Samenwonen met je ex is een nogal gecompliceerde situatie – jij en je ex zijn uit elkaar en je woont nog samen in hetzelfde huis, maar het liefst wil je gewoon je ex weer terug en weet niet hoe je dit kunt aanpakken.

Je weet inmiddels ongetwijfeld al dat je ex negeren het beste is wat je kunt doen, maar hoe kun je je ex negeren als jullie onder hetzelfde dak wonen en er weinig ruimte zit tussen jullie. Afstand creëeren is dan toch eigenlijk onmogelijk?

Nee, het is zeker niet onmogelijk, maar het is ook niet gemakkelijk. Wat belangrijk is is dat je de principes van het ‘negeren’ goed toepast. Dat wil zeggen dat je het contact met je ex tot een minimum beperkt.

Samenwonen met je ex is eigenlijk een grappige situatie

De reden dat we je adviseren om je ex te negeren is, of je ex je nu terug wilt of niet, dat je tot rust komt en de situatie zo beter kunt overzien en tot jezelf kunt komen. Je kunt weer helder denken. Met name als je een obsessie hebt voor je ex, en je stuurt boze wanhopige smsjes, je scheldt je ex uit, je huilt etc. In die toestand is het onmogelijk om helder te denken uiteraard. Alleen door jezelf goed te focussen op wat er gebeurt met jou en wat de aanleiding was van de breuk kun je er echt achter komen wat je werkelijk wilt, wat de ware reden is van de breuk, en welke acties je moet ondernemen

Doorgaans staat hier een maand voor. Een maand lang geen contact met je ex is het beste voor beide partners als je tenminste de mogelijkheid wilt beschermen dat het nog goed komt.

Maar wat kun je dan doen als je nog met je ex samenwoont

In deze ongewoonlijke situatie waarbij je nog samen met je ex woont zul je je op de essentie van de ‘negeerstrategie’ moeten focussen – de positieve redenen van deze strategie an wel te verstaan. Je negeert je ex zeker niet met als doel hem of haar te kwetsen, of je ex een lesje te leren. Sommige mensen googlen op de term ‘hoe kun je je ex terug pakken’. Hopelijk is het doel niet om uit te zijn op praktijken die schadelijk zijn voor je ex, want je bereikt er niets mee. Alleen maar jezelf!

Je zult niet om je ex heen kunnen zoals jullie elkaar steeds zien. Basale gesprekjes die in alle respect en met beleefdheid worden gevoerd, zoals de vraag “wie zet de vuilnis buiten “ of “ wie wast er af vandaag” of “wie kookt er vanavond” kunnen heel goed. Maar dat is het dan ook. Verder adviseren we je om je ex vooral met rust te laten en geen zware gesprekken aan te gaan. Je zit er niet op te wachten om ruzie te zoeken om het probleem nog groter te maken uiteraard.

Bepaal voor jezelf een plekje in je huis waar je kunt lezen, tv kijken en alle dingen kunt doen die je moet of wilt doen. Dit is geen blijvend scenario natuurlijk, dus je hoeft er niet al te zwaar aan te tillen. Vertel je ex dat je dat wil om hem en jezelf te beschermen.

Sta vroeg op en probeer zoveel mogelijk niet thuis te zijn. Ga na je werk ook niet meteen naar huis. Zoek naar mogelijkheden wat je anders kunt doen: bijv. bij een vriend of vriendin langs gaan, een boodschap doen of naar de sportschool.

Zweten in een sportles is nog het beste wat je kunt doen. Sporten maakt stoffen vrij in je brein, geven je een goed gevoel en je leert bovendien ook nog eens andere mensen kennen. Je gaat niet naar de sportschool om indruk te maken op anderen of wraak te nemen op je ex. Je doet het puur voor jezelf om je beter te voelen en te weten dat je belangrijk bent.

Mijn ex woont samen in ons huis. Wat kan ik s’ avonds doen?

Is er iets te doen in het plaatselijk buurthuis? Wellicht zijn er interessante cursussen. Wees niet bang om te experimenteren en iets nieuws te ondernemen. Wat dacht je overigens van yoga- of meditatielessen? Klimsport, dans- of zanglessen, schilderen, fotograferen, een leesclub of een taal leren? Het gaat erom er uit te zijn en plezier te hebben met andere mensen. Dit is ook goed om weer plezier te krijgen in je leven en het vertrouwen te krijgen dat je zonder je ex kunt leven.

Als je thuis komt raden we je aan om deze ervaringen niet te delen met je ex. Vermijd onnodige discussies, maar zorg wel dat je vrolijk overkomt en laat zien dat je de breuk accepteert!

Blijf altijd respectvol. Verbrand niet alle schepen achter je. Heb je veel adrenaline in je bloed door het sporten? Prima! Dan zal dit je helpen om je goed te voelen en vrolijk en aardig te kunnen zijn naar je ex.

Vergeet je eigen grenzen niet te stellen en die ook te tonen!

Nadat je minimaal een maand geen contact hebt gehad met je ex, zul je echt eerlijk moeten zijn met jezelf: wil ik mijn ex terug en waarom?

Als je antwoord ‘nee’ is (het zou ons overigens niet verbazen, want het is heel goed mogelijk dat je in de achterliggende maand tot andere inzichten bent gekomen nu je je beter bent gaan voelen) doe dan het nodige om op zoek te gaan naar een nieuwe relatie.

Als het antwoord is ‘ja ik wil mijn ex terug’ dan wordt het tijd om een aantal verleidingstechnieken aan te leren zoals in de boeken “Win Hem Terug” en “Win Haar Terug” worden beschreven.

Besef echter wel dat fysieke aantrekkingskracht niet het allerbelangrijkste is om je ex terug te winnen. Het gaat vooral om het uitstralen van levensvreugde waarmee je de aandacht van je ex kunt trekken. Je glimlach, je vreugde en dankbaarheid.

Dus lees het boek of schaf het coachingprogramma “Van Breuk Tot Doorbraak” aan zodat je ex zijn of haar ogen weer op je kan richten.

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

  1. Mijn ex vrouw woont nog bij mij maar vertrekt.zijn in ruzie uit elkaar gegaan en dat voor de 2de maal ,ze heeft het opgegeven ,was ruzie beu en houd niet meer van mij zegt ze na 20 jaar samen ,hoe verover ik nu haar hart terug ???

    1. Eerst met jezelf aan de slag Wim. Je kunt geen ander (beter) resultaat verwachten als je niet eerst begint naar de effecten van je eigen gedrag te kijken. Wat is voor jou het belangrijkst? Je gelijk of je geluk? Sterkte in ieder geval in deze situatie!
      Hartelijke groet,
      Michelle

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG