Je ex terugwinnen moeilijk? 

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Strategie om je ex terug te krijgen

Vandaag ga ik je een strategie uitleggen die je kunt toepassen om je ex terug te krijgen. Ik noem deze strategie de strategie van het water. Het is een strategie die zowel kwetsbaar is als aangenaam, en het voordeel is, is dat je het kunt aanpassen aan je eigen situatie.

Wat houdt de strategie van het water precies in?

Om het eenvoudig te houden, moet je eerst alle ideeën die je tot nu toe hebt bedacht, loslaten. En dan doel ik meer op de manier en de timing die je tot nu toe wellicht hebt gebruikt. Want pas dan zul je de juiste stappen kunnen nemen.

Allereerst: wees als het water! Want water zoekt niet naar een vooraf bepaalde plek om naar de zee te komen. Ze stroomt simpelweg altijd de juiste richting op, soms kabbelt ze over hoge keien heen en af en toe stort ze als een waterval neer in een lager liggende bedding.

Water kent geen strategie, ze volgt haar eigen weg en accepteert wat ze tegenkomt

Het water laat zich ook niet weerhouden door obstakels. En als er obstakels zijn stroomt ze er gewoon omheen totdat ze weer een nieuwe weg vindt. Water doet ook helemaal geen moeite om vooruit te komen, ze gebruikt hiervoor haar eigen intuïtie

Als je hier nu eens over nadenkt vraag je je misschien wel af hoe je deze strategie zou kunnen gebruiken om je ex terug te krijgen en wellicht ook waarom je ze zou moeten volgen. Eigenlijk om de eenvoudige reden dat je vaak niet weet wat je moet doen om je ex terug te krijgen…

stromend water
Ga jezelf dus niet in allerlei bochten wringen of jezelf forceren door dingen te doen waar je achteraf wellicht spijt van zult krijgen. Veel effectiever zou het zijn om je ex te laten zien wie je nu eigenlijk bent, waar je voor staat en dat je hem of haar eigenlijk helemaal niet nodig hebt om gelukkig te worden.
Dus hou het simpel, blijf dicht bij jezelf, wees dus als het water, wees niet ongerust als je je omleidingen tegenkomt op je pad, of over de toekomst, of als je het gevoel krijgt dat het allemaal erg lang duurt. Water komt namelijk altijd wel een keer de oceaan in. Hetzelfde geldt voor jou. Heb vertrouwen in jezelf, geloof in je eigen kracht en hou het vooral dus simpel!

Heb je al een maand lang je ex niet meer gesproken? Geef hem of haar een kort belletje en vraag gewoon met aandacht hoe het met hem of haar gaat. Hebben jullie gisteren samen een leuke dag gehad? Stuur je ex een kleine boodschap om hem of haar te bedanken. Is je ex jarig en jullie zijn niet met ruzie uit elkaar gegaan? Stel een uitje voor om de gelegenheid te vieren en blijf vooral ‘cool’, zo ‘cool’ als bijv. het water.

En wat zijn dan de voordelen om het voorbeeld water te nemen als strategie om je ex terug te krijgen

In de eerste plaats: rust! Je hoeft je hoofd nergens over te breken.

Het water analyseert niet wat de beste weg is om bij de zee te komen. Ze kiest de eenvoudigste weg, en als het niet gaat, nou dan kiest ze gewoon een andere weg. Dus doe liever wat voor de hand liggend is om het hart van je ex terug te winnen, en als je merkt dat het niet gaat, doe dan iets anders. Het is onnodig om de hele nacht wakker te blijven en te mediteren over wat je nu eens uitstuurt via de whatsapp of sms.
Pluk de dag en spaar je energie liever voor de positieve dingen en dingen te doen om je goed te voelen!

Een tweede voordeel is dat doordat je meer vertrouwen gaat krijgen in jezelf, je ook spontaner kunt zijn en op die momenten (die overigens ook best tegen je zouden kunnen werken) juist wél de juiste dingen zegt. Je komt dan ook zo veel natuurlijker over!

Dus als je je instincten volgt in plaats van alles maar onder contrôle te willen houden, dan zul je veel meer jezelf kunnen zijn. Misschien heeft je ex moeite met jouw karakter…maar als je jezelf in een rol plaats, de persoon met het moeilijke karakter, dan zul je je ongemakkelijk voelen, onzeker, en je ex zal het merken. Die onzekerheid versterkt wat je ex van je denkt.
Hou echter wel in de gaten dat je hem of haar niet manipuleert.

De strategie van het water biedt je meer energie als je je ex terug wilt winnen

Een derde voordeel, en dat is ook een hele belangrijke, is dat je veel meer positieve energie uit kunt stralen.

Ga de dingen doen waar jij plezier uit kunt halen. Heb je zin om je ex te bellen? doe het dan, maar overdrijf niet. Vind je het fijn om even alleen te zijn? Geniet er dan van en neem er de tijd voor. Als je ex niet blij is, zul je geneigd zijn om je aan te passen…maar als je jezelf blijft, je eigen wensen en behoeften blijft respecteren, zul je meer energie krijgen en in een betere stemming zijn dan als je maar constant moeite doet. En dat uit zich ook in je gedrag.

Tot slot nog wel wat aantekeningen bij het toepassen van de strategie van het water om je ex terug te winnen

  • Allereerst, het kan zijn dat je ex bepaalde dingen die je doet niet waardeert. Soms kan je ex zich gaan irriteren in de manier hoe je contact opneemt, of de frequentie waarop je dit doet, de plaatsen die je kiest of de onderwerpen waarover je wilt praten. Zodra je dit merkt, zul je snel moeten reageren en moeten weten hoe je dat moet doen. En daarom zou ik je dan ook tenminsten willen aanraden om mijn boek Win Hem Terug of Win Haar Terug te lezen, zodat je in ieder geval de juiste koers kunt varen en geen fouten begaan.
  • Ten tweede: de strategie van het water vraagt aandacht

Zoals ik net al zei: water buigt niet, maar ze accepteert wat ze op het terrein tegenkomt en past zich daarop aan. Hier is het terrein je ex. Je ex kan opeens een steen verleggen, waardoor jij een andere bedding krijgt. Maar als jij gefocused blijft op je doel, dan komt het goed.

Het is nuttig om minder na te denken over tactieken, mits je in verbinding blijft met de realiteit. Volg je zinnen, zeker..maar zonder het uiteindelijke doel uit het oog te verliezen (en dat is het herstellen van je relatie), en ontwijk of ontken de signalen niet die je ex uitzendt. Hou moed en je zult zien dat je er uiteindelijk wel komt!

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds juli 2019 ben ik gediplomeerd hypnotherapeute en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG