JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        RELATIEPROBLEMEN    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Er zijn mensen die na een relatiebreuk zeggen dat hun relatie te mooi was om waar te zijn. Ik wil daar in deze video dieper op in gaan zodat je voor jezelf na kunt gaan of dat inderdaad zo is.

Vaak zeggen mensen dit na een relatie die kortstondig heeft geduurd en waarbij alles erg idyllisch en mooi leek, en waarbij de relatie plotsklaps tot een einde kwam. Wat kan hiervan de oorzaak zijn?

De klap kan behoorlijk hard aankomen als je partner je zegt niet meer van je te houden. Je denkt meteen dat het allemaal aan jezelf ligt, en je loopt continu na te denken op welk moment het fout is gelopen in je relatie. Het is soms een raadsel waarom sommige partners een relatie beëindigen.

5 Mogelijke Oorzaken Waarom Een Relatie Plotseling Tot Een Einde Komt

Je dacht echt dat je relatie niet beter kon. Het ging zo goed dat je er nooit op zou komen dat de relatie zou kunnen beëindigen. Je vraagt je daarom nu ook af of je relatie te mooi was om waar te zijn.

Wel, je relatie zal vast goed zijn geweest, maar in een aantal gevallen is de situatie zo complex omdat er meerdere factoren van invloed zijn waar men niet altijd controle over heeft, of waar me niet bewust bij stil heeft gestaan. Maar hierbij geven we je een aantal mogelijke redenen :

• De partner heeft angst om zich te binden

Als je partner angstig is om zich te binden dan heeft hij of zij ongetwijfeld hechtingsproblemen gekend in de jeugdperiode. Hoe ernstig deze problematiek is is uiteraard afhankelijk van de mate waarbij je partner erkenning kreeg van zijn ouders en omgeving en in hoeverre je partner gestimuleerd werd in het vormen van eigenwaarde. Je partner kan echt in de ware liefde en duurzame relaties geloven maar tegelijkertijd denken dat de relatie te mooi is om waar te zijn

• Is je partner een man en gedraagt hij zich als een Don Juan? Deze types hebben altijd behoefte aan het veroveren van een nieuwe liefde vooral ook om continu het bewijs te krijgen dat ze nog aantrekkelijk zijn bij vrouwen. Net als de kok die dan klaar is met het gerecht, richt hij zich alweer op iets anders.

• Het kan zijn dat hij of zij zich niet los kan maken van een vorige relatie

• Een bepaalde gebeurtenis heeft een impact gehad op de relatie. In dit geval is je partner niet in staat om te geven wat hij of zij graag zou willen geven

• Je partner is bang om door te gaan met de relatie uit vrees dat het ooit stuk zal lopen en is dan bang dat jullie niet meer als vrienden verder kunnen

Denk niet dat zo’n persoon niet wil geven wat hij zo graag zou willen want er bestaat een duidelijk verschil tussen verlangen en het realiseren van dat verlangen. Voor sommigen kan dat beangstigend zijn.

Stel jezelf eens de vraag of jullie niet te snel zijn gegaan omdat jullie zoveel zin hadden om er iets moois van te maken en als dat zo is denk nog eens goed na of er nog andere redenen kunnen zijn.
Er zijn ook mensen die tijdens de relatie al wisten dat het te snel ging.

Jouw verantwoordelijkheid : luister naar je instincten of het stemmetje in je hoofd. Als je dus in een dergelijke mooie relatie zit zorg er dan voor dat je dat stemmetje hoort als er iets niet goed gaat en dat je ernaar luistert want dat stemmetje kan je heel goed vertellen of je op de juiste weg zit of niet.

Het kan ook zijn dat jij of je ex al langere tijd op zoek was naar de ideale partner en dat de een in de ander vond wat beantwoordde aan die droom en dat die ander als het ware op een voetstuk werd gezet. Dat kan beangstigend zijn.

Het kan zijn dat je ex niet de juiste persoon was om te ontmoeten op het moment waarop je hem of haar ontmoette. Het hoeft niet per se een slecht persoon te zijn, maar het verlangen moet wel kloppen met de realiteit. Dus reflecteer eens op deze relatie en stel jezelf de vraag dat als jij klaar bent om je te geven aan die relatie of je ex dat ook is.

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl