JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        Hoe krijg ik mijn ex terug    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Dit artikel is ons aangeleverd geweest door “Mister X”. Je zult waarschijnlijk nu hardop denken: “Wie is Mister X?”. Wel, hij is iemand die vooralsnog anoniem wenst te blijven maar hij is al jaren actief als datingcoach. Het is een absolute expert in de sociale dynamica tussen mannen & vrouwen en heeft al heel wat mannen (en vrouwen) geholpen om aan een partner te geraken.

Het onderwerp “je ex terugwinnen” is hem dan ook niet onbekend omdat hij hier in zijn carrière al vaker mee geconfronteerd is geweest. Ik heb hem gevraagd een artikel te schrijven over het onderwerp, en hij heeft dit gedaan (waarvoor onze dank).

Terug Bij Je Ex Door Van Binnen Naar Buiten Te Werken!

door: Mister X

“Ik heb al vaker gezien dat mensen over het algemeen grote blunders maken als ze hun ex willen terugwinnen. En eigenlijk is dit vrij logisch. Wij (mensen) laten ons maar liefst voor 80%-90% leiden door onze emoties en in sporadische gevallen denken we echt rationeel na bij de handelingen die we verrichten. Weet gewoon dat je emoties en je gemoedstoestand een zeer belangrijke rol in je leven spelen.

Wanneer jij liefdesverdriet hebt, dan ben je ongelukkig & verdrietig. Hoe denk je dan zelf dat het met je emoties zit? Deze passen zich uiteraard automatisch aan je gemoedstoestand aan. Slechte / negatieve emoties laten je in 9 van de 10 gevallen de verkeerde dingen doen. Zo gaan gebroken zielen hun ex stalken, of extreem vaak hun excuses aanbieden, slijmen, overmatig sms’en, …

Op het moment zelf DENK je goed te doen, maar achteraf kom je altijd tot de conclusie dat het wederom zo’n verloren poging was. Jij geraakt weer teleurgesteld en je geraakt dieper in de put. Het is een soort van vicieuze cirkel. Daarom vind ik het zo goed dat jij dit artikel aan het lezen bent. Dat toont aan dat je actief op zoek bent geweest naar hulp. Mensen die kampen met liefdesverdriet en vervolgens op zoek gaan naar deskundig advies (zoals bv. die van relatiecoach en hypnotherapeute Marjolein (haar auteursnaam is Michelle vd Berghe) hebben een veel grotere slaagkans om hun ex terug te winnen. Hoe komt dit nou?

Wel, ook dit is vrij logisch. Professionals laten je namelijk inzien dat je verkeerd bezig bent & laten je daarentegen wél het juiste pad bewandelen.

Wil jij je ex terugwinnen? Prima, dat kan. Maar een grote voorwaarde is wel dat je dan van binnen naar buiten gaat werken. Ik ga je vertellen wat dit precies wilt zeggen.

Over het algemeen verafschuwen we mensen die “faken”. Ik ga je een stom voorbeeld geven maar ik heb onlangs iemand ontmoet die zat te opscheppen met fake merkkledij. Je moet sowieso niet opscheppen met kledij en dan ZEKER niet als het ook nog eens fake is. Dat is sociaal & maatschappelijk gewoon “not done”. Het voorbeeld is misschien wat raar, maar ik wil enkel & alleen aantonen dat “neppe” dingen niet hoog op de sociale ladder staan. Is het nu fake kledij of valse / onechte persoonlijkheden… Het principe blijft ongewijzigd.

Ik heb heel wat mensen advies verleend in het verleden (en nog steeds) die een masker opzetten bij hun ex. En vaak is het niet eens hun eigen fout, maar de fout van de mensen die dicht bij de betrokken persoon staan. Zij zeggen na een breuk: “och, laat het niet aan je hart komen, ga uit en have fun”.

Met de vinger wijzen naar deze mensen ga ik niet doen omdat ik het besef heb dat ze het zeggen omdat ze het beste voorhebben met de persoon die een moeilijk moment heeft… Maar toch, 100% iemand hiermee helpen is het dus niet.

Want het effect dat je krijgt is als volgt: jij met liefdesverdriet gaat een masker opzetten onder “druk & commando” van anderen. Je denkt bij jezelf, als ik mijn ex tegenkom ga ik doen alsof het me allemaal niet boeit & ik ga gewoon lekker staan flirten of extreem staan te dansen met een ander.

Je bent gewaarschuwd: dit zal je ex alleen nog maar verder van je wegduwen. Deze gaat ongetwijfeld & onmiddellijk doorhebben dat je aan het “faken” bent en gaat zelfs zoiets hebben van: “maar goed dat het uit is…”.

Je ex terugwinnen kan door -ik herhaal- van binnen naar buiten te werken. Als jij je niet prettig voelt, prima! Dat is de normaalste zaak van de wereld. Neem in de beginfase de tijd om de situatie te analyseren. Zorg dat je jouw breuk leert te relativeren en zorg er snel voor dat je terug positiever wordt.

Hoe kan dit? Wel… om je gelukkig te voelen moet je gewoon de dingen doen die je gelukkig maken :-). Zo simpel is het… Toevallig voelde ik me eergisteren wat minder in mijn vel. Weet je, iedereen heeft wel zo’n dag. Ik dus ook. Maar ik had wel gelijk zoiets van: “kom op, ik ga niet bij de pakken zitten”. Ik heb gewoon mijn favoriete plaat stuk gedraaid omdat ik daar zo’n extreem goed gevoel bij krijg. En in een fractie van enkele minuten (!!!) voelde ik me herboren.

Ik begon spontaan te glimlachen, te dansen en wie weet nog wat allemaal te doen. Maakt ook op zich niets uit, mij maakte het gewoon direct terug gelukkig. Misschien ga jij wel het gras afmaaien, of kleren kopen of eender wat… Dokter voor jezelf uit wat je gelukkig maakt & doe deze dingen dan ook.

Als jij je vanbinnen terug oké voelt dat ga je dat uitstralen op een ECHTE manier. Dan ga je je ook niet vreemd gedragen wanneer jij je ex bv. op een feestje tegenkomt. Je gaat gewoon “cool” hierop kunnen reageren. Dus zorg dat je eerst innerlijk de dingen op orde hebt & ga dan pas naar buiten werken. Neem ook je tijd hiervoor. Desnoods een week of twee (of zelfs drie-vier).

Na deze rustperiode ga je kritisch voor de spiegel staan. Wat kan beter? Misschien wel een ander kapsel? Misschien eens onder de zonnebank gaan (helemaal niets mis mee zolang je er maar niet echt “zonnebankbruin uitziet”)… Koop eventuele wat stijlvolle nieuwe kleding. Je gaat je zelfverzekerder voelen en alsmede het gevoel hebben dat je “de wereld terug aankunt”.

Dit zijn juist de factoren waar je ex op gaat vallen. Mensen zijn graag omringd door zelfverzekerde personen omdat ze zich dan ook “beter” voelen in hun gezelschap. Waarschijnlijk was je relatie op het einde gewoon niet meer leuk en vond je ex het gewoon niet meer prettig om bij je te zijn. Dus aan jou om je ex TERUG dat gevoel te geven. En dat kan mits je de dingen doet die onder andere in dit artikel staan.

Conclusie

Ga zeker niet faken, gun jezelf de tijd om de breuk te leren accepteren en analyseer de situatie. Trek enkele conclusies, kijk wat goed was & wat beter kon. Werk aan de minpunten en eenmaal je terug contact hebt met je ex, geef deze dan TERUG het gevoel dat het aangenaam vertoeven is in jouw gezelschap.

Weet gewoon dat relaties ontstaan omdat 2 personen elkaar graag zien/hebben. En als je dan nagaat op wat de meeste mensen vallen dan komt het antwoord “iemand zijn/haar persoonlijkheid” vaak aan bod. Een persoonlijkheid dat zit IN iemand (vanbinnen dus). Nogmaals een signaal dat je EERST aan je eigen moet werken (vanbinnen – je persoonlijkheid) en dan VERVOLGENS pas je uiterlijk moet aanpakken. Ik wil niet aantonen dat je uiterlijk niet van belang is, dat heeft zeker een grote waarde, maar het is niet doorslaggevend.

Je relatie nog een kans geven? Lees de 8 tips hier!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl