Je ex terugwinnen moeilijk? 

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Waarom Liegt Mijn Ex? Ontdek De Waarheid Hier!

Waarom liegt mijn ex

In deze video onthult Michelle enkele tips die je moet inzetten als jij je afvraagt waarom je ex vaakt liegt...

Wil je weten waarom je ex liegt en of dat inderdaad zo is, lees dan goed dit artikel want ik ga je tips geven wat je moet doen als dit het geval is in jouw situatie

In de achterliggende tijd zijn er veel mensen geweest die mij hebben gemaild met de vraag waarom hun ex liegt. Wel het liegen kan verschillende redenen hebben, en misschien is het wel zo dat je ex helemaal niet liegt maar dat jij dat juist denkt omdat je in paniek bent, en dat kan zijn omdat hij of zij is vreemd gegaan, of je bent zelf depressief of negatief ingesteld waardoor je bepaalde situaties heel anders ziet dan in het geval je dat niet bent.

Maar je constateert dat je ex gedrag laat zien dat niet overeenkomt met wat hij of zij heeft gezegd ten aanzien van de redenen die hij of zij had om de relatie te beëindigen.

De eerste reden die ik wil noemen is het belang van een goed en interessant sociaal voorkomen, ofwel dat je goed bestand bent tegen sociale druk

Ik heb al eerder iets verteld over het gebruik van facebook, maar zoals gezegd op facebook proberen we altijd beter voor de dag te komen dan in werkelijkheid. We hebben geen zin dat vrienden zien dat het niet goed met je gaat, we willen liever dat  onze omgeving zo snel mogelijk vergeet dat er problemen zijn. het is natuurlijk veel leuker als je kunt zeggen hoe geweldig het met je gaat en hoe gelukkig je bent. Het is dus heel normaal dat er sprake is van een discrepantie tussen werkelijkheid en facebook, dus vergeet even alle interpretaties mocht je die hebben want je kan wel eens totaal op het verkeerde spoor zitten.

Trek het je ook niet aan wat je ex tegen zijn of haar vrienden zegt over de breuk of welke emoties hij of zij laat zien, dus het is vaak zo dat als zijn vrienden vragen: hoe gaat het nu met je, voel je je al beter dan gisteren of…. Wat hebben jullie nu eigenlijk geregeld wat de kinderen betreft” ja, dan zijn we natuurlijk eerder geneigd te zeggen dat alles prima gaat gewoon puur om redenen dat we geen zin hebben om over deze problemen te praten.

het sociale voorkomen is voor een ieder van ons heel belangrijk  in de zin dat het zo positief mogelijk wordt afgeschilderd

Waarom liegt mijn ex: de 2e mogelijkheid is verwarring

Je ex kan je een reden geven waarom hij of zij niet verder wil met je, maar je voelt dan als het ware dat het niet helemaal klopt. Dat kan inderdaad het geval zijn en dat komt omdat degene die een puntachter de relatie zet vaak ook in de war is. De breuk neemt ook vaak andere consequenties met zich mee he, zoals veranderingen, bijv verandering van woning, van dagelijkse routine, of wellicht ook van baan vooral als jullie collega's waren. Die veranderingen kunnen soms dan ook heel ingrijpend zijn. Je kunt je dan heel onzeker voelen of je dan de juiste beslissing hebt genomen

Dus jij bent degene die aan de ene kant staat die heel graag de juiste informatie wil,maar aan de andere kant staat je ex voor wie het heel moeilijk was om de relatie te beëindigen. Hij of zij voelt zich dan verplicht om je een verklaring te geven maar eigenlijk is je ex daartoe nog helemaal niet in staat vanwege die onzekerheid of het wel de juiste beslissing was.

Waarom liegt mijn ex? Ga niet af op wat je vrienden op facebook zeggen

Het is dus heel goed mogelijk dat je ex goede bedoelingen had maar gewoon niet in staat was om je een juist antwoord te geven, gewoon omdat hij of zij gewoon zelf enorm in de war is. Dat hoeft dus helemaal niet per sé met liegen te maken hebben. Het kan zelfs zo erg zijn dat je ex de ene dag iets heel anders zegt dan de andere dag, dus het is heel belangrijk dat je ex even de tijd geeft om tot zichzelf te komen zodat hij of zij beter in staat is om na te denken en tot inzicht te komen.

Dus in feite hier geldt hetzelfde als wat ik zojuist over facebook zei, ga niet af op wat je vrienden vertellen over wat je ex hen vertelde.

En dan de laatste mogelijkheid en dat is dat je ex inderdaad een lafaard is, hij zegt je bijv. ik heb minder gevoelens voor je gekregen en tegelijkertijd duikt hij bed in met de buurvrouw. Voor vrouwen geldt natuurlijk hetzelfde.

Dus als je ex tegen je liegt probeer voor jezelf eens na te gaan onder welke categorie de reden van het liegen valt en trek niet te snel conclusies. Neem dus niet altijd alles voor waarheid aan.

Denk ook niet meteen zodra je informatie hebt ingewonnen en concludeert dat je ex liegt, dat hij of zij ook altijd heeft gelogen tijdens jullie 10 jaar durende relatie want dat is natuurlijk onzin.

Ik hoop dat je wat gehad hebt aan de tips in dit artikel. Mocht je mijn gratis videos en gratis rapport willen ontvangen, schrijf je dan in op liefdesverdriet.nl

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds juli 2019 ben ik gediplomeerd hypnotherapeute en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Het komt nogal eens voor dat personen die veel liegen een stoornis hebben. zoals (Verborgen) Narcisme. En die doen ongemerkt nog veel meer dan liegen. Er is nog niet veel bekend over een dergelijke persoonlijkheidsstoornis. Zelfs Rechters en Psychologen herkennen dergelijk stoornissen niet altijd. Onlangs is een actie gestart “Narcisme nader bekeken voor slachtoffers”-petitie.nl. Deze kun je tekenen voor betere herkenning en erkenning van Narcisme, in de hulpverlening rechtsspraak en onderwijs. Het is de bedoeling dat de petitie wordt aangeboden aan o.a. de Tweede kamer.

 2. ik heb gelogen tegen mijn ex….verzwegen dat ik in een hele lastige breuk periode contact heb opgenomen met een voormalige ex (kortstondig, via facebook) …wilde graag weten hoe het met haar ging – zonder dat ik uit was op een afspraak of daadwerkelijke verzoening face to face…

  dit is uiteindelijk uitgekomen zonder dat ik mijn ex dit uit mezelf heb verteld.

  voor haar waren op dat moment alle denkbeelden waarvan ze mij verdacht ineens waarheid en kon ik niets meer goed doen.

  voor mij was het onbelangrijk (het contact met andere ex) en ik wist dat het stom en nutteloos was….hoewel het voor mij niets voorstelde, kam dat op mijn meest recente ex natuurlijk heel anders over….op internet ben ik ook artikelen tegen gekomen dat dit voor de ander overkomt als emotioneel vreemdgaan.

  ik zou graag mijn ex terugwinnen … ik merk alleen dat de ene dag hebben we goed contact (uitwisselen van dagelijkse dingetjes) en de andere dag is zij weer furieus en wenst mij letterlijk mn graf in…

  ik heb het er heel moeilijk mee…aan de ene kant wil ik mn ex terug – we hadden echt potentie om samen te groeien naar iets heel moois….aan de andere kant heb ik het idee dat vertrouwen terugwinnen bij haar schier onmogelijk is …en ik haar zo ongelukkig heb gemaakt…dat er geen weg meer terug is…

  had ik maar uit mezelf eerlijk geweest en open kaart gespeeld over het contact met een ander, dan was het uiteindelijk misschien nog meegevallen…

  overigens heb ik het contact gezocht omdat ik heel erg met mezelf in de knoop lag op dat moment en gewoon wilde eten hoe het met haar ging en misschien soort van aflsuiting van die relatie nog zocht…

  1. Beste Marcel,

   Het terugwinnen van het vertrouwen zal tijd kosten. Vertrouwen winnen duurt altijd lang, maar het kan in enkele seconden compleet zijn weggevaagd. De reden dat je ex toch nog contact met je wil is dat ze het niet kan begrijpen dat je tot zoiets in staat bent. Vertel haar niet continu ‘ het spijt me’ of bespreek ook niet steeds het onderwerp, als je dat al een keer hebt gezegd, maar geef haar vooral complimenten en wees lief voor haar. Je moet er gewoon voor haar zijn. Verder kun je weinig doen, dan behalve vanaf nu echt open en eerlijk alles met haar te bespreken.
   Hopelijk is dit een wijze les voor je geweest en zal het vertrouwen weer kunnen terugkomen, maar alles is afhankelijk van jouw gedrag.

   Sterkte ermee!

   Hartelijke groet,
   Michelle

 3. goed om te beginnen ben ik een onzekere man die alleen laat zien wat goed is voor mijn ex of vriendin ..ex of vriendin ,,beetje verwarrend maar mij ex wil geen relatie meer,
  maar 1of 2of 4 keer in de week zien we elkaar wel of we slapen zelf nog samen.
  alleen ik heb de indruk dat ik toch op ei doppen loop omdat er hoef niet veel te gebeuren dan raak ik haar misschien kwijt en daar ben ik best bang voor ook hebben we veel mee gemaakt door dat het best extreem was maar uit de ervaringen heen, ben ik heel erg verandert ..ik ga ook na psygoloog wegens mij symtonen zoals wantrouw verlating angst en depressie door mij jeugd ..
  en door dat ik zie dat zij ook al zeg tegen mij dat ik zeker voor uit bent ge komt omdat zij ziet dat ik niet meer deed als twee jaar geleden ..lijk het wel dat zij de lat hoger legt voor mij heb meer het gevoel dat als ik haar graag wil zien dat er altijd wel iets tussen zit pas wanneer het haar uitkomt. dan pas wil zij bij mij zijn en zij ken mij zwakte …voor haar maakt het eigenlijk niet zoveel uit dat we elkaar nog wel zien of niet alleen zeg ze wel dat ik de keuze moet maken ,,, en dat is het hem juist door die uit spraak van haar voel ik me verlaten omdat zij geef geen warmte van gemiste naar mij toe ik heb ook waardering van haar nodig hoeveel zij mij nog waardt vindt dan alleen de leuke dingen doen ..misschien zit ik wel fout wegens mij inzichten maar kan iemand mij hier even op antwoorden.
  ik kom er gewoon niet uit

 4. hallo michelle,fijn dat je iedere dag een mailtje stuur,dat doet me goed, ergens heb ik natuurlijk nog hoop om terug te komen bij mijn ex, maar de kans is eigenlijk nihil, want heb totaal geen contact meer met hem,al een hele tijd, en als ik wel eens een mailtje stuur naar mijn ex , laat ik dan blijken dat het afgelopen is tussen ons maar niet met woorden , maar zoiets van jij bent verder met je leven en ik ook en het is gegaan zoals is gegaan en dat was mijn laatste mail en ben niet meer van plan om nog maar iets van mij te laten horen, want had al te vaak een mailtje gestuurd zonder nog maar iets van hem te horen en heb nu echt een punt achter gezet om nooit meer iets van mij te laten horen en ik legde mij erbij neer dat het afgelopen is en dat hij geen interesse meer heb in mij wat mij heel verdrietig maakt , achter hem aan lopen nee nooit want het moet van zijn kan komen anders hoef het voor mij niet meer dan mis hij me niet en als dat zo is laat ik hem voor altijd met rust en moet ik hem maar los laten, wat betreft je boek is een heel goed boek, alleen in mijn geval is het over en uit, heb geen hoop meer want ik kom hem nooit tegen ergens waar dan ook dus er is geen kans om hem ooit nog eens te ontmoeten of te zien, jammer maar ik blijf je boek en je mailtje lezen , zeer goede tips maar voor mij is voorbij.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG