Ik heb spijt van een relatiebreuk. Hoe nu verder

Als je spijt hebt van een relatiebreuk is het belangrijk dat je eerst nagaat waarom je je relatie eerder hebt verbroken>

Wellicht liep het allemaal niet zoals je het graag had gewild en heb onvoldoende vooraf nagedacht over de gevolgen. Na lang wikken en wegen besloot je er een punt achter te zetten. Het gevoel waar je naar verlangde, het gevoel van vrijheid, was daar en het voelde heerlijk. Je dacht: eindelijk uit die sleur. Dag verleden, hallo toekomst!

Concentreren op enkel jezelf voelt heerlijk in het begin, want het breken van een relatie is een stressvolle en emotionele gebeurtenis die gepaard gaat met heftige emoties. Als het moment van rust er dan eindelijk is geniet je van het vrije bestaan.

Echter, ontdek je dat je toch je ex mist, dan is dat een heel ellendig gevoel. Een ongekend, beangstigend gevoel dat weleens spijt kon heten. Gedachten duiken op: Waarom is het zo gelopen, waarom niet harder voor gevochten, meer tijd en energie in gestoken, is er wellicht nog toekomst voor ons, is een herkansing mogelijk? Zou de relatie weer nieuw leven ingeblazen kunnen worden? Het is echt zo, spijt van relatiebreuk is een feit.

Scheiden doet lijden

Hoe kan het toch opduiken als iets zo goed overdacht is ten tijde van de breuk. Het gras leek groener bij de buren. Nu komt de waarheid loei hard aan. Het gras is niet groener bij de buren, het leek groener bij de buren. Maar schijn bedriegt.

Was de ingeslopen sleur wel echt zo vervelend als het voelde. Is ingeslopen sleur niet net zoiets als ‘stabiliteit’. Prettige stabiliteit waarbij je het leven rustig en veilig doorloopt. Hand in hand met je beste maatje, je partner. Juist als je alles kwijt bent realiseer je pas wat je had. Hoe vervelend die voorspelbaarheid leek, hoe spijtig het nu is dat die voorspelbaarheid over is. Waarom krijgen we toch spijt na keuzes die wel overdacht zijn. Geen impulsieve beslissing. Wat destijds doorslaggevend was om uit elkaar te willen lijkt nu zo bekrompen.

Spijtgevoelens steken de kop op. Ze zeggen immers niet voor niets “scheiden doet lijden”. Hoe onvoorstelbaar het leek destijds, hoe onwerkelijk die gevoelens zullen zijn die we voelen bij spijt van relatiebreuk. Hoe is het toch mogelijk?

Omgaan met het verdriet wanneer je spijt hebt van een relatiebreuk

De tijd terugdraaien is niet mogelijk. Voor een relatie heb je twee mensen nodig. Het vervelende en onzekere is dat de ander misschien wel geniet van het vrije leven of erger nog, een nieuwe levenspartner heeft gevonden en nu dolgelukkig is.

Hoe pijnlijk en verdrietig zijn deze gedachten. Het had zo anders kunnen zijn als de knoop niet was doorgehakt. Terugdenken aan de mooie tijd en fijne relatie doet pijn. Verdriet om wat je had en kwijt bent valt zwaarder dan van te voren gedacht.

Spijt van relatiebreuk is een bittere pil en het voelt eenzaam om dit verdriet te verwerken en niet te kunnen delen. Ga praten met iemand die onpartijdig en neutraal is. Praat over je gevoelens, frustraties, angsten en huil even lekker uit.

Spijt is een vervelende emotie die je niet kunt delen maar maak iemand er wel deelgenoot van. De last van het verdriet zal minder zwaar en eenzaam voelen.

Spijt van een relatiebreuk, schuldgevoel, frustratie, komt er nog een kans waarin je kunt bewijzen dat alles nu anders zal gaan. Juist door de relatiebreuk komen ware gevoelens boven. Zo sterk was de liefde, alle mooie belevenissen en beloften zijn nu herinneringen. Blijven deze ook herinneringen, of liggen er nog kansen? Wie zal het zeggen. De toekomst zal het uitwijzen.

De beste kansen krijg je natuurlijk als je eerst je emoties onder controle krijgt en je je ex niet continu gaat stalken met de vraag “wil je me alsjeblieft nog een kans geven”?  Lees hiervoor ook dit artikel: hoe krijg ik mijn ex terug – belemmeringsfactoren en de 5 beste beïnvloedingstechnieken

Je wilt je relatie alsnog redden? Bekijk deze video

Het kan zijn dat je ex, nadat je enige tijd afstand hebt genomen, jouw spijtbetuiging serieus neemt en overweegt om kleine stappen te nemen de relatie alsnog een kans te geven. Wees dan goed voorbereid opdat het niet wederom tot een relatiebreuk komt. Zet je spijtgevoelens om in concrete positieve acties. Om dit te bereiken zul je eerst moeten weten hoe je je relatie kunt redden om zodoende je kansen aanzienlijk te vergroten opdat je nooit weer die spijtgevoelens krijgt.

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG