• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Terug Bij Je Ex? Neem Een Rustpauze!

Als jij je ex terug wilt, dan is het heel belangrijk dat je eerst begint met een serieuze rustpauze na de breuk. Dit wil zeggen dat je onmiddellijk moet ophouden of dat je zeker niet mag beginnen met volgende dingen:

 • Je ex continue opbellen, sms’en , e-mailen of wat dan ook
 • Je ex express op plaatsen opzoeken waarvan je weet dat hij/zij daar te vinden is
 • Spreek niet met vrienden, familie, kennissen over de oorzaak van jullie probleem. Zij kunnen het echt niet voor jou oplossen! En het zijn dan meestal mensen die zowel contacten met jou als met je ex hebben. Al wat je zegt tegen derden kan en zal meestal ook terug verteld worden aan jouw partner. Al dan niet in een verdraaide versie. Wat uiteraard later de hereniging kan bemoeilijken.

In sommige gevallen is het moeilijk om niet met elkaar geconfronteerd te worden.Dan denk ik bv. aan de mogelijkheid dat jullie pakweg lid zijn van een vereniging waar jullie beiden actief in zijn. Of misschien is er beroepsmatig een link waardoor contact onvermijdelijk is. Dat is ook niet erg. Je kan er zelf heel positief mee omgaan. Maar dan moet je jezelf hoe moeilijk het ook is, wel erg goed onder controle kunnen krijgen.

Maar ook daar zijn trucjes voor die ik je ga leren!

Met zo een situatie positief omgaan doe je door vooral niet grof te worden, maar door gewoon vriendelijk te zijn! En met gewoon vriendelijk bedoel ik dus echt “gewoon” doen. Vermijd diepgaande dialogen. Bewaar dit voor betere en gunstigere momenten.

Het compleet mijden, je hoofd wegdraaien, niet eens een goeie morgen zeggen zijn keiharde signalen voor de andere partij, die waardoor aantoont dat je boos of verbitterd bent. Het komt de kans op een goede dialoog allemaal niet ten goede .

Dus doe dit niet!

Integendeel je moet jezelf rustig, verzorgd en vriendelijk gedragen! Zelfs al voel je vanbinnen een orkaan van woede, of wat dan ook, en heb je meer zin om iets stuk te slaan dan om vriendelijk te zijn. Beheers jezelf en kies voor optie twee!

Je mag misschien denken dat de sleutel tot het terugwinnen van je ex is om hem of haar zo snel als je maar kan te laten weten hoe graag je hem/haar wel ziet, en hoe groot het gemis voor jou wel niet is. Maar het enige wat je hiermee bereikt is dat jouw partner zich nog meer van jou gaat vervreemden en dat hij / zij nog bozer wordt.

Wanneer jouw emoties nog niet bekoeld zijn en de breuk is nog te vers, dan ben je meer geneigd om :

 1. Dingen te zeggen die niet waar zijn
 2. Je ex jaloers te willen maken
 3. Kwetsende dingen te zeggen ,met het doel hem/haar te een slecht gevoel te geven
 4. Je te gedragen als een stalker
 5. Je ex te pesten en oude koeien uit de sloot te halen
 6. Wraak te zoeken

Zoals je kan zien, niets in bovenstaande lijst kan en zal ook geen positieve bijdrage leveren tot het herstel van je relatie of het terugwinnen van je geliefde! Dus mijn advies is dan ook: Doe dit niet!

Integendeel je moet jezelf en je ex een periode van rust gunnen. Een periode om af te koelen!

Bekijk je kalender en omcirkel een datum van minstens 1 maand voorruit! Vanaf deze datum geef je jezelf de toelating om opnieuw voorzichtig terug een gesprek met je ex aan te gaan. Oké een maand lijkt voor jou misschien een eeuwigheid maar als je echt wil dat alles weer goed zou komen, dan moet je dit kunnen accepteren!

Wanneer je ondertussen de drang krijgt om hem/haar op te bellen, op te zoeken, te e-mailen enz…

Doe dit dan niet! STOP JEZELF!

En ja ik begrijp dat je heel erg veel aan je ex zal denken, maar je kan het jezelf niet permitteren dat één en ander nog een grotere puinhoop wordt als dat het al is. Gewoon omdat je jezelf niet kan beheersen.

Als jij echt maar dan ook heel echt je ex terug wil, Dan is deze rustpauze heel erg belangrijk om terug in de staat te komen dat je weer helder kan denken en om terug een rationeel persoon te worden.

Dan ga je ook een nuchtere kijk krijgen over waar het probleem is ontstaan en waar het werkelijk verkeerd is beginnen lopen. Je zal ook meer in staat zijn om op een verstandige manier te gaan communiceren nadat er wat tijd overheen is gegaan, en er wat afstand is geweest. Het geeft ook een zekere blijk van respect naar de ander toe.

Even uit de buurt blijven van je ex is echt belangrijk omdat:

Het je toelaat jouw gevoelens van paniek even te laten bezinken, en ook om meer strategisch te kunnen gaan nadenken. Je hebt minstens een maand nodig om je strategie goed te kunnen plannen.

Je moet ook kunnen bekoelen van alle emoties die toch altijd met een breuk gepaard gaan. Want misschien was er wel een heel specifieke reden waarom jullie relatie beëindigd is. In plaats je te focussen op je gevoelens van afwijzing, eenzaamheid en pijn, kan jij jezelf nu tijdens deze rustperiode focussen op wat echt zou moeten veranderen.

Jezelf wat tijd schenken in afzondering van je ex, is een geschenk aan jezelf waardoor op het eind, de kans op verzoening aanzienlijk vergroot wordt.

Je ex heeft deze rustpauze ook nodig:

Als jij je ex terug wil, dan is het belangrijk dat je de tijd zijn werk laat doen door ervoor te zorgen dat je ex een gemis gaat beginnen voelen. Want zeg nu zelf, hoe kan je ex je nu gaan beginnen missen als jij je ex niet met rust laat?

Dus als het aanvankelijk je bedoeling was te trachten om constant contact te blijven houden, dan kan ik je zeggen dat dit op een zeker moment zeker zal exploderen! Geef ook je ex de kans om even afstand te kunnen nemen van alle emoties rond jullie breuk.

Je wil toch dat je ex het gevoel krijgt dat je haar/hem respecteert, en dat hij/zij het gevoel heeft dat je zijn/haar zorgen begrijpt? En dat hij/zij je begint te missen?

Een echte pauze nemen creëert de mogelijkheid dat dit ook daadwerkelijk gebeurt.

Wat kan je doen tijdens de rustperiode?

Als je geen tijd meer spendeert met je voormalige partner, dan weet je wellicht zelf niet goed wat je in je eentje kan doen.

Hier is een idee wat je zou kunnen doen …

Gedurende een relatie gebeurt het vaak dat koppels zichzelf wat gaan isoleren van hun vrienden. Grijp deze kans om de draad weer op te nemen met vroegere vrienden of met mensen die je in je leven toch altijd nauw aan het hart hebben gelegen. Dit kan een leuke afleiding zijn , als je jezelf suf piekert over je breuk.

En zorg er vooral ook voor dat je gesprekken niet de hele tijd over je breuk gaan ! Praat over andere leuke en positieve dingen

Begin/ Herbegin een hobby!

Is er een hobby dat je graag deed en dat je verwaarloosd hebt. Gebruik deze rustperiode om er opnieuw mee te beginnen, zonder je gedurende deze periode schuldig te voelen dat je even met wat anders bezig bent dan met je ex.

Er is ook niets dat je tegenhoud om bv. ook nieuwe vrienden te leren kennen, eventueel om je te helpen je gedachten op iets anders te zetten dan op de pijn die je voelt.

Focus je meer op je werk!

Het is misschien nu ook een perfect moment om wat meer tijd met of op je werk door te brengen.Je raakt daardoor ook minder in de verleiding om nog voor de rusttijd voorbij is, al reeds gaan te telefoneren enz…

Vermijd een depressie!

Het is normaal dat mensen zich slecht voelen na een relatiebreuk, maar het is van cruciaal belang dat je niet in een put valt van vertwijfeling en wanhoop terwijl je continue aan de slag bent om je ex te kunnen terugwinnen.

Je verbetert de situatie alleszins niet door in een depressie terecht te komen.

Hier zijn enkele dingen die je zeker moet vermijden tijdens deze periode :

 • Volledige dagen liggen te slapen
 • Thuis blijven, in plaats van in te gaan op uitnodigingen om bv. mee op stap te gaan
 • Troost gaan zoeken in alcohol (en dat speciaal om te vermijden dat je in dronken toestand gaat beginnen te telefoneren naar je ex..)
 • Tegen iedereen die je ontmoet beginnen te praten over je relatiebreuk
 • Belangrijke levensbeslissingen te willen nemen
 • Je ziek melden op je werk

Het is belangrijk dat jij jouw leven verder zet. Op tijd wakker worden, op tijd naar je werk gaan, en vul je dagen en vrije tijd met dingen te doen die je graag doet.

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG