Het verwerken van een relatiebreuk is als rouwverwerking

Hoe verwerken we een relatiebreuk als we een partner hebben getroffen waar we het leuk mee hebben? We zijn immers dolverliefd op elkaar geweest, we zijn maatjes geweest met onze partner. Kortom we hadden het prima voor elkaar.

Juist omdat je partner het plaatje compleet maakt, ben je volkomen gelukkig. Mooie tijden breken aan. Je denkt al snel : “Dit gaat nooit meer stuk”, toch?

De gedachte dat deze ideale situatie ooit verleden tijd kan zijn komt daarom liever niet in je op. Dat overkomt mij niet, dat gebeurt altijd bij een ander.

Helaas gebeurt het toch vaker dan we soms denken omdat we er niet bij stil staan. We zijn dan teveel in de ander op gegaan. Het overkomt veel gelukkige stellen. Afscheid nemen van een mooie tijd die je samen hebt beleefd valt de meeste stellen zwaar. Het verwerken van een relatiebreuk is dan ook niet iets wat je zo 1,2,3 doet. Onderschat het verdriet wat op je af komt niet. En het gemis naar die o zo gelukkige tijden.

Anders Omgaan Met Emoties

Wanneer betekent iets hét eind, waar en wie begint er over te praten ? En dan, het is uitgesproken. We gaan uit elkaar, wat gebeurt er dan. Wat moet je doen, wat moet je regelen en hoe zie je de toekomst nu voor je?

Hoe voelt het als alles wat eerst zo vertrouwd was nu vervreemd is en je er helemaal alleen voor komt te staan. Beangstigend is het zeker. De toekomst is onzeker, alles staat ineens op losse schroeven.

De stabiliteit die eerst zo prettig en vertrouwd was is onder je weggeslagen. Een relatiebreuk verwerken is een soort fase van rouw. In etappes doorloop je het gehele proces waarbij je steeds verder afscheid neemt van het leven dat je had, en van de persoon, waar je dat prettige leven mee deelde. Soms is er geen keuze en moet je de situatie accepteren zoals deze is. Je partner en je leven die daaraan vastzat loslaten betekent dat je hele leven op zijn kop wordt gezet. Of dit nu jouw keuze is of niet, het verwerken van je relatiebreuk is een verdrietige tijd. Maar kom op! je bent sterker dan je denkt!

Op dit soort momenten kom je erachter wie je vrienden zijn, soms komt hulp uit onverwachte hoek. Zoals hier, nu je terecht bent gekomen op deze website.

Vergis je niet in het immense verdriet waardoor je overmand kunt raken. Je relatiebreuk verwerken  gaat niet in de koude kleren zitten dus kom in actie en grijp je kansen, accepteer de hulp om dit te verwerken. Samen staan je sterker en met hulp wordt de pijn verzacht. We willen immers weer een blij en gelukkig persoon worden.

>> We raden je aan om dit artikel te lezen over het verwerken van je liefdesverdriet

Tips voor het verwerken van een relatiebreuk

De dagelijkse dingen die voorheen zo gewoon waren, het gelukkige gevoel was erin geslopen, alles voelt nu anders dan eerst. Kouder, stiller en eenzaam. Met deze paar tips ga je je vast een stuk beter voelen :

  • Door afleiding te zoeken kom je die eenzaamheid te boven. Ga er op uit, sluit jezelf niet op thuis. Ga weer oude vrienden opzoeken, doe weer dingen waar je in de relatie niet aan toekwam.
  • Pak oude hobby’s op of ga een oude of nieuwe sport beoefenen
  • Schrijf je emoties op papier, en let niet op spelling of grammatica. Laat de emoties vanuit je pen op papier vloeien
  • Praat met een goede vriend over het verdriet wat je voelt na de relatiebreuk
  • Focus je op de positieve dingen en wees dankbaar voor het feit dat je leeft !

Op deze manier ontdek je weer nieuwe kanten van jezelf en zal het gemis langzaam vervagen door je nieuwe bezigheden. Kortom, ga iets doen! Blijf niet bij de pakken neer zitten. Het zal niet helpen om de relatiebreuk te verwerken. Hiervoor moet je in actie komen.

Maar let op,  bij het verwerken van een relatiebreuk, sla je niet op de vlucht voor je verdriet. Een relatiebreuk verwerken moet je ook onder ogen brengen. Het heeft tijd nodig, veel tijd. Met genoeg tijd en afleiding ga je langzaam merken dat je weer gaat lachen, en weer geniet. Het zelfs even vergat!

Besef dat andere mensen het ook hebben meegemaakt en er weer bovenop zijn gekomen. Blijf geloven in een weer mooie toekomst! Lees ook mijn Ebook “Genees Je Gebroken Hart in 15 Stappen” om nog sneller je relatiebreuk te verwerken.

Verwerken Relatiebreuk = Rouwverwerking by
Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties