Verdriet Na Een Scheiding? Maak Een Plan Op…

Lijd je al enige tijd onder verdriet na scheiding tussen jou en je ex, dan moet je aan de slag. Het is belangrijk om zo snel mogelijk actief bezig te zijn. Met het terugwinnen van je ex dus!

Een plan maken

Het is in elk geval goed om een plan op papier te zetten. Hou voor ogen dat je af wilt van je verdriet na een scheiding. Zet alle voordelen op een rijtje en richt je daarop. Schrijf de namen van mensen neer die jou kunnen helpen bij het uitvoeren van je plan. Daarnaast schrijf je alle handvatten die jou kunnen helpen op, zoals Social Media, specifieke websites en het internet in het algemeen. De specifieke websites zijn bijvoorbeeld die van het soort werk wat je ex doet, of de interesses die je ex heeft.

De wereld van je ex

Verdiep je zoveel mogelijk in de wereld van je ex. Lees boeken, zoek informatie op het internet, vind de vrienden van je ex via Social Media, kortom: leef je in wat jouw ex zou voelen op dit moment. Wees voorbereid op de mogelijke wensen van je ex. Is je ex misschien binnenkort jarig? Wat vind je ex leuk om te krijgen en is je ex veel online of vindt je ex het juist leuk om post te ontvangen van de postbode? Hoe zou je ex omgaan met het verdriet na je scheiding?

Wat je gemeen hebt

Jullie zijn met elkaar getrouwd geweest, jullie waren ooit verliefd. Er is dus iets wat jullie met elkaar gemeen hebben. Of in elk geval hebben gehad. Zorg dat de vlam niet geheel gedoofd is, ook al lijkt het nu misschien zo. Jullie zijn uiteindelijk toch gescheiden. Dat wat jullie met elkaar gemeen hebben, zal je ex nooit meer bij een ander vinden. Jullie waren uniek als stel. En ook al beweren bepaalde mensen van niet; blijf hierin geloven.

Tijd voor verdriet

Ondanks je plan, dat je mogelijk al aan het uitwerken bent, is het goed om tijdelijk stil te staan bij je verdriet. Die tranen moeten er toch uit, misschien ben je ergens heel erg boos over. Kun je je verhaal niet kwijt bij een van je vrienden, schrijf het dan allemaal eens op. Het kan echt heel erg opluchten om je tranen eens flink te laten stromen. Verwerk het op jouw manier verwerk je verdriet na scheiding even op jouw unieke manier. Maar blijf alert, richt je focus zo snel mogelijk weer op je plan en ga verder waar je gebleven bent.

Welke manieren

Er zijn meerdere mogelijkheden te bedenken hoe je je ex kunt terugwinnen. Social Media is al even genoemd en het laten bezorgen van een pakket is ook een optie. Je kunt ook denken aan een (digitale) ansichtkaart, om te beginnen met een klein gebaar. Maar je kunt natuurlijk ook meteen al groots uitpakken. Dan weet je ex meteen dat je het serieus bedoelt. Je wilt toch niet, net als je ex zelf ook misschien, wegkwijnen in verdriet na scheiding?

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!