2

7 stappen om je ex terug te krijgen

In dit artikel geven we je 7 stappen om je ex terug te krijgen. In de meest complete methode of stappenplan die er op dit moment in de markt te krijgen is refereren we je naar onze bestseller “Win Hem Terug”  en “Win Haar Terug” waarin die voornaamste stappen om je ex terug te krijgen uitgebreid staan beschreven. Als na de relatiebreuk nog zeker sprake is van wederzijdse gevoelens, kun je de de stappen hierna volgen en je ex zonder niet al te veel problemen terug winnen (hoe eerder je handelt, des te beter uiteraard).

Stap 1: huilen om je ex

Stort je hart uit de eerste dag na de breuk. Het is belangrijk dat je alle frustraties, woede en verdriet de vrije loop laat. Desnoods sla je hard met je vuisten op je matras, of zing je een of ander liefdeslied uit volle borst, schop je hard tegen de muur (denk aan je tenen!), totdat je er moe van bent. Het klinkt misschien raar als we dit zeggen: maar geniet van dit moment waarbij je de intensiteit van je verdriet ervaart. Waarom? Je zult je erna namelijk zoveel beter voelen! Misschien heb je wel haatgevoelens jegens je ex. Bedenk dat je daar niets mee opschiet. Volg onze stappen en je liefdesverdriet zal niet al te lang meer duren.

Stap 2: over je ex en dus ook liefdesverdriet heenkomen

Als je contact hebt gehad met je ex, dan is nu het moment om dat contact te verbreken en een radiostilte in te lassen. Nu is de tijd gekomen om je op jezelf te focussen. Verzorg je lichaam, ga vroeg naar bed, drink warme dranken, laat je masseren, mediteer, ruim je huiskamer op, zet de ramen open, doe de boodschappen en maak een lekkere maaltijd voor jezelf klaar. Dit zijn echt belangrijke stappen om je ex terug te krijgen. Bel een vriendin of een familielid. Neem jezelf eens goed onderhanden. Je hebt het nodig om weer nieuwe energie op te doen en weer goed in je vel te zitten. Je opgeruimde huis zal in de komende tijd een haven van vrede en rust zijn.

Stap 3: je ex begrijpen

Nu je je al wat beter begint te voelen ga je je richten op de oorzaak van de breuk. Vergeet alle interpretaties die je tot nu toe hebt, en die je je tot een emotioneel wrak hebben gemaakt. Vergeet ook alles wat je ex heeft gezegd toen je je verontschuldigde dat je hem of haar had gestalkt. Vergeef jezelf en denk eens rustig na over alles wat anders had gemoeten in je relatie: seksueel contact, de sleur, de ruzies. Kun je niets bedenken, denk dan aan de dingen die het meest bedreigend waren voor je relatie: de wispelturige ex partner, de moeite die je had om naar je ex te luisteren, de moeite die je ex had om te zeggen wat niet goed ging. Heb je iets over het hoofd gezien? Probeer eens een rationele reden te bedenken die het gedrag van je ex kunnen verklaren. Probeer te begrijpen waarom je ex de relatie wou beëindigen en die jou nu liefdesverdriet heeft bezorgd. Vraag niet je ex om uitleg. Je weet dat de radiostilte nog steeds geldt in deze stap.

Stap 4: weer aantrekkelijk worden voor je ex

Denk aan de tijd waarop je ex verliefd op je werd, en probeer al die mooie eigenschappen in jezelf weer terug te vinden. Bedenk een aantal eigenschappen en gewoontes die je ex een plezier zouden kunnen doen: aandacht aan je uiterlijk, interesse hebben voor hobbies, de afwas doen. Denk vervolgens eens aan de serieuze problemen in je relatie. Alle dingen die het leven van je ex niet bepaald leuk maakten, en waar jij eigenlijk voor in actie had moeten komen. Hadden jullie financiële problemen? Probeer een nieuwe baan te vinden als je het niet fijn hebt op je werk. Heb je geen vrienden? Schrijf je in bij toneel-, dans- of muziekles. Heb je onvoldoende zelfvertrouwen? Schakel een coach in. Maar nogmaals: neem onder geen beding contact op met je ex om hem of haar te vertellen over al die veranderingen. Dat komt pas in de volgende stap aan de beurt.

Stap 5: contact opnemen met je ex

Nu ben je over de breuk en je liefdesverdriet heen en je hebt begrepen welke verwachtingen je ex van je had, en je hebt dingen ondernomen om te veranderen. Je gaat nu weer contact opnemen met je ex, maar op een hele luchtige manier. Vraag je ex gewoon hoe het gaat. Reageert je ex negatief, laat er dan nog een tijdje over heen gaan. Vraag jezelf af of je ex echt nog wel de moeite waard is om terug te winnen. Wat heb je eigenlijk aan iemand die in jou niet ziet hoeveel waard je bent!

Stap 6: je ex weer zien

Stel een korte ontmoeting voor, zonder druk te leggen op je ex, gewoon om even een gezellig moment met elkaar te hebben. Het is HET moment om alles uit de kast te trekken. Laat je ex zien dat je hem/haar respecteert zonder te slijmen. Laat een positieve indruk achter bij je ex. Je ex moet het leuk vinden om je nog een tweede keer te ontmoeten!

Stap 7: je ex terugwinnen

Let goed op de reacties van je ex. Die reacties zijn het signaal of je gedrag effect heeft. Stem je gedrag af op zijn of haar behoeften. Probeer nog enkele afspraken te regelen en laat ze steeds positiever en anders zijn dan die daarvoor. Raak je ex subtiel aan, en maak oogcontact. Als je ex over de problemen van jullie relatie wil praten geef je ex daar dan even de ruimte voor maar overdrijf niet door urenlang daarover te praten. Pas bij de 7e afspraak kun je overwegen om langer en dieper in te gaan over de problematiek in jullie relatie. De eerste afspraken moeten echt in het teken staan van een plezierig samenzijn.

Wil je uitgebreide tips over hoe je je ex kunt terugwinnen? Schrijf je dan in voor de gratis training waarin je in stappen leert hoe je je ex terug kunt krijgen.

Klik hier om een reactie achter te laten 2 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG