• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • VERWERKING VAN EEN RELATIEBREUK – HIER EEN GOUDEN TIP

Dit artikel gaat over de verwerking van een relatiebreuk. Iedereen heeft er wel een keer mee te maken in zijn of haar leven: je relatie strandt en je staat voor de vraag of je je hierbij neer gaat leggen of dat je de relatie nieuw leven wilt inblazen. Gelukkig zijn er allerlei boeken, informatieproducten en coachingsprogramma’s op het gebied van de verwerking van een relatiebreuk te vinden. Hier volgen de beste tips om je ex terug te winnen en je persoonlijke leven een positieve wending te geven.

Welke fasen ga je door bij de verwerking van een relatiebreuk?

Na het verbreken van een relatie of huwelijk, maak je een tijd van rouw door met verschillende fases: nu weer ben je boos, dan weer somber. De ene dag leg je je bij de situatie neer, dan weer verlang je hartstochtelijk naar je ex-partner. De vijf fasen die men onderscheidt na verlies zijn: ontkenning, boosheid, vechten en onderhandelen, depressie en aanvaarding. Een wisseling van gemoedstoestanden na een relatiebreuk is dus heel normaal.
Erover praten met anderen is altijd goed als je een breuk wilt verwerken.

Vrienden of familieleden kunnen een luisterend oor bieden en dit kan helpen bij de verwerking van de relatiebreuk. Ook je gevoelens opschrijven of lotgenoten zoeken via internet kan zinvol zijn.

Als je twijfelt of je de relatie wilt herstellen, kijk dan goed naar de oorzaken van de breuk: zijn de problemen een kwestie van sleur of stress of spelen er problemen die verdergaan, zoals een verslaving of grote financiële problemen. Wil je professionele hulp, dan kom je uit bij een mediator, relatietherapeut of personal coach.

Verwerking Relatiebreuk: welke hulpmiddelen zijn er?

Wil je je problemen liever verwerken met een boek, dan zijn er veel humoristische, luchtige verhalen ten behoeve van de verwerking van liefdesverdriet, die vaak gericht zijn op jonge vrouwen. Dit soort boeken biedt troost bij de verwerking van liefdesverdriet. Daarnaast is er een ruime keuze serieuze boeken met tips en trucs voor mannen en vrouwen die hun geliefde terug willen winnen. De overgrote meerderheid van de mensen die met behulp van een boek de relatie wil herstellen en verbeteren heeft succes. Deze boeken bevatten veel positieve adviezen, waarmee je de problemen in je leven op een rij kunt zetten.

Zijn jullie net uit elkaar, dan is het belangrijk de breuk even te laten rusten en je ex-partner niet teveel op de huid te zitten. Het is beter de relatie even de tijd te gunnen. Als je weer met elkaar in gesprek komt, luister dan serieus naar suggesties van je ex voor relatieverbetering. Ga de ander geen verwijten maken, maar neem een positieve houding aan. Vraag je ook af of je helemaal jezelf kunt zijn in een relatie en of je elkaar wel respectvol behandelt.
Coaching bij verwerking relatiebreuk

Zoek je verdergaande hulp dan alleen een boek, dan zijn er ook combinaties van informatie en coaching. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een online coachingsprogramma met een boek, video’s, audio en personal coaching. De verwerking van een liefdesbreuk is heel persoonlijk. Met behulp van mijn coaching onderzoek je de redenen voor jullie breuk en hoe je de problemen die eraan ten grondslag liggen kan aanpakken. Het verkrijgen van inzicht in je eigen karakter en dat van je partner staat centraal. Het resultaat: er zal weer ruimte komen voor liefde en aandacht voor elkaar.

Wil je de verwerking relatiebreuk efficiënt en met deskundige hulp aanpakken? Schroom dan niet om hier informatie over te zoeken en een geschikt coachingstraject te volgen. Ook met behulp van korte coachingsessies kun je met de juiste aanpak een goed resultaat bereiken.

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG