1

Vrienden Blijven Met Je Ex. Mogelijk?

Hoe moet het nu verder? De relatie is ten einde en jullie zijn uit elkaar. Het ging niet meer, terwijl jullie geen ruzie of zo hadden. Gewoon op elkaar uitgekeken en niet meer verder kunnen.

We zijn niet boos op elkaar

Wil je vrienden blijven met je ex, dan is het goed wanneer je niet boos op elkaar bent. Toch is het niet zo eenvoudig om gewoon vrienden te zijn. Je hebt een heel verleden achter de rug. Met hele mooie momenten, mindere momenten en allerlei herinneringen. Plotseling werden jullie wakker en wisten dat het beter was om er maar een punt achter te zetten, want er was niets meer dat jullie bijeen hield. Dus hoe kun je gezien deze situatie vrienden blijven met je ex?

Het is goed om bij jezelf te rade te gaan.

* Wil ik dat wel?

* Of liever niet?

* Hoe zal ik reageren op een eventuele nieuwe vriend of vriendin?

* Hoe zal mijn ex reageren wanneer ik een nieuwe partner zou hebben?

* Hoe zullen eventuele nieuwe partners reageren op het feit dat we nog steeds vrienden zijn?

Vragen die schreeuwen om aandacht. Want een gewaarschuwd mens telt voor twee. Iemand die antwoorden heeft, die ook hout snijden, op deze vragen, zal in een van de bovenstaande situaties het hoofd koel houden.

Vrienden blijven met je ex – is dat wel mogelijk?

Alles kan. Maar is het verstandig? Wat levert het op? Waarom zou je het doen? Vrienden blijven met je ex kan ook worden uitgelegd als zwakte. Voordat je zo’n besluit neemt, is het goed een vakman te raadplegen. Zoek hulp. Ga niet zo maar proberen iets te doen waar je mogelijk later veel spijt van krijgt.

Stel de vragen en laat je helpen antwoorden te vinden die niet oppervlakkig zijn. Antwoorden, waar je werkelijk iets mee kunt.

Wanneer je uiteindelijk besluit dat vrienden blijven met je ex iets is wat je graag wilt, en je hebt dat goed besproken en overwogen, dan is het aan de tijd dat met jouw ex te bespreken. Want wie zegt dat jouw ex partner ook die behoefte heeft? Toets dat. Vraag aan de ondersteuner wat de reactie van jouw ex betekent. Terughoudendheid of vreugde? Laat dit jouw richtlijn zijn om te beslissen of je in de toekomst vrienden blijven met je ex waar kunt maken. Of het voor jou loont en wat het voor jou oplevert? Want daar draait het -ook- om.

Klik hier om een reactie achter te laten 1 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG