JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        LIEFDESVERDRIET    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Na een relatiebreuk komt het vaak voor dat je genegeerd wordt door je ex. Jij vraagt je natuurlijk af waarom je ex jou negeert en dat is uiteraard je volste recht. In dit artikel ga ik je enkele inzichten geven waarom je ex zich zo gedraagt.

Reden #1: je ex is boos

Ik ken uiteraard de reden van je breuk niet maar misschien is je ex fel gekwetst & kruipt hij daardoor in zijn/haar schelp. Het komt vaak voor dat wanneer iemand zich gekwetst voelt en kapot gaat van de liefdesverdriet, dat men zich automatisch in de verdedingsmodus plaatst. Je ex wilt misschien (tijdelijk?) niets meer met je te maken hebben en heeft daarom besloten je te negeren.

De oplossing? Wanneer je ex negeert omdat deze boos op je is, kun je het best zijn woede accepteren. Ik zou hem meedelen dat je zijn/haar reactie begrijpt & respecteert maar zeg er toch maar bij dat je het zo niet leuk vindt.

Zeg erbij dat je het liefst zou hebben dat het contact terug normaal zou kunnen zijn en dat je bereidt bent om de nodige inspanningen hiervoor te leveren. Je ex gaat wellicht aan je vragen waarom je dit zegt. Wel, dan kan je zeggen dat je het bv. zonde vindt dat het zo is afgelopen. Een breuk wilt niet per definitie zeggen dat je boos moet blijven op elkaar.

Reden #2: je ex is droevig

Misschien is je ex extreem droevig en heeft daarom besloten om je volkomen te negeren. Dit is een vrij logische reactie. Misschien doet het je ex gewoon nog te fel pijn als hij/zij je ziet of hoort.

De oplossing? De sleutel heb jij in dit geval in jouw handen. Wanneer jij echt helemaal klaar met de relatie bent & niets terug wilt met je ex, dan kan je jouw ex best zijn of haar gang laten gaan. Wilt deze je negeren, accepteer het dan. Respecteer ook dat het voor je ex te pijnlijk is om dan nog contact met je te hebben.

Reden #3: je ex voelt zich schuldig

Misschien voelt je ex zich wel heel schuldig ten opzichte van je. Misschien heeft je ex het gevoel dat hij/zij geblunderd heeft en kan je daarom niet meer onder ogen komen.

De oplossing? Vanzelfsprekend een goed gesprek voeren en alle plooien proberen glad te strijken. Op voorwaarde dat beide partijen hier natuurlijk voor open staan. Als je ex jou bijvoorbeeld bedrogen heeft dan zou je het helemaal achter je moeten laten en dit is uiteraard niet zo simpel voor de meeste mensen. Bij de kleinste ruzie worden oude herinneringen terug naar boven gehaald & dit is zeer nefast voor de verdere verloop van de relatie.

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

  1. Beste Marjolein,

    Ik dank jou voor de goede tips maar ik heb toch nog een vraagje waar ik niet goed weet wat te doen. Ik heb radiostilte ingevoerd en heb het persoonlijk tegen haar vermeld, maar ze blijft alle dagen een whatssapp sturen met een kaarsje en wat tekst zoals: “Veel sterkte en moed vandaag” omdat ik in een zware studieopleiding zit, die de sleutel is tot alles. Is voor haar ook heel belangrijk. Alleen ik reageer niet, maar ze ziet wel dat ik het lees…is dat dan ook een vorm van contact? Ik weet niet goed wat hiermee te doen want ik vermoed dat ze ook moeilijk kan loslaten en dat het voor haar ook een steun is net zoals voor mij. Wat raad u mij aan? Alvast dank!

    Warme groet,
    Kirsten

    1. Beste Kirsten, reageer niet op alle berichtjes van haar, en als je wel reageert doe het dan kort en krachtig, bijv. ‘dank je wel’. Natuurlijk doet ze dat omdat ze het moeilijk vindt om je los te laten, maar af en toe een kort berichtje terug is helemaal ok. Hartelijke groet, Marjolein

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl