25

Wanneer Kan Je Weer Contact Opnemen Met Je Ex? Ontdek Het Hier!

In de video op deze pagina verklapt Michelle vd Berghe wanneer je precies contact moet opnemen met je ex. Op het internet lees je allerlei verhalen, wel bekijk de video voor de enige echte waarheid!

 Lees hier de transcriptie van de video:

Wel of geen contact met je ex? Ontdek hier de beste methode als je overweegt om weer contact te zoeken met je ex!

Vandaag wil ik het graag hebben over een probleem binnen de strategie van veroveringspogingen om je ex terug te krijgen. Dit probleem betreft de vraag of je nu wel of geen contact met je ex moet zoeken. Het komt met name voor nadat men al geruime tijd geen contact meer heeft gehad en men is onzeker of bang zich te vergissen in de te nemen beslissing. Ik ga je uitleggen waar je op moet letten als je nog niet goed weet of je nu wel of geen contact me je ex moet opnemen.

De meeste mensen zullen me inmiddels wel kennen vanwege de vele artikelen op mijn blog of mijn videos op youtube waarin ik allerlei soorten vragen behandel en vandaag ga ik het met jullie hebben over de vraag wat wijsheid is als het gaat om het contact opnemen met je ex.

Jullie hebben onwaarschijnlijk al gemerkt dat er een basisregel is na een relatiebreuk en dat is het contact verbreken. Het is een heel goede regel omdat het niet alleen jou in staat stelt om weer tot jezelf te komen, en je ex ook, maar er is ook een interessant fenomeen en dat is dat de hersenen na verloop van tijd de neiging hebben om negatieve ervaringen te vergeten terwijl positieve ervaringen juist meer de nadruk krijgen. Dus we maken van dit effect goed gebruik. We profiteren van het feit dat je ex je even  niet meer wilt zien en het psychologische effect dat als jullie elkaar weer zien je wat positiever kunt zijn.

Maar de periode van afwezigheid van contact is geen doel op zich. Ik zie mensen dingen tegen elkaar zeggen en die elkaar motiveren met zoiets als ‘ik heb al 3 maanden geen contact’ en de ander zegt dan ‘goed zo volhouden, je ex komt straks weer terug’ maar op een gegeven moment heeft de periode van afwezigheid van contact weinig nut meer. Als je je ex wilt vergeten dan is dat natuurlijk prima om geen contact meer te hebben, hou het 20 jaar vol en dan weet je zeker dat het je lukt om je ex te vergeten.

Maar als je daarentegen je ex weer voor je wilt terugwinnen dan moet zo’n periode uiteindelijk leiden tot een eind. Je zult op de een of andere manier dus weer opnieuw contact moeten hebben met je ex. Dus mijn vraag aan jou: heb je het gevoel dat de periode van afwezigheid van contact te lang duurt en dat je dus nu weer contact moet hebben? of denk je dat je er juist mee door moet gaan omdat het nog niet het goede moment is?

Of misschien weet je het niet, heb je twijfels of het lang genoeg heeft geduurd en wil je weten wat je ex op dit moment denkt.

Ik ga je een voorbeeld geven van een persoon die ik in coaching heb gehad en die mij vertelde dat haar ex een punt achter de relatie had gezet omdat hij dingen zei die echt niet door de beugel konden, dus ze gingen uit elkaar, en hij zat thuis en zij zat thuis. En zij dacht ‘hij neemt mij dit en dat kwalijk’ en hij dacht ‘zij wil geen contact meer want ze is boos’ afijn ze zaten beiden dingen over elkaar te denken en helaas duurde die periode een beetje te lang, namelijk bijna 6 maanden!

Je begrijpt dat er miscommunicatie was tussen deze twee personen en in dit geval is het hebben van geen contact juist schadelijk in het terugwinnen van een partner. Er ontstaan misverstanden en die kunnen de relatie vaak in de verkeerde richting sturen. Dan heeft het geen enkele nut, want een ieder interpreteert het op een verschillende manier.

Eigenlijk start een periode van het breken van contact met een brief, waarin men ervoor zorgt dat de ander duidelijk begrijpt waarom het contact wordt verbroken. Als zo’n periode begint met een misverstand dan is dat natuurlijk heel slecht. Het doel is juist om elkaar na verloop van tijd weer te zien, als de positieve gedachten tijd hebben gehad om de nadruk te krijgen.

Wil je meer weten over het invoeren van een periode van geen contact met je ex? Lees dan ook de special ‘Radiostilte: het stappenplan van A tot Z”

Dit artikel is dus eigenlijk voor mensen die al te lang geen contact meer hebben met hun ex, aan wie ik wil zeggen dat het wellicht tijd wordt om contact op te nemen met hun ex. En dat zou je kunnen doen in de vorm van een smsje, dat onschuldig overkomt. Ik adviseer je niet om een mail te sturen want dat kan nl ook in de spamfolder terecht komen terwijl jij een antwoord verwacht. Ga ook niet bellen want je belt misschien dan net op een ongelegen moment.

Dus het beste is om een smsje te sturen met een tekst als ‘hoi hoe gaat het ermee? Hopelijk is alles prima, liefs….’ In ieder geval gaat het erom dat je niet over jezelf praat maar over je ex. Over het algemeen vinden mensen het maar wat fijn om over zichzelf te praten, maar dat is dus hier absoluut niet de bedoeling.

Sommige mensen zijn bang dat ze de indruk gaan wekken dat ze maar al te graag weer in het leven van hun ex willen terugkomen.

Mijn antwoord is nee, je hebt immers al geruime tijd geen contact meer dus is het heel normaal om zulke dingen te vragen.

Alleen maar vragen hoe het gaat is helemaal niet slecht en doet je ex geen kwaad. En dan gaat het erom om uit te vissen hoe het met je gaat aan de hand van de manier van antwoorden.

Uit de reacties van je ex kun je ontzettend veel informatie halen. Je neemt als het ware even de temperatuur op.

En dat doet me denken aan een cake die je bakt.

Als je wilt weten of deze van binnen gaar is moet je er een mes in steken en die moet er dan droog uitkomen. Dus je gaat als het ware meten of je ex al ‘gaar’ is, nou ja ik wil je ex natuurlijk ook niet met een cake vergelijken of ik zeg niet dat het een cake is, maar wat ik natuurlijk bedoel is of hij of zij er klaar voor is om weer met jou te communiceren.

Dus je zou kunnen kijken naar het volgende:

–        Is de boodschap van je ex kort of lang

–        Is het antwoord sympathiek of agressief

Al dit soort informatie zal je duidelijkheid verschaffen in hoe je ex ervoor staat

Als je ex bijvoorbeeld antwoordt met (er zijn natuurlijk honderden verschillende mogelijkheden en deze video zou anders 10 uur duren om ze allemaal te behandelen, dus ik kies er maar een paar), maar als je een antwoordt krijgt zoals:

–        Het gaat goed (punt)

(ah, je ex heeft geantwoord, dat is al een goed teken! Dat betekent dat de weg voor meer communicatie open is), en als je ex antwoordt met:

Het gaat goed, en met jou?

Je ex heeft nu geantwoord op jouw open vraag en doet hetzelfde! Dit betekent dat je ex het besluit neemt om de communicatie uit te breiden

Als je ex slechts antwoordt met ‘goed’ en verder niks, dan wil dat wellicht zeggen dat er iets dwars zit

Om de boodschap nog eens samen te vatten: misschien heb je geen contact met je ex terwijl je dat wel zou moeten hebben, ik zeg niet dat dat voor iedereen geldt, voor sommige mensen is het juist goed om geen contact te hebben, maar het kan zijn dat het nu aan jou is om de temperatuur op te meten en te bekijken of de cake gaar is, dus m.a.w. kijken of je ex er klaar voor is om met jou te communiceren.

Uit alles wat je ex antwoordt kun je veel informatie halen. Overigens is het zo dat bij smsjes tussen 2 mensen die uit elkaar zijn er altijd goed moet worden gelet op elke komma, punt of wat voor teken dan ook omdat de situatie delicaat is en je ex van alles kan interpreteren van wat je uitstuurt.

Dus stuur dat smsje uit als alles van tevoren duidelijk is gemaakt en als de periode van geen contact te lang duurt. Het uitsturen van een onschuldig sms’je kost je niets en het laat zien dat je positief bent!

90 ex terugwinnen tekstberichten handboek

Wanneer contact opnemen met je ex: afhandelen van zaken

Soms worstel je nog met vragen, ook al is de relatie niet meer in tact. Of zijn er nog zaken die afgehandeld moeten worden. Rekeningen die betaald moeten worden of boedel die nog niet geheel uit elkaar gehaald is. Dat alles zijn uitlopers van een relatie die geëindigd is.

Soms betekent dat ook dat je je afvraagt of je wel contact kunt opnemen. Hoe wordt daarop gereageerd? Wanneer het het juiste moment is om contact op te nemen met ex, is een vraag die niet zo een twee drie te beantwoorden is.

Uiteraard wanneer er nog financiële zaken, zoals de verkoop van een huis of het beëindigen van een hypotheek spelen. Maar ook om de kat of de hond nog eens te zien?

Op het moment dat er kinderen in het spel zijn, is het eveneens weer anders. Dan is de vraag wanneer contact opnemen met ex van een andere orde. Want de regeling wat betreft de kinderen zorgt er vanzelf voor dat jullie contact met elkaar opnemen.

Al is het maar om af te spreken hoe laat de kinderen worden opgehaald of terug gebracht.Het ligt echter niet zo simpel wanneer er geen kinderen zijn, de zaken op zich allemaal geregeld zijn, de boedel gescheiden is en de relatie officieel ten einde.

>> Lees hier ook het artikel over afstand nemen wanneer je kinderen hebt

Kan ik contact opnemen als ik mijn ex mis?

Wanneer contact opnemen met ex wordt een heel andere vraag op het moment dat je er achter komt dat je je ex erg mist. Hoe te handelen? Hoe zal je ex reageren en hoe jij? Het is in deze situatie heel verstandig om professionele ondersteuning te zoeken. Om goed op een rij te zetten wat jouw verwachtingen zijn, hoe jouw hoop er uit ziet, hoe je zult reageren mocht het niet lukken.

Stel het lukt, maar er komt geen vervolg. Dan ben je mogelijk een tijdje in een soort van depressie. Dat kan grote gevolgen hebben voor je gezondheid, je werk, je vrienden en familie, ga maar door.

Dus, om de vraag wanneer contact opnemen met ex te kunnen beantwoorden, is het wijs om goed voorbereid en op een positieve wijze ingesteld aan het avontuur te beginnen. Besef dat het een avontuur is. Dat het niet anders is dan een nieuwe relatie proberen te beginnen. Zorg er voor dat je met hulp het oude kunt los laten, zodat het niet in de weg loopt bij de ontmoeting met jouw ex.

==> KLIK HIER EN TEST ONS COACHINGPROGRAMMA 30 DAGEN RISICOLOOS UIT!

Klik hier om een reactie achter te laten 25 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG