Terug Bij Je Ex Na Overspel – Mogelijk Of Niet?

Ruim één derde van de relaties maakt het mee. Eén van de partners is ontrouw geweest en dit komt aan het licht. Hoe raak je terug bij ex na overspel? Mission impossible of heeft de relatie nog een nieuwe kans?

De eerste emoties

Hoe je ook dit bedrog hebt ontdekt, de eerste vlaag zal er een zijn van woede, ongeloof en verdriet. Het kwetst je tot in het diept van je hart. Het vertrouwen die je had opgebouwd, valt als een toren in elkaar. In deze fase heb jezelf niet helemaal in de hand. Drastische besluiten nemen en je partner meteen de deur wijzen zijn geen oplossing.

Neem de tijd en zoek troost bij familie en vrienden. Zo vermijd je beslissingen waar je later spijt kan van krijgen. Terug bij ex na overspel door onmiddellijk te gaan vergeven uit angst je partner te verliezen, is ook geen goeie keuze. Zij of hij mag best voelen dat je gekwetst bent en dit in de toekomst niet meer aanvaardt.

Als je wat rustiger bent, kan je de dingen beter plaatsen. Het is tijd voor een goed gesprek. Vraag geen onnodige details, dit wekt alleen maar meer onrust na. Probeer na te gaan hoe het zo ver is gekomen.

Wil je terug bij ex na overspel dan moeten beide partijen in eigen boezem kijken. Ook al ben jij het slachtoffer, wellicht ben je medeverantwoordelijk voor de relatieproblemen, ook al zal je dit niet meteen inzien.

Hoe moet het nu verder?

Wanneer de grootste plooien zijn gladgestreken, kan je niet verwachten dat alle emoties hierrond verdwijnen. Met geduld en wederzijds respect kan je stilaan terug vertrouwen wekken. Terug bij ex na overspel vraagt een inspanning en kan vaak de aanleiding zijn van nieuwe discussies. Vermijd dat dit als een tijdbom tussen jullie komt. Wie nood heeft aan een neutrale figuur, kan altijd een relatietherapeut raadplegen.

Vergeet niet dat een relatie vlug vervalt in oude gewoontes. Wat vond je vroeger zo leuk aan elkaar? Is er nog ruimte om elkaar te verrassen en samen leuke dingen te doen? Zorg dat de verliefdheid die er ooit was, weer aangewakkerd wordt en verwen elkaar met een geschenk of een uitje. Met zijn tweetjes samen in de toekomst kijken, zorgt voor meer perspectief, dan het verleden op te rakelen. Tijd heelt vele wonden, maar terug bij ex na overspel betekent evenveel als: actie!

Je kunt ook het interview lezen die ik heb geschreven voor het magazine Vrouw van de Telegraaf op deze pagina

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG