Uit elkaar en hoe verder?

Je hebt net de deur achter je dichtgetrokken (je hebt het dus zelf uitgemaakt) of bent achtergebleven met de echo van de dichtvallende deur doorgalmend in je hoofd. Opgelucht dat het voorbij is met een aan schuldgevoel grenzende blijheid die je bijna een liedje doet fluiten of je zit moederziel alleen op de bodem van de donkerste put die je je maar voor kunt stellen. Uit elkaar en dan….

Doorgaan alsof er niets gebeurd is kan je niet. Je vraag je af: waar is het fout gegaan? Had je het kunnen voorkomen? Waarom heeft hij/zij niet eerder aangegeven waar de schoen wrong? Heb je echt de signalen van het naderende einde niet opgevangen of heb je je ogen ervoor gesloten? In je hoofd verdringen niet gestelde vragen zich met verwijten, maar het is voorbij, hij/ze is weg….

Ben je nu uit elkaar? Neem wat tijd voor jezelf

De eerste dag en nacht na je relatiebreuk zijn het ergst. Huilbuien, woedeaanvallen, wraakgedachtes en de neiging om je ex om vergeving te gaan smeken passeren de revue. Probeer wat afleiding te zoeken, te slapen en wacht tot je adrenaline wat gedaald is.

De volgende dag kondigt het arbeidsleven zich weer aan. Trek eens iets geheel anders aan, verander je haarstijl en ga eens op een andere manier naar je werk. Kortom breng variatie in je dagritme. Vermijd plaatsen waar jullie samen kwamen en zoek geen contact! Schroom niet om iemand in vertrouwen te nemen waarbij je je hart kan luchten. Dat kan een vriend, vriendin of familielid zijn. Praten helpt je pijn te verlichten en de feedback die je krijgt helpt je verder te gaan met je leven.

Uit elkaar en dan…Maak niet de fout jezelf in het nachtleven te storten, je vol te gieten met drank, je ex te gaan volgen of je direct in een nieuwe relatie te storten. Liefdesverdriet verwerken heeft tijd nodig, ook bij jou. Met het volgen van je ex verpruts je bij voorbaat een eventuele verzoeningspoging. Daarnaast verdient je nieuwe partner geen relatie met iemand die nog niet over zijn ex heen is en dus niet in staat is een evenwichtige relatie op te bouwen.

Vervolg van je leven na de relatiebreuk

Het vervolg van je leven na de relatiebreuk kan op 2 manieren. A, je begint met een nieuw leven zonder je ex of B, jullie breuk is van dien aard dat er nog hoop aan de horizon gloort. In beide gevallen moet je na een rustperiode van een paar weken aan jezelf gaan werken.

Herstart A: Al eerder genoemd, volg je ex niet (ook niet op internet) en verwen jezelf met iets. Ga op ‘doe-vakantie’, koop een nieuwe outfit, ga naar de kapper en maak afspraken met je vrienden. Om te vergeten maar ook om eens lekker samen te eten en een goed gesprek te hebben. Misschien heb je in deze relatie je grenzen teveel verlegt in je pogingen de relatie te doen slagen. Je hebt nu geleerd dat dit niet werkt. Leer weer je grenzen stellen en probeer gelukkig met jezelf te zijn.

Uit elkaar en dan….plan B: Eigenlijk moet je eerst A doorlopen en weer de persoon worden die je was voordat jullie relatie begon. Hij/zij vond je toen aantrekkelijk, je had iets spannends, je was jezelf. Over hoe je een relatie op een goede manier in stand houdt zijn video’s en e-books samengesteld door ervaren psychologen en mensen die liefdesverdriet zelf aan de lijve hebben ondervonden. Zij geven je een steuntje in de rug bij de verwerking van je liefdesverdriet en je eerste stappen naar de nieuwe jij!

Wil je weten hoe je je ex kunt terugwinnen? Lees dan dit uitgebreide artikel

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG