Troosten bij liefdesverdriet

Je hart is verscheurd, je huilt alle tranen uit je lijf sinds het vertrek van je ex? Je wilt de pijn niet voelen? Wel, dan hebben we slecht nieuws voor je, want liefdesverdriet gaat eigenlijk altijd gepaard met pijn. En eigenlijk hoort dat ook zo te zijn.

Accepteer die gevoelens, want hoe eerder je de pijn en het verdriet ook accepteert, des te sneller zul je genezen. Maar het is niet alleen slecht nieuws wat de klok luidt, we hebben ook degelijk goed nieuws als je lijdt onder liefdesverdriet. Je hoeft niet continu met pijn geconfronteerd te worden. Meer hierover kun je lezen in dit artikel.

Medicijn nr 1: zoek regelmatig afleiding

Geef het maar toe. Ook al zit je nog zo diep in de punt, je kunt toch onmogelijk droevig zijn als je naar een heerlijke film zit te kijken met je lievelingsacteur of actrice.

Denk bijvoorbeeld aan de film Pretty Woman waar Julia Roberts de verkoopsters op hun plek zet omdat ze haar minachtend behandelden, of Twilight waar Jacob Black gekust wordt door Bella. Vertel me niet dat je op dit soort momenten nog aan je ex denkt, toch?

Als je je lievelingsacteur of actrice op het grote doek ziet, of je zit in een concertzaal of theaterzaal, dan is dit vaak hét medicijn om je af te leiden van je hartzeer.
OK, het effect is tijdelijk, maar je hebt het nodig om af en toe je liefdesverdriet niet te voelen. Bovendien is het goedkoop en het staat altijd tot je beschikking.

Maak dus een lijst van songs en filmscènes waar je door geïnspireerd raakt. Je zult zien dat het je zal helpen.

Medicijn nr 2: zoek je passies

Er zijn weinig dingen die zo efficiënt zijn als het oppakken van een oude, vergeten hobby. Een activiteit waarvoor je je erkend voelt, waar je goed in bent, waar je energie uit kunt halen.

Het meest ideale is als je van je werk je hobby kunt maken. Als je in je werkomgeving, van je collega’s regelmatig waardering krijgt dan zal dit grotendeels het nare gevoel, het verdriet omdat je bent afgewezen door je ex compenseren.

Het litteken van je ego, die daardoor een behoorlijke klap heeft gekregen, zal door de waardering die je krijgt sneller genezen.
Andere activiteiten kunnen gevonden worden op het gebied van kunst, sport, je kinderen, je naaste vrienden, een huisdier….het moet iets zijn dat je volledige aandacht en liefde vraagt, iets wat je ook energie kost maar wel iets waar je veel van houdt. liefdesverdriet

Iets wat een bron kan zijn voor het versterken van je zelfvertrouwen en eigenwaarde en je voldoening geeft.

Misschien heb je je baan wel verloren, net na de breuk, en je vrienden verwaarloosd, en ben je niet in staat om 3 km te gaan hardlopen.

Maar als we je vertellen dat wanneer je je focust op gebieden waar je wel successen hebt ervaren, waar je wel voldoening en erkennen van krijgt, dan zal je verdriet in steeds grotere stappen afnemen.

Nu je dit weet, zijn we er zeker van dat je niet zult aarzelen om er nu moeite voor te gaan doen.
Bedenk ook dat nu je vrijgezel bent, je meer tijd hebt voor jezelf, en dus ook meer tijd om over dit soort dingen na te denken en op te pakken.

Medicijn nr 3: hoop

Hoop heeft altijd twee kanten, omdat wanneer je hoopt ook een risico loopt op teleurstelling. Ook al helpt de hoop om vooruit te komen, teleurstelling zal je alleen maar verdrietiger maken.

Maar als je nu al het gevoel hebt dat je niet dieper kan zinken dan het verdriet dat je al hebt, dan heb je feitelijk niet veel te verliezen, en kan hoop je helpen om er bovenop te komen.

Daarom adviseren je om hoop te gebruiken om vooruit te komen. Je zult echter wel voorzichtig moeten zijn. Haal je kracht van hoop uit dingen die je niet meteen kunt controleren. Zodoende kun je beter moed verzamelen en zul je niet op korte termijn teleurgesteld worden.

Toen ik bijvoorbeeld na de breuk zo verdrietig was, stelde ik me voor dat ik een fantastisch persoon zou gaan ontmoeten en mijn grote liefde dus nog zou komen. Maar ik verwachtte niet dat dat diezelfde week nog zou gebeuren, ook niet diezelfde maand.

Dit is dé manier om je sterker te kunnen voelen, wanneer je denkt dat niemand van je houdt, omdat het je helpt de situatie waarin je nu zit te relativeren.
Echter, richt niet alle hoop op je ex. Je weet nu wat teleurstelling kan veroorzaken.

Medicijn nr 4: mooie herinneringen

Gebaseerd op hetzelfde principe als hoop, beschreven in de vorige paragraaf, kun je ook nog terugdenken aan alle mooie herinneringen die je had met je ex, en als je die ervaringen hebt gehad, dat dat betekent dat je weer zulke ervaringen kunt krijgen.

Als je echt van je liefdesverdriet af wilt, kun je ook mijn nieuwste boek lezen “Genees Je Gebroken Hart in 15 Stappen”

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG