Valentijnskaart sturen naar je ex voor Valentijnsdag. Een goed idee?

Er zijn ongelofelijk veel mensen die mij vragen "Michelle is het goed om Valentijnsdag met je ex te vieren, of ze vragen: "Een valentijnskaart naar je ex sturen is dat überhaupt wel ok?, of nog "Moet ik mijn ex smsen op Valentijnsdag?"

En zo ja, wat kan ik mijn ex smsen, en hoe reageer ik als mijn ex smst dat hij me mist of als zij me mist.

Zoals je ziet een heleboel vragen. Begrijpelijk ook, want Valentijnsdag ligt nu eenmaal gevoelig als je relatieproblemen hebt.

Daarom heb ik voor jou ook deze video gemaakt, waarin ik uitleg wat je het beste kunt doen met Valentijnsdag als je problemen hebt in je relatie of net aan de kant bent gezet door je ex

Om antwoord te geven op al deze vragen wil ik je eerst vragen na te denken over deze punten.

 • check
  heb je na de relatiebreuk geruime tijd het contact verbroken?
 • check
  is je ex afstandelijk of negeert je ex je al geruimte tijd?
 • check
  of heb je juist een heel goed contact en ben je bang dat je nu in een soort 'friendzone'zit en er niet meer uit komt?

Je ziet dat er veel mogelijkheden zijn.

In iedere (ex)relatie spelen er factoren die bepalen hoe je ex jouw Valentijnskaart of sms zal opvatten: als een vervelende smeekbede of komt het bij hem of haar, wellicht onbewust, aan als het begin van een nieuwe reeks romantische gebeurtenissen? 

Ziet jouw ex vriendin je bijvoorbeeld opeens als de romanticus waar ze al zo lang op wachtte?

Voor het eerst Valentijnsdag zonder mijn ex - wat zal ik mijn ex smsen

In de allereerste plaats wil ik je duidelijk maken dat Valentijnsdag in eerste instantie niet het perfecte moment is om je ex vriendin of vriend te smsen of een Valentijnskaart te sturen.

Ik zal dit verderop in dit artikel nog nader uitleggen.

Toch kan het het begin zijn van een eerste toenadering.

valentijnskaart sturen naar je ex

Waarom Valentijnsdag in principe niet geschikt is om je ex terug te winnen

Valentijnsdag is een moment waarop je je onbeantwoorde liefde kenbaar maakt aan een geliefde.

Maar deze dag is ook toekomst gericht en is er niet voor bedoeld om terug te blikken op het verleden. Ten tweede loop je het risico om fouten te maken met Valentijnsdag.

Valentijnskaart sturen naar je ex? Volg deze tips!

Maar als je je afvraagt wat kan ik doen om mijn ex terug te winnen met Valentijnsdag dan is hier mijn antwoord: wanneer je mijn tips en adviezen opvolgt loop je zeker minder risico dat je ex het verkeerd opvat of dat je de situatie nog erger maakt.

Hier wat tips:

 • check
  Laat je niet gek maken door de reclame en commerciële reclameboodschappen die je door je brievenbus krijgt. Je kunt het gevoel hebben dat je 'iets moet' met Valentijnsdag. Dat is natuurlijk onzin. Je voelt het nu extra als een gemiste kans omdat je verdrietig bent en omdat koppels iets doen met Valentijnsdag.
 • check
  Ik weet bijna zeker dat je na je relatiebreuk wat vrienden bent 'vergeten'. Mijn advies: blaas je vriendschappen nieuw leven in zodat je het gemis van je ex minder zwaar voelt, en hou rekening met je vrienden. Ze zijn niet altijd bereid om naar je te luisteren als je over je ex wilt praten. Daarvoor kun je wel terecht op deze website, of je klopt aan bij mij als professional omdat ik dagelijks te maken krijg met mensen zoals jij, dus ik weet wel raad met jou 😉
 • check
  Bedenk dat zeer weinig mensen hun ex precies op Valentijnsdag hebben terug gewonnen. Aan de ene kant is dat ook niet verwonderlijk want normaal gesproken neem je op die dag geen contact op met je ex. Alle veroveringspogingen komen dan als 'onnatuurlijk' over. Je ex zal denken "hij/zij zoekt me nu omdat het nu eenmaal 'Valentijnsdag' is maar hij/zij weet toch dat het uit is"?
 • check
  Je verleidingspogingen moeten altijd 'natuurlijk' en enigszins 'ongedwongen' overkomen. Maak je expres gebruik van het feit dat het Valentijnsdag is dan schiet het zijn doel voorbij.

Je komt ook niet terug bij je ex partner omdat hij/zij nu eenmaal jarig is, ik bedoel maar...

Fouten voorkomen tijdens Valentijnsdag

Je zult juist op deze beruchte dag op je hoede moeten zijn want je ex zal jouw pogingen om in contact met hem of haar te komen dubbel zwaar opvatten, en meestal niet op positieve manier.

Zeker als jullie ruzie hebben gehad zul je voorzichtig moeten zijn. Je zult eerst heel goed moeten beseffen wat je ex precies nodig heeft en naar verlangt.

Ik zal je een verhaal vertellen van iemand (ene Maarten) die bij mij coaching had aangevraagd. 

Maarten dacht zijn ex te imponeren voor Valentijnsdag. Hij stuurde haar een week van te voren al een Valentijnskaart met een lieve tekst, en 3 dagen later stuurde hij een sms naar zijn ex vriendin om te vragen of ze de kaart had ontvangen (pfff, als hij eerder bij mij was gekomen had ik meteen gezegd: niet doen!)

In het begin leek het weliswaar toch vrij goed te gaan want ze reageerde positief. Op de bewuste dag bracht hij bloemen mee en nog een klein kadootje. Zijn ex wist zich echter geen raad met hem, zeker toen ze al een paar uur in het restaurant hadden gezeten en hij nog steeds niet had gezegd wat zij het liefst had willen horen.

Na dat etentje hebben ze elkaar lange tijd niet meer terug gezien. Zijn ex vriendin was eerder boos dan dat ze onder de indruk was geraakt. Maarten had immers totaal verkeerd ingeschat waar zijn ex vriendin nu echt op zat te wachten.

Maarten vroeg bij mij coaching aan en ik vertelde hem wat te smsen naar zijn ex. Hij ging er direct mee aan de slag, en prompt bleek zijn ex weer positief te reageren.


Hij gebruikte overigens de tips uit dit boek

90 ex terugwinnen tekstberichten handboek

We hebben toen samen een strategie bedacht die Maarten goed bleef volgen. Stapje voor stapje begon de relatie weer een wat vorm en inhoud te krijgen en 6 maanden later waren Maarten en Cynthia weer bij elkaar.

Mijn ex smst hoe het gaat precies op Valentijnsdag. Wat betekent dit?

Of het dus Valentijnsdag is of niet, het gaat erom dat je goed begrijpt wat de verwachtingen en behoeften van de ex partner zijn.

Als je dat niet weet en je hebt bijvoorbeeld een Valentijnskaart voor je ex of je wilt smsen naar je ex en je stuurt net het verkeerde, dan kan een en ander zelfs tot een ware ramp leiden.

Een fout die veel mensen begaan is dat ze voor Valentijnsdag opeens weer contact opnemen met hun ex, ook al zitten ze nog in de periode van radiostilte. Dit doen ze vooral wanneer een ex smst hoe het gaat.

Maar of je ex je negeert, afstandelijk is, of als je ex blijft smsen is dat nog geen reden om juist die dag te reageren en je ex terug te smsen of een Valentijnskaart per post of als ecard te sturen.

Alleen als je al langere tijd geen contact meer hebt gehad met je ex kun je het beste een dag ervoor of erna je ex smsen met een antwoord zoals ik in dit boek beschrijf.

Wat doe je als je single bent met Valentijnsdag en je houdt nog van je ex?

Je bent nu single, je ex heeft je verlaten. Ga zeker niet zitten treuren. Je ex heeft het ook moeilijk, geloof me maar! Ook al lijkt je ex het nu prima voor elkaar te hebben, een verbroken relatie is altijd pijnlijk voor beide partners.

De hardnekkige reacties van je ex dat hij/zij je niet meer terug wilt, kan ook voortkomen uit koppigheid. Het is ook lastig om je erkennen dat je een verkeerde beslissing hebt gemaakt. Je ex heeft ook zijn/haar trots. Dus wees geduldig, en ga zelf iets leuks doen met Valentijnsdag en verras je ex op een later tijdstip, als jullie beiden tot bedaren zijn gekomen.


Verrassende tips om je ex te smsen, ook als je ex niet terug smst staan allemaal beschreven in dit fantastische boek.maar als je je afvraagt wat kan ik doen om mijn ex terug te winnen met Valentijnsdag dan is hier mijn antwoord: wanneer je mijn tips en adviezen opvolgt loop je zeker minder risico dat je ex het verkeerd opvat of dat je de situatie nog erger maakt.


Verrassende tips om je ex te smsen, ook als je ex niet terug smst staan allemaal beschreven in dit fantastische boek.maar als je je afvraagt wat kan ik doen om mijn ex terug te winnen met Valentijnsdag dan is hier mijn antwoord: wanneer je mijn tips en adviezen opvolgt loop je zeker minder risico dat je ex het verkeerd opvat of dat je de situatie nog erger maakt.

Klik hier om een reactie achter te laten 4 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG