RELATIEPROBLEMEN VERHELPEN – ONTDEK HIER HOE!

Relatieproblemen verhelpen? Omdat voorkomen veel beter is dan genezen, kun je ook relatieproblemen beter voorkomen. Maar hoe verhelp je relatieproblemen? Als we het woord ‘verhelpen’ opzoeken in het woordenboek, is een van de meer opvallende betekenissen ‘weer in orde brengen’.

Relatieproblemen verhelpen, analyseer het probleem.

Duidelijkheid scheppen over een probleem is de eerste stap naar het weer in orde brengen van de relatie. Ga eerst eens goed na wat het probleem eigenlijk is. Praat er samen over als dat mogelijk is.

Als het probleem al groter is, en praten niet meer mogelijk, is het zaak heel goed en eerlijk bij jezelf te rade te gaan. Ga rustig en goed nadenken over het probleem, de oorzaken en de gevolgen. Maar geef ook eerlijk antwoord op de schuldvraag! Dat is het belangrijkste. De schuldige is niet alleen je partner, kijk ook eerlijk naar jezelf.

Relatieproblemen verhelpen – dé oplossingen.

Heb je de oorzaken van het probleem goed op een rijtje gezet? Dan is het tijd na te denken over oplossingen. Ga hetzelfde rijtje langs en bedenk mogelijke oplossingen. Ook nu is het zaak gewoon eerlijk naar het probleem en de oplossingen te kijken, dat gaat het beste als je probeert een zakelijke houding aan te nemen, niet te veel je emoties erbij te betrekken, die komen later aan de beurt.

Als je zelf verantwoordelijk bent voor het probleem, moet de oplossing ook van jou komen, maar ga daarbij niet alleen aan de gang. Als je je partner niet bij het proces betrekt zal er geen echt bestendige oplossing uit de bus komen.

Relatieproblemen verhelpen, pratend naar de oplossing.

Nu moet het gesprek geopend worden, de onderhandelingen, al je zakelijk wilt blijven. Ga met je partner praten. Begin het gesprek niet met een algemeen onderwerp maar snij direct het probleem aan. Je partner kan vast ook mogelijke oplossingen aandragen en heeft waarschijnlijk ook nagedacht over hoe jullie relatieproblemen weer in orde gebracht kunnen worden.

Samen zijn jullie begonnen aan deze relatie, jullie hebben samen geprobeerd er een echte en hechte relatie van te maken, en nu komen jullie samen voor problemen te staan. Het is dus alleen maar logisch wanneer je ook samen naar oplossingen gaat zoeken.

Relatieproblemen verhelpen kun je niet alleen, dus hoe moeilijk het ook is, ga dat gesprek niet uit de weg. Het zal ook niet bij een gesprek blijven. Praten is de enige manier om relatieproblemen op te lossen.

Relatieproblemen verhelpen, veranderingen.

De conclusies van een eerste gesprek zijn erg belangrijk. Bepaalde gewoontes zullen moeten veranderen om de mogelijke oorzaken van de relatieproblemen weg te nemen. Alleen uit gaan? Liever niet natuurlijk. Alleen iets kopen? Beter eerst overleggen, of samen gaan. Een relatie ga je samen aan, daar moet je samen aan werken. Dat is een voortdurend proces van geven en nemen en vooral van eerlijkheid.

Pas wanneer allebei de deelnemers aan een relatie eerlijk kunnen zijn tegenover elkaar kunnen relatieproblemen verholpen worden, vaak voordat ze ontstaan. Als je eerlijk met elkaar kunt praten, ook over onderwerpen die nou niet echt fijn zijn, zoals schoonouders, dan heb je een goede relatie.

Praat dus over hoe moeilijk jij het vind dat je schoonouders twee keer in de week op bezoek komen, maar praat ook eerlijk over het waarom. Praat over het probleem dat je hebt met de vuilnis, als die niet op tijd buiten staat, de hondenpoep in de tuin als de hond niet op tijd uitgelaten wordt.

Als je eerlijk over dergelijke ‘minder erge’ problemen kunt praten, kun je ook relatieproblemen verhelpen die groter zijn geworden en dreigen uit de hand te lopen. Maar dat kan alleen als je altijd eerlijk met elkaar praat.

RELATIEPROBLEMEN VERHELPEN - ONTDEK HIER HOE! by
Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties