2

Waarom Negeert Mijn Ex Mij? Ontdek Het Hier!

Na een relatiebreuk komt het vaak voor dat je genegeerd wordt door je ex. Jij vraagt je natuurlijk af waarom je ex jou negeert en dat is uiteraard je volste recht. In dit artikel ga ik je enkele inzichten geven waarom je ex zich zo gedraagt.

Reden #1: je ex is boos

Ik ken uiteraard de reden van je breuk niet maar misschien is je ex fel gekwetst & kruipt hij daardoor in zijn/haar schelp. Het komt vaak voor dat wanneer iemand zich gekwetst voelt en kapot gaat van de liefdesverdriet, dat men zich automatisch in de verdedingsmodus plaatst. Je ex wilt misschien (tijdelijk?) niets meer met je te maken hebben en heeft daarom besloten je te negeren.

De oplossing? Wanneer je ex negeert omdat deze boos op je is, kun je het best zijn woede accepteren. Ik zou hem meedelen dat je zijn/haar reactie begrijpt & respecteert maar zeg er toch maar bij dat je het zo niet leuk vindt.

Zeg erbij dat je het liefst zou hebben dat het contact terug normaal zou kunnen zijn en dat je bereidt bent om de nodige inspanningen hiervoor te leveren. Je ex gaat wellicht aan je vragen waarom je dit zegt. Wel, dan kan je zeggen dat je het bv. zonde vindt dat het zo is afgelopen. Een breuk wilt niet per definitie zeggen dat je boos moet blijven op elkaar.

Reden #2: je ex is droevig

Misschien is je ex extreem droevig en heeft daarom besloten om je volkomen te negeren. Dit is een vrij logische reactie. Misschien doet het je ex gewoon nog te fel pijn als hij/zij je ziet of hoort.

De oplossing? De sleutel heb jij in dit geval in jouw handen. Wanneer jij echt helemaal klaar met de relatie bent & niets terug wilt met je ex, dan kan je jouw ex best zijn of haar gang laten gaan. Wilt deze je negeren, accepteer het dan. Respecteer ook dat het voor je ex te pijnlijk is om dan nog contact met je te hebben.

Reden #3: je ex voelt zich schuldig

Misschien voelt je ex zich wel heel schuldig ten opzichte van je. Misschien heeft je ex het gevoel dat hij/zij geblunderd heeft en kan je daarom niet meer onder ogen komen.

De oplossing? Vanzelfsprekend een goed gesprek voeren en alle plooien proberen glad te strijken. Op voorwaarde dat beide partijen hier natuurlijk voor open staan. Als je ex jou bijvoorbeeld bedrogen heeft dan zou je het helemaal achter je moeten laten en dit is uiteraard niet zo simpel voor de meeste mensen. Bij de kleinste ruzie worden oude herinneringen terug naar boven gehaald & dit is zeer nefast voor de verdere verloop van de relatie.

Klik hier om een reactie achter te laten 2 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG