.

Relatieproblemen verhelpen: analyseer eerst het onderliggende probleem.

Duidelijkheid scheppen over een probleem is de eerste stap naar het weer in orde brengen van de relatie. Ga eerst eens goed na wat het probleem eigenlijk is. Praat er samen over als dat mogelijk is.

Als het probleem al groter is, en praten niet meer mogelijk, is het zaak heel goed en eerlijk bij jezelf te rade te gaan. Ga rustig en goed nadenken over het probleem, de oorzaken en de gevolgen. Maar geef ook eerlijk antwoord op de schuldvraag! Dat is het belangrijkste. De schuldige is niet alleen je partner, kijk ook eerlijk naar jezelf.

Relatieproblemen verhelpen met dé oplossingen.

Heb je de oorzaken van het probleem goed op een rijtje gezet? Dan is het tijd na te denken over oplossingen. Ga hetzelfde rijtje langs en bedenk mogelijke oplossingen. Ook nu is het zaak gewoon eerlijk naar het probleem en de oplossingen te kijken, dat gaat het beste als je probeert een zakelijke houding aan te nemen, niet te veel je emoties erbij te betrekken, die komen later aan de beurt.

Als je zelf verantwoordelijk bent voor het probleem, moet de oplossing ook van jou komen, maar ga daarbij niet alleen aan de gang. Als je je partner niet bij het proces betrekt zal er geen echt bestendige oplossing uit de bus komen.

Relatieproblemen verhelpen, pratend naar de oplossing.

Nu moet het gesprek geopend worden. Begin het gesprek niet met een algemeen onderwerp maar snij direct het probleem aan. Je partner kan vast ook mogelijke oplossingen aandragen en heeft waarschijnlijk ook nagedacht over hoe jullie relatieproblemen weer in orde gebracht kunnen worden.

Het is belangrijk dat je in het gesprek goed luistert naar je partner, en hem of haar het meest aan het woord laat. Vraag zoveel mogelijk door en wees niet bang als er stiltes vallen.

Samen zijn jullie begonnen aan deze relatie, jullie hebben samen geprobeerd er een echte en hechte relatie van te maken, en nu komen jullie samen voor problemen te staan. Het is dus alleen maar logisch wanneer je ook samen naar oplossingen gaat zoeken.

Relatieproblemen verhelpen kun je niet alleen, dus hoe moeilijk het ook is, ga dat gesprek niet uit de weg. Het zal ook niet bij een gesprek blijven. Praten is een manier om relatieproblemen op te lossen. Uiteindelijk moeten die oplossingen natuurlijk ook in de praktijk worden gebracht.

Relatieproblemen verhelpen door veranderingen.

De conclusies van een eerste gesprek zijn erg belangrijk. Bepaalde gewoontes zullen moeten veranderen om de mogelijke oorzaken van de relatieproblemen weg te nemen. Alleen uit gaan? Liever niet natuurlijk. Alleen iets kopen? Beter eerst overleggen, of samen gaan. Een relatie ga je samen aan, daar moet je samen aan werken. Dat is een voortdurend proces van geven en nemen en vooral van eerlijkheid.

Pas wanneer allebei de deelnemers aan een relatie eerlijk kunnen zijn tegenover elkaar kunnen relatieproblemen verholpen worden, vaak voordat ze ontstaan. Als je eerlijk met elkaar kunt praten, ook over onderwerpen die nou niet echt fijn zijn, zoals bijvoorbeeld schoonouders, dan heb je een goede relatie.

Praat dus over hoe moeilijk jij het vindt dat je schoonouders twee keer in de week op bezoek komen, maar praat ook eerlijk over het waarom. Praat over het probleem dat je hebt met de vuilnis, als die niet op tijd buiten staat, de hondenpoep in de tuin als de hond niet op tijd uitgelaten wordt.

Als je eerlijk over dergelijke ‘minder erge’ problemen kunt praten, kun je ook relatieproblemen verhelpen die groter zijn geworden en dreigen uit de hand te lopen. Maar dat kan alleen als je altijd eerlijk met elkaar praat.De Perfecte Klik

Je kunt relatieproblemen verhelpen door bijv. een goed boek te lezen. Het Ebook “De Perfecte Klik” is een echte aanrader. Het zal je helpen om beter met conflicten om te gaan en je relatie een boost te geven.

In het Ebook zul je ook de techniek ‘metaprogrammeren’ uit de NLP leren waardoor je beter kunt afstemmen op je partner.

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl