JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        Hoe krijg ik mijn ex terug    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Ik heb een vraag voor je. Heb je voor jezelf al eens goed op een rijtje gezet waarom je je ex terug zou willen willen? In dit artikel ga ik wat dieper in op deze vraag omdat dit eigenlijk dé vraag is die een ieder zich zou moeten stellen in geval van een relatiebreuk. En daarmee hoop ik dan ook dat je jezelf straks het juiste antwoord weet te geven. Lees dit artikel dus grondig door.

Een belangrijke vraag dus: waarom zou je je ex terug willen? Heb je daar voor jezelf al eens goed over nagedacht? Want vaak heeft het willen terugkrijgen van een ex partner te maken met het verlies van een stukje eigenliefde.

Als je ex tegen je zegt niet meer met je verder te willen dan zul je al snel denken: ”nou ok dan ben ik dus niet geweest wat ik had moeten of willen zijn en ga je al snel focussen op alleen de vraag ‘hoe kan ik zo snel mogelijk de situatie herstellen en mijzelf de mogelijkheid geven te bewijzen dat ik kán geven wat ik had móeten geven.”

Dus heb je écht een goede reden om je ex terug te willen of is het eigenlijk puur om je ego te bevredigen. Maar om dat uiteindelijk te weten zul je jezelf eerst echt tijd moeten geven, zeker als er een abrupt eind is gekomen aan de relatie. Er zijn namelijk verschillende situatie. Misschien heeft je ex van de een op de andere dag besloten bij je weg te gaan maar het kan ook zijn dat jullie beiden al een tijdje wisten dat het eraan zat te komen.

Als het gaat om een relatie waaraan er dus abrupt een eind kwam dan raad ik je aan om eerst ruim de tijd te geven aan jezelf om op deze vraag echt een goed antwoord te kunnen geven, want je bent in zo’n situatie gewoon niet in staat om verstandelijk te denken, omdat je geneigd bent je mee te laten slepen door je emoties en je denkt dat je hele wereld vergaat.

Afijn dat dénk je, maar bedenk dat de mens heel sterk is, veel sterker dan jezelf misschien denkt. We zijn namelijk in staat om veel traumatische ervaringen te boven te komen, maar in een situatie zoals deze, waarbij je huilt en misschien wel om hem of haar smeekt kun je niet van je ex noch van jezelf verwachten om opnieuw te beginnen.

Vergeet niet dat je ex, ook al heeft hij of zij de relatie verbroken zich ook behoorlijk schuldig kan voelen, ook al denk jij dat het niet zo is. Dus als jij je ex in zo’n situatie probeert duidelijk te maken zo van ‘kijk nou eens wat je me aandoet’ en ‘wil je mijn verdriet van me overnemen’ dan maak je hem of haar feitelijk duidelijk dat die ander de dader is van jouw verdriet. In dat geval riskeer je dat je je ex nog 2x sneller van je wegjaagt, dus neem echt tijd voor jezelf want daarmee gun je ook tijd voor jezelf om één en ander op een rijtje te zetten.

Dus de ontwikkeling na een breuk moet gaan van emotiecrisis zoals : ik huil, het gaat slecht met me, het doet me fysiek pijn, naar bewustwording van wat er werkelijk fout ging en pas dan kan men die belangrijke vraag stellen: ‘wil ik mijn ex terug’ omdat je dan ook kunt zeggen: ja, wat we hadden was ook echt heel waardevol.

Of zit je nog met boze gevoelens zo van ‘nee maar wat denkt hij of zij wel. Mijn ex heeft het recht niet mij in de steek te laten’ of misschien schaam je je wel voor je familie en zie je er erg tegenop om de vuile was buiten te hangen of op zoek te gaan naar een meer geschikte partner? Dat zijn natuurlijk allemaal slechte redenen.

Dus 3 dingen zijn belangrijk:

• laat er echt even tijd over heen gaan, en geef je verdriet en je pijn een plek en stel jezelf de vraag of het in jullie beider belang is om bij elkaar terug te komen, dus niet alleen wat jezelf betreft. Werk vervolgens ook aan je fysieke gezondheid

• stel jezelf de vraag of je om egoistische redenen je ex terug wil of echt vanuit liefde

• en vraag jezelf vervolgens af of deze liefde positief is of schadelijk voor BEIDE partijen.

Is het zo dat als ik weer terug kom bij mijn ex ik weer gemakkelijk dezelfde fouten zal begaan en ben ik in staat om te geven wat ik niet heb gegeven. Kan het zijn dat de breuk ervoor heeft gezorgd dat je nu sterk geneigd bent om jezelf te corrigeren om te geven wat je hebt niet hebt gegeven en wil je je ex en jezelf bewijzen dat je echt van je ex houdt.

Want terug gaan naar je ex wil eigenlijk zeggen dat je tegen hem of haar zegt ‘nee, je hebt je vergist, ik ben echt in staat om je gelukkig te maken’ want immers, vergeet het niet, je komt in de eerste plaats terug bij je ex om hem of haar gelukkig te maken en niet om jezelf gelukkig te maken. Je relatie moet ook weer nieuw kunnen zijn, want je kunt natuurlijk niet meer naar je oude relatie terug zonder dat er ook maar iets veranderd is.

Hopelijk heb je wat gehad aan de inhoud van dit artikel. Wil je aan de slag met één van onze topproducten? Dat kan! Neem dan eens een kijkje in ons befaamd liefdesverdrietacademie! 

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl