• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Wanneer Kan Je Weer Contact Opnemen Met Je Ex? Ontdek Het Hier!

In de video op deze pagina verklapt Michelle vd Berghe wanneer je precies contact moet opnemen met je ex. Op het internet lees je allerlei verhalen, wel bekijk de video voor de enige echte waarheid!

 Lees hier de transcriptie van de video:

Wel of geen contact met je ex? Ontdek hier de beste methode als je overweegt om weer contact te zoeken met je ex!

Vandaag wil ik het graag hebben over een probleem binnen de strategie van veroveringspogingen om je ex terug te krijgen. Dit probleem betreft de vraag of je nu wel of geen contact met je ex moet zoeken. Het komt met name voor nadat men al geruime tijd geen contact meer heeft gehad en men is onzeker of bang zich te vergissen in de te nemen beslissing. Ik ga je uitleggen waar je op moet letten als je nog niet goed weet of je nu wel of geen contact me je ex moet opnemen.

De meeste mensen zullen me inmiddels wel kennen vanwege de vele artikelen op mijn blog of mijn videos op youtube waarin ik allerlei soorten vragen behandel en vandaag ga ik het met jullie hebben over de vraag wat wijsheid is als het gaat om het contact opnemen met je ex.

Jullie hebben onwaarschijnlijk al gemerkt dat er een basisregel is na een relatiebreuk en dat is het contact verbreken. Het is een heel goede regel omdat het niet alleen jou in staat stelt om weer tot jezelf te komen, en je ex ook, maar er is ook een interessant fenomeen en dat is dat de hersenen na verloop van tijd de neiging hebben om negatieve ervaringen te vergeten terwijl positieve ervaringen juist meer de nadruk krijgen. Dus we maken van dit effect goed gebruik. We profiteren van het feit dat je ex je even  niet meer wilt zien en het psychologische effect dat als jullie elkaar weer zien je wat positiever kunt zijn.


Maar de periode van afwezigheid van contact is geen doel op zich. Ik zie mensen dingen tegen elkaar zeggen en die elkaar motiveren met zoiets als ‘ik heb al 3 maanden geen contact’ en de ander zegt dan ‘goed zo volhouden, je ex komt straks weer terug’ maar op een gegeven moment heeft de periode van afwezigheid van contact weinig nut meer. Als je je ex wilt vergeten dan is dat natuurlijk prima om geen contact meer te hebben, hou het 20 jaar vol en dan weet je zeker dat het je lukt om je ex te vergeten.

Maar als je daarentegen je ex weer voor je wilt terugwinnen dan moet zo’n periode uiteindelijk leiden tot een eind. Je zult op de een of andere manier dus weer opnieuw contact moeten hebben met je ex. Dus mijn vraag aan jou: heb je het gevoel dat de periode van afwezigheid van contact te lang duurt en dat je dus nu weer contact moet hebben? of denk je dat je er juist mee door moet gaan omdat het nog niet het goede moment is?

Of misschien weet je het niet, heb je twijfels of het lang genoeg heeft geduurd en wil je weten wat je ex op dit moment denkt.

Ik ga je een voorbeeld geven van een persoon die ik in coaching heb gehad en die mij vertelde dat haar ex een punt achter de relatie had gezet omdat hij dingen zei die echt niet door de beugel konden, dus ze gingen uit elkaar, en hij zat thuis en zij zat thuis. En zij dacht ‘hij neemt mij dit en dat kwalijk’ en hij dacht ‘zij wil geen contact meer want ze is boos’ afijn ze zaten beiden dingen over elkaar te denken en helaas duurde die periode een beetje te lang, namelijk bijna 6 maanden!

Je begrijpt dat er miscommunicatie was tussen deze twee personen en in dit geval is het hebben van geen contact juist schadelijk in het terugwinnen van een partner. Er ontstaan misverstanden en die kunnen de relatie vaak in de verkeerde richting sturen. Dan heeft het geen enkele nut, want een ieder interpreteert het op een verschillende manier.

Eigenlijk start een periode van het breken van contact met een brief, waarin men ervoor zorgt dat de ander duidelijk begrijpt waarom het contact wordt verbroken. Als zo'n periode begint met een misverstand dan is dat natuurlijk heel slecht. Het doel is juist om elkaar na verloop van tijd weer te zien, als de positieve gedachten tijd hebben gehad om de nadruk te krijgen.

Wil je meer weten over het invoeren van een periode van geen contact met je ex? Lees dan ook de special 'Radiostilte: het stappenplan van A tot Z"

Dit artikel is dus eigenlijk voor mensen die al te lang geen contact meer hebben met hun ex, aan wie ik wil zeggen dat het wellicht tijd wordt om contact op te nemen met hun ex. En dat zou je kunnen doen in de vorm van een smsje, dat onschuldig overkomt. Ik adviseer je niet om een mail te sturen want dat kan nl ook in de spamfolder terecht komen terwijl jij een antwoord verwacht. Ga ook niet bellen want je belt misschien dan net op een ongelegen moment.

Dus het beste is om een smsje te sturen met een tekst als ‘hoi hoe gaat het ermee? Hopelijk is alles prima, liefs….’ In ieder geval gaat het erom dat je niet over jezelf praat maar over je ex. Over het algemeen vinden mensen het maar wat fijn om over zichzelf te praten, maar dat is dus hier absoluut niet de bedoeling.

Sommige mensen zijn bang dat ze de indruk gaan wekken dat ze maar al te graag weer in het leven van hun ex willen terugkomen.

Mijn antwoord is nee, je hebt immers al geruime tijd geen contact meer dus is het heel normaal om zulke dingen te vragen.

Alleen maar vragen hoe het gaat is helemaal niet slecht en doet je ex geen kwaad. En dan gaat het erom om uit te vissen hoe het met je gaat aan de hand van de manier van antwoorden.

Uit de reacties van je ex kun je ontzettend veel informatie halen. Je neemt als het ware even de temperatuur op.

En dat doet me denken aan een cake die je bakt.

Als je wilt weten of deze van binnen gaar is moet je er een mes in steken en die moet er dan droog uitkomen. Dus je gaat als het ware meten of je ex al ‘gaar’ is, nou ja ik wil je ex natuurlijk ook niet met een cake vergelijken of ik zeg niet dat het een cake is, maar wat ik natuurlijk bedoel is of hij of zij er klaar voor is om weer met jou te communiceren.

Dus je zou kunnen kijken naar het volgende:

-        Is de boodschap van je ex kort of lang

-        Is het antwoord sympathiek of agressief

Al dit soort informatie zal je duidelijkheid verschaffen in hoe je ex ervoor staat

Als je ex bijvoorbeeld antwoordt met (er zijn natuurlijk honderden verschillende mogelijkheden en deze video zou anders 10 uur duren om ze allemaal te behandelen, dus ik kies er maar een paar), maar als je een antwoordt krijgt zoals:

-        Het gaat goed (punt)

(ah, je ex heeft geantwoord, dat is al een goed teken! Dat betekent dat de weg voor meer communicatie open is), en als je ex antwoordt met:

Het gaat goed, en met jou?

Je ex heeft nu geantwoord op jouw open vraag en doet hetzelfde! Dit betekent dat je ex het besluit neemt om de communicatie uit te breiden

Als je ex slechts antwoordt met ‘goed’ en verder niks, dan wil dat wellicht zeggen dat er iets dwars zit

Om de boodschap nog eens samen te vatten: misschien heb je geen contact met je ex terwijl je dat wel zou moeten hebben, ik zeg niet dat dat voor iedereen geldt, voor sommige mensen is het juist goed om geen contact te hebben, maar het kan zijn dat het nu aan jou is om de temperatuur op te meten en te bekijken of de cake gaar is, dus m.a.w. kijken of je ex er klaar voor is om met jou te communiceren.

Uit alles wat je ex antwoordt kun je veel informatie halen. Overigens is het zo dat bij smsjes tussen 2 mensen die uit elkaar zijn er altijd goed moet worden gelet op elke komma, punt of wat voor teken dan ook omdat de situatie delicaat is en je ex van alles kan interpreteren van wat je uitstuurt.

Dus stuur dat smsje uit als alles van tevoren duidelijk is gemaakt en als de periode van geen contact te lang duurt. Het uitsturen van een onschuldig sms'je kost je niets en het laat zien dat je positief bent!

Wanneer contact opnemen met je ex: afhandelen van zaken

Soms worstel je nog met vragen, ook al is de relatie niet meer in tact. Of zijn er nog zaken die afgehandeld moeten worden. Rekeningen die betaald moeten worden of boedel die nog niet geheel uit elkaar gehaald is. Dat alles zijn uitlopers van een relatie die geëindigd is.

Soms betekent dat ook dat je je afvraagt of je wel contact kunt opnemen. Hoe wordt daarop gereageerd? Wanneer het het juiste moment is om contact op te nemen met ex, is een vraag die niet zo een twee drie te beantwoorden is.

Uiteraard wanneer er nog financiële zaken, zoals de verkoop van een huis of het beëindigen van een hypotheek spelen. Maar ook om de kat of de hond nog eens te zien?

Op het moment dat er kinderen in het spel zijn, is het eveneens weer anders. Dan is de vraag wanneer contact opnemen met ex van een andere orde. Want de regeling wat betreft de kinderen zorgt er vanzelf voor dat jullie contact met elkaar opnemen.

Al is het maar om af te spreken hoe laat de kinderen worden opgehaald of terug gebracht.Het ligt echter niet zo simpel wanneer er geen kinderen zijn, de zaken op zich allemaal geregeld zijn, de boedel gescheiden is en de relatie officieel ten einde.

>> Lees hier ook het artikel over afstand nemen wanneer je kinderen hebt

Kan ik contact opnemen als ik mijn ex mis?

Wanneer contact opnemen met ex wordt een heel andere vraag op het moment dat je er achter komt dat je je ex erg mist. Hoe te handelen? Hoe zal je ex reageren en hoe jij? Het is in deze situatie heel verstandig om professionele ondersteuning te zoeken. Om goed op een rij te zetten wat jouw verwachtingen zijn, hoe jouw hoop er uit ziet, hoe je zult reageren mocht het niet lukken.

Stel het lukt, maar er komt geen vervolg. Dan ben je mogelijk een tijdje in een soort van depressie. Dat kan grote gevolgen hebben voor je gezondheid, je werk, je vrienden en familie, ga maar door.

Dus, om de vraag wanneer contact opnemen met ex te kunnen beantwoorden, is het wijs om goed voorbereid en op een positieve wijze ingesteld aan het avontuur te beginnen. Besef dat het een avontuur is. Dat het niet anders is dan een nieuwe relatie proberen te beginnen. Zorg er voor dat je met hulp het oude kunt los laten, zodat het niet in de weg loopt bij de ontmoeting met jouw ex.

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Mij relatie breuk is nou 4 weken heb toch iedere keer contact opgenomen..vond zo moeilijk .ze heb gezegd niet meer terug te willen. Heb nu 3 dagen radiostilte. Weet niet meer wat te doen.

 2. Beste Michelle,

  Afgelopen donderdag avond heeft mijn vriendin besloten om een punt te zetten achter onze relatie van 4 jaar.

  De reden hiervoor was dat zij het gevoel niet meer had.

  Wij zijn altijd heel goed geweest met elkaar en dus ook beste vrienden.

  In de loop van de jaren hebben wij soms problemen gehad.
  Ik heb veel moeite gehad met het uiten van gevoelens en het voeren van een gesprek.
  Daar waar zij dit echter heel erg miste, ze had het gevoel dat ik het niet fijn vond om in een relatie met haar te zijn.

  dit kwam vooral omdat ik mijn gevoelens niet uiten, ik heb haar verteld dat ik niet oprecht kon zeggen dat ik van haar hield omdat ik niet wist wat ik moest voelen.

  5 weken geleden hebben we ook op het punt gestaan om de relatie te beëindigen omdat het gevoel gewoon minder werd.

  In de loop van de tijd heb ik inmiddels geleerd om mijzelf beter te uiten en gesprekken te voeren, dit maakte echter niks uit, ik heb het gevoel dat ik nooit echt precies wist wat ze wilde en dat is voor haar denk ik een reden geweest om twijfels te hebben, omdat ik haar maar niet begreep. Nadat het uit was gegaan , merkte ik heel erg dat ik wel super veel gevoelens voor haar heb. ik heb moeite gehad met mezelf kwetsbaar opstellen maar eigenlijk sinds dat het uit is gegaan is alles eruit gekomen. De dag erna hebben we nog een gesprek gevoerd waarin duidelijk werd dat zij de gevoelens niet meer had die ze voorheen nog wel had ook al ging het toen ook al niet perfect. ik werd hier erg emotioneel van en heb toen een fout gemaakt door haar te vertellen dat het nu anders zou worden en dat ik haar nu eindelijk wel zou begrijpen, ik heb haar 3 dagen lang gesmeekt om mij nog een kans te geven, waardoor er irritaties ontstonden vanuit haar kant. ze vroeg om ruimte en dit kon ik haar niet geven omdat ik er zo kapot van was. uiteindelijk hebben we via whatsapp nog wat contact gehad waaruit ik heb besloten om haar uiteindelijk wel de ruimte te geven.
  momenteel ben ik al 3 dagen kapot en een emotioneel brak omdat ik zeker weet dat het de liefde van mijn leven is. in die periode heb ik vernomen dat zij 4 weken geleden in een dronken bui contact heeft gezocht met een vriend van mij. Er is uiteindelijk niks gebeurd maar dit gaf mij wel de bevestiging dat het dus echt niet goed zat en ze heel erg in conflict was met haar gevoelens. Vooral omdat het in de afgelopen weken eigenlijk veel beter ging dan ooit daarvoor. weken waarin zij wel liefde aan mij toonde, aandacht zocht, cadeautjes kocht en wilde kroelen. Daar kwam het besluit ook hard aan omdat ik het totaal niet aan zag komen.

  tijdens de conflicten die wij wel eens hadden hebben wij elkaar wel altijd duidelijk gemaakt dat we altijd vrienden zullen blijven. Na een tijd van bezinking heb ik nu momenteel het idee dat ik haar eindelijk begrijp, dit is iets wat ik graag tegen haar wil zeggen, haar laten weten dat ik haar keuze begrijp en accepteer, een goed gesprek voeren dus om het tijdelijk even af te sluiten als het aan mij ligt. Ik ben van plan om haar deze week ruimte te geven. Na deze week wil ik graag een keer afspreken en haar dit vertellen. Zou het de juiste keuze zijn om na deze kort rust periode een goed rustig gesprek te voeren? Het probleem is alleen dat ik heel erg graag nog een relatie met haar zou willen aangaan in de toekomst, maar ik weet niet of dit nog kan als ik mij opstel als een vriend.

  1. Hoi Robin,

   Hoe is het nu tussen jou en jouw ex? Zijn jullie ondertussen weer bij elkaar? Of hebben jullie beiden er echt een punt achter gezet en wellicht een ander gevonden? Ik herken me momenteel heel erg in deze situatie en ik zou graag hierover contact willen hebben met je!

   Groetjes,

   Anoniem

 3. Beste Michelle,

  Mijn ex heeft het drie weken plotseling uitgemaakt na een relatie van 2,5 jaar. Hij zei dat hij mij niet meer de liefde kan geven die ik hem geef, is niet klaar voor een relatie en hij wil aan zichzelf werken. Hij zei dat hij niet goed genoeg voor mij is. Wel zei hij dat hij nog van mij houdt. Ik mis hem nu verschrikkelijk en heb nooit gevonden dat hij mij niet genoeg liefde gaf. Ik wil hem heel graag terug, maar zou niet weten wat ik nu moet doen. Zou u mij daarbij kunnen helpen?

  Met vriendelijke groeten

  1. Beste anoniem, jouw berichtje heb ik helaas nog steeds niet kunnen beantwoorden, maar beter ooit dan nooit zal ik maar zeggen!
   Hopelijk gaat het inmiddels beter met je.
   Als je ex je vertelt dat hij eerst aan zichzelf wil werken, spreek dan je waardering en respect uit dat hij dat wil.
   Als hij ervaart dat hij je niet genoeg liefde gaf dan betekent dat dat hij eerst de liefde in zichzelf wil vinden.
   Dat is juist heel belangrijk als je een duurzame relatie met iemand wil.
   Het beste wat je voor hem kunt doen is hem steunen in wat hij wil omdat je immers het beste met hem voor hebt!
   Werk intussen ook aan jezelf want het is goed mogelijk dat je signalen hebt gegeven dat jij zijn liefde heel hard nodig had (wat een illusie is overigens, maar dat voert te ver om dit hier verder uit te leggen).
   Sterkte en liefs,
   Michelle

 4. Hoi,

  Na een relatie van 3 jaar en 2 maanden heeft mijn ex-vriendin er abrupt een einde aangemaakt. Ze gaf als aanleiding dat ze verdrietig en ongelukkig werd van het twijfelen zonder reden en dat ze daardoor de laatste tijd ook minder seks wou. Ze heeft me verteld dat ze mij nog hartstikke leuk en lief vind en dat ze nog van me houdt maar dat ik iemand verdien die 100% voor mij gaat. Ik heb haar dus gezegd dat als je nu niet 100% voor mij kunt gaan dat ik genoegen neem met minder omdat ik onwijs veel van haar hou.
  Ik heb dus ook met haar ouders gesproken en haar moeder zei: de wil is er wel om leuke dingen te doen, maar dat ze geestelijk een drempel over moest en dat ze dat niet goed kon uitleggen en mij daar niet in wou teleurstellen.
  Haar vader zei: Ze kwam toen het een paar dagen uit was, huilend naar me toe en zei dat ze niet wist of ze wel de juiste keuze had gemaakt.
  Nu leef ik dus tussen hoop en vrees, omdat mijn ex zegt dat het wel echt uit is maar ik aan verschillende factoren zie dat ze wel twijfelt. Ze nota bene ook nog heel graag af en toe afspreken en contact houden.
  Nu ben ik benieuwd wat U hierover kunt zeggen.

  Mvg,

  Hendrik

  1. Beste Hendrik, bedankt voor je berichtje! Je zegt: ik heb haar dus gezegd dat als je nu niet 100% voor mij kunt gaan dat ik genoegen neem met minder omdat ik onwijs veel van haar hou.. Nee, dit is fout! Je gaat niet voor minder. Dat is 1 van de redenen waarom relaties stuk gaan. Beide partners moeten beseffen dat je de ander niet te kort mag doen, en als dat niet mogelijk is dan kun je beter de wegen scheiden. Ik raad je aan (om haar te laten nadenken) om haar te zeggen:”Je hebt de juiste beslissing gemaakt, het is goed zo”. Geef haar erkenning en wees niet bang om dat te doen. Je moet tot haar door laten dringen dat ze een groot risico loopt dat zij je kwijt kan raken. Veel sterkte met haar en jezelf! Hartelijke groet, Michelle

 5. Hoi Michelle,

  ik heb sinds kort contact opgenomen met mijn ex. Ik hou nog heel veel van hem. Ik zei eerst gedag op school. Daarna had ik hem een berichtje gestuurd met hey hoe gaat het. Hij reageerde normaal met het gaat goed hoor. Ik besloot nog een berichtje te sturen met Wat ben je nu aan het doen? en toen reageerde hij ineens negatief. Hij vroeg ook daarna wat dan?. Ik reageer uit belangstelling en ik doe het rustig aan, want ik wil er eerst nog achter zien te komen of hij mij nog ziet zitten. Ik heb het idee dat hij afhoudend reageert omdat ik dit doe onverwachts. Klopt dat? Of zit hier wat anders achter?. Ik heb verder nu niks meer gestuurd heb het nu aan hem over gelaten. Als hij niet op mij reageert en het hierbij laat kan het zo zijn dat hij geen contact met me wilt?

  Groetjes, een meisje van 16.

 6. Beste Michelle,

  Het is nu ongeveer 4 maanden uit met mijn ex. De afgelopen 2 weken merkte ik dat hij vaker naar mij keek. Ook merkte ik dat hij mij in de gaten hield toen ik met iemand anders (soms met anderen van het andere geslacht) aan het praten was. En vorige week stuurde hij mij een verzoek via facebook. Ik heb hem nooit op facebook gehad. Ik had hem geaccepteerd. Afgelopen weekend postte ik een foto van mij zelf op facebook en hij had het geliked. Aan de ene kant zou ik aan hem willen vragen waarom hij me volgt of ik zou aan hem willen vragen of hij mij nog ziet zitten. Maar aan de andere kant ben ik nogal onzeker over zijn reactie. Hoe kan ik dit het beste oplossen?

  Vriendelijke Groet,
  Lola

 7. hallo

  ik ben zo dom geweest. we zijn 3.5 jaar samen geweest en is 1x al uitgeweest omdat ze terug kwam en niet zonder me kon. maar nu is ze weer weg gegaan omdat ik haar iets niet liet doen wat ik nie wou bijv na vriendin die ik niet vertrouw. itoen ze me smsjes nie beantwoord bleef ik haar lastig vallen. maar ik wil der terug zou ze me nu nog missen en om me geven ofniet naar wat ik gedaan heb. ze zegt wel helelaal klaar te zijn met mii. moet ik haar laten komen of ook niet

  mvg

  1. Beste Jeroen, ze heeft het uitgemaakt omdat ze een hele onzekere jongen ziet. Vrouwen houden niet van onzekere mannen. Geef haar eerst gelijk en werk vervolgens aan je onzekerheden! Succes en warme groet, Michelle

 8. Beste michelle,

  Ik heb een relatie van ongeveer een half jaar gehad in het begin was het allemaal leuk en aardig ,maar na een tijdje begon hij wantrouwig te doen en verbiedde mij van alles terwijl voor mijn gevoel was ik juist loyaal tegen ovrr hem en flikte hij steeds dingen en ik vergaf hem keer op keer zoals geen tijd hebben en elke keer afzeggen als we zouddn afspreken. mijn vertrouwen was opgegeven moment en ook weg en besloot ik om hem te testen Samen met mijn beste vriend ( zijn neefje) die stuurde hem een bericht dat die met 2 meiden zou afspreken en vroeg hem mee. daarop antwoorde hij Ja is goed ik ga mee. Op dat moment brak mij wereld ik heb hem toen 1 week niet gesproken omdat ik zo gekwetst was. Na 1 week zocht ik weer contact op met hem en vertelde hij dat hij het niet meende en dat zijn neefje tussen ons probeert te komen. Ik heb toen het contact verbroken omdat er alleen maar ruzie was tussen ons. Maar nu naar 1 maand mis ik hem nog steeds en ddnk ik veel aan hem. Ik wil graag contact opzoeken met hem maar ik ben bang dat ik teleurgesteld zal raken, weet geen raad meer

 9. Hoi Michelle,

  ik heb de radiostilte met mijn ex gisteren verbroken. Het is al een half jaar uit. Maar sinds 5 weken geleden is het contact pas echt definitief verbroken. Hij wees me af, toen ik hem weer terugvroeg en heb toen hem overal op geblokkeerd. Ik ben hem 2 keer op dezelfde dag tegengekomen. We hebben toen beiden keren even gepraat. Na afloop stuurde ik hem een appje of het hem leuk leek van de week gezellig bij te kletsen. Hij was tot mijn verbazing heel enthousiast. Maar echt heel enthousiast. hij had het heel druk maar vroeg me meteen om 2 dagen later af te spreken. Ik kon helaas niet. Hij heeft in 10/15 minuten enorm veel vragen aan mij gestuurd. Ik reageerde er aardig op met wat afstand. Hij had mij immers gedumpt. Vragen over hoe het thuis ging, met studeren, of ik met andere jongens in contact ben. Ik heb hem gezegd dat ik nu heel blij ben met mn leven en de afgelopen 2 weken ik veel leuke dingen heb gedaan. Hij vroeg waar dat door kwam etc. Later zei hij mooi je bent er dus helemaal bovenop gekomen? Ik werd bijna overspoeld met vragen en deed daarom extra rustig, ik wilde niet dat hij ging denken dat ik hem super erg miste. Hij had nog niks gepland voor aankomend weekend, want al zijn vrienden gingen naar feestjes waar ik ook voor uitgenodigd ben dit weekend. Hij is niet uitgenodigd. Misschien deed hij uit eenzaamheid zo enthousiast? Na die 10/15 minuten heb ik gezegd dat ik bezoek had en hem later wel weer zou spreken. Hij wenste me veel plezier. Ik ben vergeten terug te komen op afspraak te maken. Vandaag appte ik hem of hij zaterdag zou kunnen. Hij kan zaterdag niet en hij zei ach het heeft geen haast. Hij had nu met twee vrienden afgesproken om uit te gaan naar een feest (in zijn hoofd dus gelegenheid voor contact met andere meisjes). Ik heb gezegd dat ik dat snapte en we van het weekend nog wel zouden appen wanneer af te spreken. Hij zei: ja is goed! En om het gesprek niet helemaal te beeïndigen vroeg ik of hij ze lang niet gezien had (we hebben net een tentamenweek achter de rug). Ik snap alleen niet dat hij nu heel rustig, maar aardig/ lichtelijk kortaf reageert. Gister was hij echt extreem enthousiast en nu komt het weekend eraan en heeft hij grootse plannen en dan lijkt het wel alsof het hem niet interesseert. Komt dat omdat hij zelf mijn gedrag ook niet goed kan peilen? Ik heb nu 2 keer contact gelegd maar hij mag nu de volgende keer iniatief tonen.. Het lijkt dat als ik begripvol begin te doen hij denkt oke afstand van deze meid….. en als ik wat meer kortaf doe, hij geen contact durft te zoeken / dat gewoon niet doet. Misschien denkt hij ach zij komt wel weer? De volgende keer mag hij toch echt contact gaan zoeken. Ik ga nu heel aardig het gesprek afronden. Ik hoop dat hij mij van het weekend of van de week dan bericht om af te spreken. Stel hij doet dit niet en volgende week ook niet. Moet ik dan voor een 3e keer een bericht sturen of dan accepteren dat het hem niet wordt? En hoe moet ik omgaan met zulk wisselvallig contact dat nu ál plaatsvindt? Gister was hij enthousiast en ik koel, vandaag is het wat meer omgedraaid. Moet ik gewoon zo doorgaan? rustig en aardig blijven. Of altijd aardig en rustig maar geïnteresseerd of toch meer de wat hard to get kortaf achtige manier? Graag hoor ik van je Michelle, ik wil niet meteen op het begin al alles verpesten nu ik zoveel moeite heb gedaan.

  1. Beste Bea, ik raad je aan om hem niet te contacteren als hij het niet doet, althans niet in de komende 2 à 3 weken. Als hij je dan nog niet bericht, stuur hem dan iets maar haak niet meteen in op ‘we moeten nog afspreken’ maar met iets geheel anders (verzin een -grappige – vraag over iets heel anders of kom met een leuke mededeling). Wat je gedrag betreft: vind een gezonde mix in afstandelijk en aardig zodat je hem wat in verwarring brengt, maar dat je toch voldoende zijn nieuwsgierigheid opwekt en zijn aandacht triggert met iets bijzonders. Begrijp ik nu uit je verhaal dat jullie na de breuk al een half jaar continu contact hadden en dat het contact sinds 5 weken er niet meer is? HOe je het moet aanpakken is ook afhankelijk van jullie voorgeschiedenis en situatie uiteraard. Hartelijke groet, Michelle

   1. Beste Michelle,

    ja we hebben nog een half jaar lang contact gehad met afspreken en af en toe sex. Ik werd uiteindelijk te afhankelijk (veel huilen, hem weinig vrijheid geven). Hij had geen interesse meer. Toen kwam hij een meid tegen die wat interesse in hem toonde en ik werd aan de kant gezet. We hebben vanmiddag toch nog een redelijk gesprek gehad. Het viel wat stil. Het is de laatste dag van onze tentamenweek en hij heeft morgen een heel groot tentamen. Ik realiseer me nu pas dat dat ook de reden zou kunnen zijn van het wat ‘kortaf’ reageren. Hij bleef verder wel aardig. Omdat het een beetje van beiden kanten wat ‘ongemakkelijk’ stil viel, immers het is toch even wennen om opeens weer te gaan praten. Daarom stuurde ik hem een filmpje dat ik op Facebook tegenkwam: een variatie van een filmpje waar hij en ik vroeger heel erg om moesten lachen. Hij werd voor even iets losser. Ik ben daar nog eventjes op doorgegaan en zei dat ik weer verder moest gaan leren en dat hij me van het weekend kan appen. Hierop antwoordde hij dat hij dat zou doen. Dit leek me misschien wat effectiever. Dan hoef ik geen iniatief te tonen, maar weet ik wel dat hij dit doet. Ik zag het gister best wel positief in door de interesse in mijn sociale leven en nu vind ik hem me toch wel weer heel vriendschappelijk behandelen. Daarom begin ik te twijfelen of ik gister niet té afstandelijk heb gedaan en hij zich nu weer wilt inhouden.. Ik heb het vooral niet zo over mezelf maar over leuke dingen en ben van plan om wat meer te vragen over hoe het met hem gaat. Heb dit nog niet echt heel erg gedaan. Ik hoop dat ik zo wat meer interesse wek bij hem. De relatie is ooit begonnen toen hij mij heel leuk vond: ik was toen nooit kortaf of deed hard to get, ben nooit echt zo geweest. Ik was juist best wel verlegen en heel aardig tegen, zag hem als vriend en we appten altijd heel lang. Zo is onze relatie ontstaan. Ik denk dat hij een jongen is die best wel zekerheid nodig heeft, wil die achter een meisje aangaan. Anders maakt hij ervan: ja we vonden elkaar allebei niet echt leuk. Alleen ik kan juist nu niet te enthousiast doen, want dan kom ik te happig over. Ik weet daarom dus niet hoe ik me tegenover hem moet gedragen……

    Groetjes Bea

 10. Beste Michelle,
  Ik heb een relatie gehad van 1 maand (zeer kort dus) met een lieve man waar ik me super goed bij voelde. Het bleek op dat moment zeker wederzijds te zijn. Qua karakter kan ik hem het best omschrijven als: trouw, standvastig, maar ook zeer koppig.
  Toen mijn ex (waar ik samen een dochter mee heb) in een dipje belandde wou ik er voor hem zijn. Ik heb toen een babbel gehad en ik heb toen ook wat eten klaargemaakt, zodat hij zich op onze dochter kon concentreren. Dit had ik niet aan mijn nieuwe vriend verteld. Ten eerste had ik hem nog niet gezien, ten tweede, ik zag er geen graten in dat ik hiermee iets verkeerds deed. Toen hij dit uiteindelijk te horen kreeg (van mijn ex dan nota bene), heeft hij abrupt een einde gemaakt aan onze relatie. Hij voelde zich bedrogen. Was het vertrouwen in mij zomaar kwijt. Ik heb toen proberen uit te leggen wat er aan de hand was, maar telkens wees hij me af. Ik voelde me zo gekwetst omdat ik niet eens de kans kreeg dit uit te praten.
  Zoals velen heb ik de ‘zo voorspelbare fouten’ gemaakt, in de hoop hem terug te winnen (bellen, smsjes sturen, brief geschreven,…. Op dit alles heb ik geen reactie ontvangen (nogal logisch…ik heb mij als een hoopje ellende opgesteld). Het is nu een week dat ik nog iets van mij heb laten horen. Ik zie hem ook niet meer (is zeker al 2 weken geleden). We hebben wel een gezamenlijke vriendin die ik regelmatig zie, maar ze zegt dat hij zich zeer gesloten opstelt als het over mij gaat.
  Ik worstel nu enorm met mijn gevoelens en weet eigenlijk niet hoe ik het verder moet aanpakken. Moet ik die ‘radiostilte’ nu nog volhouden? Ik begrijp niet goed dat hij mij zo negeert, terwijl we zo gek waren op elkaar… ik begrijp nu wel dat ik hem onbewust die gevoelens heb bezorgd en dat was geenszins mijn bedoeling, maar ik wil hem zo graag laten weten dat dit op een misverstand rust…
  Ik ben zo bang dat ik hem voorgoed verlies, want zoals ik reeds zei: ij is zeer koppig in de besluiten die hij neemt.

  1. 1 maand is inderdaad erg kort, maar e.e.a. is ook niet handig geweest van je vorige ex. Anyway, het feit dat hij je zo links laat liggen zegt al veel over hem. Ik zou er geen moeite en energie meer in stoppen want hoe meer je dat doet des te meer je laat zien dat je fout zat, terwijl dat helemaal niet zo was. Is hij niet in staat je te geloven dan heb je simpelweg de verkeerde aan de haak geslagen. Een ‘zeer koppige man’ is echt geen feest om mee samen te leven. Geloof me, ik heb het zelf ook meegemaakt. Vind je een man met een gezonde dosis zelfkritiek, die standvastig is en trouw, dan heb je er een waar je trots op kan zijn. Eentje die jouw talenten en waarden kan waarderen, eentje die je stimuleert en aanmoedigt. Je ex haalt je alleen maar naar beneden op deze manier. Twijfel niet aan jezelf, je hebt niets fout gedaan. In tegendeel, je mag trots zijn op jezelf en ik weet wel zeker dat jij meer waard bent dan hij ooit kon zien. Sterkte verder! Liefs, Michelle

 11. Hallo,
  Ik heb 3 jaar een relatie gehad dat uiteindelijk is uitgegaan.na 3 maanden wilde hij praten .we hebben zo af en toe contact maar nu zegt hij het druk te hebben en we zagen elkaar weer 3 maanden niet weer daarna gepraat hadden we weer voor even contact en ik dacht dat het goed ging en toen bleek dat hij weer hetzelfde doet zelf werd ik meer afstandelijker omdat ik zo vaak mijn gevoelens hebt geuit en nu weet ik niet meer wat ik moet doen

  1. Beste Lisa, misschien dat je toch de verkeerde dingen zegt of verwachtingen uitspreekt waardoor hij wordt afgeschrikt? Ook kan het zijn dat hij niet echt veranderingen bij je ziet. Een ex komt sowieso niet terug als hij/zij ziet dat de communicatie en situatie niet is veranderd, en denkt ‘waarom zou ik teruggaan naar een situatie die ik ontvlucht ben’ Laat het initiatief sowieso wel van hem komen en forceer niets. Het is wel belangrijk dat je weet wat er nu precies aan scheelt. Veel sterkte en liefs Michelle

 12. Beste mevrouw van den Berghe,

  Ik en mijn ex zijn nu +/- 5 weken uit elkaar. Wij zijn 3,5 jaar gelukkig samen geweest, en hadden een enorm stabiele relatie. Wij hadden nooit ruzie, respecteerden elkaar, en bovenal spatte de liefde er vanaf. Totdat ik onverwachts zwanger raakte, en mijn ex nog helemaal geen kind wilde. Ik wil dit wel, en was eigenlijk heel erg blij met de zwangerschap. Uiteindelijk besloot hij dat ik moest kiezen tussen hem en kind. Ik koos voor hem, omdat ik gewoon echt ontzettend veel van hem houd. Vlak na de afbreking van de zwangerschap, is hij alsnog bij me weg gegaan. Hij vond dat ik te weinig rekening met hem hield gedurende deze periode, en alleen maar mijn zin door dramde. Hij is tot inzicht gekomen dat dit niet alleen in deze situatie zo was, maar dat ik dat eigenlijk wel al veel langer deed. Hij heeft hier echter nooit wat van gezegd… Hij zegt nu helemaal klaar met mij te zijn, en ik heb al meerdere malen contact met hem gezocht om de situatie uit te praten en nader tot elkaar te komen. Hij zegt opgelucht te zijn dat het uit is, en mij niet te missen… Ik weet echt niet meer wat ik doen moet, om hem terug te krijgen, en ik hoop nu maar dat als ik een paar weken niks van mij laat horen, dat hij er dan wel voor open staat, of zelfs contact met mij zoekt. Hij is wel iemand die altijd goed nadenkt voordat hij een besluit neemt, en daar vaak ook achter blijft staan. Ik ben zo bang dat het niet meer goed komt en weet echt niet meer hoe of wat ik kan doen..

  1. Beste Sophie, tjonge daar schrik ik wel van wat je schrijft: jij breekt je zwangerschap af omdat hij dat wil. Hij gaat er vervolgens van door met de mededeling dat JIJ je zin altijd doordramt?? Waar heeft hij het over??? Ik begrijp er helemaal niets van. Sorry, maar ik zou er niet achter staan als hij weer bij je terug komt. Mijn advies: vergeet hem. Wellicht stelde jij je relatie op een heel andere manier voor dan dat hij dat deed. Je zegt ook ‘ik ben zo bang dat ik hem niet meer terug kan winnen’, hoezo ‘bang’? Twijfel je zo aan jezelf? Kom op Sophie, er lopen zoveel leuke mannen rond op deze aardkloot die jouw liefde meer verdienen dan je ex. Veel sterkte in de komende tijd! en als je wilt dat ik je help om van je verdriet af te komen dan kunnen we er samen eens over praten, toch? Hartelijke groet, Michelle

 13. Hallo,
  Ik heb een relatie van 3,5 jaar gehad met ups en downs,totdat het eergisteren uitging. Ik had sindsdien teveel emotie en ik bleef praten met der in de hoop haar terug te winnen.. Maar tevergeefs lukte dat niet, het ging namelijk uit omdat zei vind dat wij ‘te verschillend zijn’ en ze geen toekomst ziet in ons. Ik had geprobeerd met haar te praten maar ze wijst me steeds af en ze vind steeds dat het niet goedkomt.. Dus heb ik besloten even geen contact met haar te hebben tot ik alles op een rijtje heb en als ik er klaar voor ben weer contact met haar neem.. Ik vraag me af of ze me gaat missen, ze zegt dat ze me gaat missen maar dan op een andere manier omdat ze al weet dat het niet meer goedkomt.. Wat zou ik het beste moeten?

  Groetjes,

  Julian

  1. Voor nu echt afstand nemen van haar, werken aan jezelf, en pas als je er klaar voor bent kun je haar weer gaan terugwinnen en verleiden, maar daarbij komt zoveel bij kijken dat ik je dat hier niet allemaal kan vertellen. Je kunt natuurlijk wel “Win Haar Terug” alvast gaan lezen zodat je goed bent voorbereid als zij weer om de hoek komt kijken. Veel sterkte en hartelijke groet, Michelle

 14. Hoi,

  Nadat mijn relatie uit is gegaan, zijn mijn ex en ik nog een tijdje met elkaar om blijven gaan. Ik had even een vraag. Ik laat mijn ex nu al een tijdje met rust. Nu wordt mijn ex boos en blijft ze vragen stellen of ik langs wil komen om de relatie nog een keer te stoppen. Ik snap er niks van, ik heb de relatie niet uitgemaakt. iedere keer als ik te dichtbij kom, stoot ze me weg. Wanneer ik afstand geeft, wordt ze boos.

  Denk dat ze zelf vol in de emoties zit, hoe kan ik hier het beste op reageren

  1. Beste Bob, ik snap de situatie niet, je zegt dat je ex boos blijft en dat ze vragen blijft stellen of ik langs wil komen om de relatie nog een keer te stoppen. Wat bedoelt ze met dat laatste? Je zult tot de kern van het probleem moeten komen in een goed gesprek door goed naar haar te luisteren wat de onderliggende problemen zijn. Ze krijgt hoogstwaarschijnlijk niet van jou waar ze behoefte aan heeft. Je kunt nu wel blijven geven maar als jij niet geeft wat ze wil gebeurt er niets en creëert dat ergernis.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG