• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Wat Doe Je Als Je Ex Een Ander Heeft?

Wat doe je als je ex een ander heeft?

Heeft je ex een ander en weet je niet wat je moet doen. In dit artikel geef ik je het beste advies om als winnaar uit de bus te komen. Blijf dus goed lezen tot het eind! Het komt vaak voor dat je na je relatiebreuk ontdekt dat je ex een ander heeft, en soms komt het voor dat dat nou juist de reden was van de relatiebreuk.

Er zijn veel mensen die mij de vraag stellen wat ze moeten doen als hun ex een ander heeft. Ze vragen of ze nog een kans hebben bij hun ex. Mijn antwoord hierop luidt: dat hangt af van de situatie.

Er zijn namelijk 3 situaties en daarvan zijn er 2 gevallen waarbij het goed mogelijk is om je ex nog voor je terug te winnen terwijl het bij één geval heel lastig blijkt te zijn.

Dit is in het geval waarbij er in de relatie feitelijk niets aan de hand was en de een hopeloos verliefd is geworden op iemand anders.

Je vraagt je dan natuurlijk af hoe het in hemelsnaam kan dat je partner dan verliefd is geworden op die ander. Maar ja dat is nu ook het geheim van de liefde.

Verliefd worden gebeurd niet alleen omdat de ander zo mooi is of zoveel geld heeft. Dat kan een reden zijn maar dergelijke liefdes duren nooit lang.

 Maar als je ex tijdens jullie relatie in een andere relatie stapt dan is dat vaak omdat hij of zij op zoek is om de leegte te vullen die er tussen jullie is ontstaan. In dat geval is er een veel grotere kans om je ex terug te kunnen krijgen. Immers hier kun je op den duur met z’n tweeën aan werken.

Dit geldt ook voor het 3e geval, dat is het geval als je ex na de relatiebreuk een verhouding heeft gekregen met een ander, dan ook is er nog een kans dat het goed kan komen.

De vraag is hoe je nu weer contact kunt krijgen met je ex in het geval dat jouw situatie betrekking heeft op geval 2 of 3. Ik zou je willen aanraden om je in de eerste plaats heel neutraal op te stellen jegens je ex, maar ook jegens zijn of haar vriend of vriendin. en alleen pas dan contact met je ex op te nemen nadat je wat afstand hebt genomen en tot rust bent gekomen.

Wat zeggen en niet zeggen als je ex een ander heeft

Ook wil ik je aanraden om als je ex begint over zijn of haar relatie met die ander niet het verhaal af te kappen, blijf luisteren tot het eind en respecteer dat je ex die relatie heeft.

Je moet maar denken dat ook al vind je het geen gezonde relatie die je ex nu heeft met die ander, hij of zij er op een gegeven moment toch wel achter komt.

Het heeft geen zin om je ex ervan te overtuigen om bij die ander weg te gaan, want stel dat je ex naar je zou luisteren, dan zou je ex toch altijd het gevoel houden dat zijn of haar beslissing wellicht niet de juiste was, omdat hij die affaire niet goed heeft kunnen afsluiten en dus niet de zekerheid heeft of die andere relatie nu een kans op slagen had kunnen hebben of niet

ex heeft een ander

De ontdekking dat die nieuwe relatie van je ex niet de juiste is moet echt door je ex zelf worden gedaan. En dan nu een mooi verhaal. Ik heb ooit een bijzonder geval meegemaakt bij van mijn klanten.

Hij vertelde me dat hij zijn ex bij hem thuis had uitgenodigd voor een etentje.

Op het moment dat ze aan tafel zaten had hij zijn mobieltje gepakt en een filmpje van haar gemaakt waarbij hij zei :

‘Ik zit nu hier met Joke gezellig te praten tijdens een dinertje bij mij thuis.

Nu is het zo dat Joke mij heeft verlaten voor een ander en ik geef haar die vrijheid want daar heeft ze voor gekozen.

Joke heeft erg de behoefte om zich vrij te voelen en die ervaring heeft ze dan ook nodig en dat respecteer ik volledig. Echter ik ben ervan overtuigd dat ze vroeg of laat bij me terug zal komen omdat ze nu eenmaal de vrouw is van mijn leven”

Joke bleek erg onder de indruk van deze liefdesverklaring. Voor haar was die liefdesverklaring puur en echt hetgeen haar deed besluiten om naar haar ex terug te gaan. Voor haar was dat het mooiste bewijs dat haar ex haar echt lief had.


Dus ik hoop dat je hierbij inziet dat het erg belangrijk is om de relatie van je ex te respecteren. Toon je begrip. De relatie is voor hem/haar op dat moment erg belangrijk.

Verder wil ik je nog zeggen dat er veel mensen zijn die denken “ik moet opschieten want hij/zij zal me anders vergeten. Maar nee, dat is een illusie.

Op een gegeven moment komt je ex gewoon terug bij de realiteit en pas dan is het moment geschikt om weer contact op te nemen.

Een relatie duurt overigens doorgaans of 3 maanden of 7 jaar. Als je na 7 jaar nog steeds bij elkaar bent dan is de kans groter dat je langer bij elkaar blijft. De honeymoonperiode, dat is de periode in het begin van een relatie duurt doorgaans 1 à 1,5 maand.

Je ex heeft een ander? Maak je niet druk!

Het ergste wat je zou kunnen doen na een gebroken relatie is dat je boos wordt op je ex. Ook al heeft je ex een ander al zo snel na de breuk. Je denkt al snel 'dit is een vergissing van mijn ex'. Zeker als je een lange relati met je partner hebt gehad hoop je dat je ex uiteindelijk spijt krijgt van zijn beslissing en bij je terug zal komen.

 Je vraagt je waarschijnlijk af of je ex al bezig was met een nieuwe relatie te beginnen toen jij nog iets had met je ex. Dat kan natuurlijk. Je ex was ongetwijfeld emotioneel al afstand aan het nemen.

Hoe ga je ermee om? Het beste is om  jezelf en je ex de tijd te geven om alles te laten bezinken. Zeker als je ex al zo snel een ander heeft is de kans groot dat hij/zij in een reboundrelatie is beland.

Het beste is om ook aan je omgeving, je vrienden en familie te laten zien dat je de situatie accepteert. Natuurlijk wordt het een andere zaak als je ex weer contact met je opneemt.

Wees positief over de nieuwe liefde van je ex

In plaats van dat je je ex beschuldigt dat hij/zij al zo snel weer een ander heeft, en zijn/haar nieuwe liefde uit te maken voor rotte vis, kun je beter zo positief mogelijk blijven. Prijs die nieuwe liefde eerder de hemel in!

Hoe negatiever je bent, des te onaantrekkelijker je wordt voor je ex. Je moet je ex laten zien dat je het begrijpt dat hij/zij aan het experimenteren is met een ander.

Laat je niet kennen en probeer je zelfvertrouwen terug te winnen. Als je je mee laat sleuren door negatieve emoties dan ben je verder van huis.

Wees ook niet negatief naar je vrienden over je ex. Je kunt je beste vriend of vriendin in vertrouwen nemen en hem/haar vertellen wat je voelt en denkt. Dat lucht in ieder geval al op. Maar zet je frustraties en onzekerheid van  je af door activiteiten te ondernemen die je minder doen denken aan je ex en die ander.

Laat merken dat je niet onder de indruk bent van je ex zijn nieuwe relatie. Blijf gewoon verder je ding doen & laat zeker niet uitschijnen dat je er kapot van bent. Blijf sociaal contact zoeken, blijf uitgaan met je vriendinnen en het kan ook geen kwaad om wat te flirten met iemand anders. Dit gaat ongetwijfeld in je ex zijn radar komen en in het beste geval gaat hij tot inkeer komen.

Als je ex een ander heeft kun je jezelf natuurlijk helemaal gek laten maken. Dat heb je in eigen hand. als jij je focust op de positieve uitkomst, dan vergroot je aanzienlijk je kansen dat je ex straks met hangende pootjes bij je voor de deur staat.

Twijfel niet aan jezelf ook al heeft je ex een ander!

Je gaat misschien opeens denken dat je minder mooi of intelligent bent. Je ex is immers verliefd geworden op een ander. Ik weet dat er veel mannen en vrouwen zijn die dan opeens enorm gaan twijfelen aan zichzelf. 

Het feit dat je ex een ander heeft wil alles zeggen over je ex, en niets over jou. Zeker als je ex al heel snel een ander heeft.

Twijfel je toch over jezelf? Vraag eens aan je beste vrienden of vriendinnen welke kwaliteiten ze in je zien. Je ziet het vaak niet van jezelf. Een afwijzing kan zoveel met je doen, zeker als er een ander in het spel is. Het risico is dan dat je denkt dat die ander meer kwaliteiten heeft dan jij. Of dat die ander mooier, intelligenter of aardiger is dan jij bent. Dat hoeft helemaal niet waar te zijn. 

Nogmaals: als je ex een ander heeft, en dat heel snel al na de relatiebreuk, dan zegt dat meer over je ex dan over jou.

Mijn ex heeft al een ander: ik besef nu pas hoe stom ik ben geweest

Vaak besef je pas wat je mist als je het niet meer hebt. Dit kan met jou en je ex natuurlijk net zo werken.

Dat je pas beseft dat je stomme fouten hebt gemaakt nadat jullie uit elkaar zijn gegaan. Dat je ineens alles veel anders en helderder kunt bekijken op het moment dat je er zelf niet meer middenin zit. Dan hoop je natuurlijk dat je ex tot dezelfde conclusie komt en jullie het samen weer kunnen gaan proberen.

Je kunt je natuurlijk blijven afvragen waarom je ex al zo snel een ander heeft. Maar je verliest tijd als je je daar teveel op focust.

Je ex kan meerdere redenen hebben en het kan ook een combinatie zijn van verschillende factoren. Je ex kende zijn of haar nieuwe partner misschien al wel toen jullie nog samen waren. Misschien is het een vlucht om maar niet over jou na te hoeven denken.

Richt je in ieder geval op de punten en zaken die wél goed liepen tussen jullie. als je ex contact opneemt met jou praat je natuurlijk niet steeds weer over hoeveel je spijt hebt van je fouten. Praat dus ook niet teveel over de breuk.

Zorg dat je ex weer gaat voelen waarom hij of zij ooit op je gevallen is. Misschien hebben jullie wel een gezamenlijke hobby of een plekje wat echt van jullie tweetjes is. Hier liggen jullie raakvlakken en hier zul je je dus ook op moeten richten.

De knipperlichtrelatie: het verhaal van Sonja

Onlangs ontving ik van iemand een bericht. Het was eerder gezegd een verhaal. De persoon in kwestie, Sonja, vertelde me:

Zo begon het ''sprookje''

Het begon toen mijn ex en ik elkaar in de sportschool zagen. We begonnen daar ongeveer op hetzelfde moment met sporten. Na een paar keer raakten we aan de praat. Toen wisselden we telefoonnummers uit. Heel wat berichtjes gingen over en weer met wat afspraakjes als gevolg. Het groeide uit tot weer een relatie.

Helaas voor mij duurde het niet lang. Mijn ex kan het niet laten om toch steeds weer naar anderen te kijken. Al snel had ik het in de gaten. Omdat ik er echt niet langer meer tegen kon besloot ik met pijn in mijn hart een einde aan de relatie te maken. Dat was een soort van zelfbescherming, want je kunt je voorstellen hoe pijnlijk het voor me was.

We wonen in een klein dorp, dus iedereen kent elkaar. Niet lang na de breuk hoorde ik het gerucht dat mijn ex weer een ander had. Kort daarna zou het alweer uit zijn. Zo ging het lange tijd door. Hierop besloot ik dat het tijd werd dat mijn ex ging inzien dat er in dat soort relaties geen toekomst zit. In een relatie met mij wel.

Het werd tijd voor een goed gesprek. Dat was me wel duidelijk. Het nummer van mijn ex stond nog gewoon in mijn telefoon, dus ik begon gewoon een algemeen gesprek. Ik wilde het nog niet hebben over die relaties. Met veel moeite wist ik mijn ex er van te overtuigen bij mij langs te komen. Nu moest het er maar eens van komen vond ik. Voorzichtig begon ik het te hebben over hoe mijn ex de toekomst voor zich ziet.

ITot mijn grote blijdschap biechtte mijn ex me na een lang gesprek op nog gevoelens voor me te hebben. Ik heb alle technieken gebruikt die je me hebt verteld Michelle. Dank daarvoor!

Die andere relaties bleken gewoon een manier te zijn om het liefdesverdriet te verwerken. Hoe je ex andere relaties stopzet voor jou heb ik toen zelf meegemaakt. Ik wilde onze relatie wel weer nieuw leven inblazen op voorwaarde dat mijn ex niet meer zou flirten. Nadat deze dit plechtig had beloofd was mijn ex niet meer mijn ex, maar mijn nieuwe liefde. 

Zo kan het dus ook gaan als je ex een ander heeft: komen tot het besef dat het toch beter is je relatie weer een kans te geven.

Overigens heeft Sonja ook dit artikel gelezen:
Wat doe je als hij een ander heeft

Wat moet je doen als je ex een ander heeft en je wil hem of haar terug? Een aantal do's & don'ts

We hebben ook een uitgebreide special ‘hoe krijg ik mijn ex terug’ geschreven die bestemd is voor zowel mannen als vrouwen. Je kunt deze special lezen via deze link:

>>> Hoe krijg ik mijn ex terug. Het stappenplan van A tot Z

Maar hier ook een aantal do's & don'ts, ofwel fouten die de meeste mensen maken:

De Do's

 • Laat zien dat je goed met de situatie kunt omgaan. Word niet boos of hysterisch omdat je ex nu eenmal heeft besloten een einde aan de relatie te maken. Ook niet als je ex een ander heeft. Als je laat zien dat je de situatie aan kunt, dat je activiteiten onderneemt dan zul je veel aantrekkelijker zijn in de ogen van je ex. Want wees eerlijk: denk je nu echt dat als je probeert medelijden te wekken van je ex dat je ex je aantrekkelijk zal vinden? Natuurlijk niet!
 • Geef je ex en ook vooral jezelf de rust. Door je te ontspannen kun je straks ook veel beter nadenken . Maak een lijstje voor de komende week wat je allemaal wil gaan doen. Denk eraan dat ook al heb je geen zin het toch te doen. Meestal ervaar je en ontdek je de zin pas als je ermee bezig bent. Als jij je ex met rust kunt laten geef je hem of haar ook de gelegenheid om je te missen.

De Don'ts

 • Stop het stalken! Het is toch vreselijk als je continu gebombardeerd wordt door smsjes of whatsapp berichten? Verplaats jezelf maar eens in de schoenen van je ex. Je wordt er doodongelukkig van. Je ex zal alleen maar denken “ik word gek van haar/hem. Ze/Hij kan ook echt niet zonder mij he?”. Dat geeft je ex een beklemmend gevoel!
 • Probeer geen medelijden op te wekken. We zeiden het net al: dat is echt de verkeerde weg. Probeer ook niet zielig te doen bij de vrienden van je ex. Vooral niet!  Zorg ervoor dat je ex onder geen enkel beding te horen krijgt dat jij in een hoekje zit te kniezen. De eerste paar dagen mag je heus best huilen, maar blijf er niet in hangen.
 • Probeer je ex niet jaloers te maken door zelf ook al snel een relatie aan te gaan met een ander. (doe zelf niet wat je je ex verwijt). Je ex kan je dan later daar ook op aanspreken mochten jullie uiteindelijk toch weer de weg naar elkaar terugvinden. 

Conclusie: zo doe je het als je ex een ander heeft

Ook al heeft je ex nu een ander, het is belangrijk dat je laat zien dat je er niet onder lijdt. Als je je ex voortdurend probeert te benaderen en hem of haar probeert te overtuigen dat de nieuwe vriend of vriendin echt niet past bij je ex, dan snij je jezelf in de vingers. Hoe meer je dat doet, des te meer je je ex in de armen stuurt van die ander.

Als je ex een ander heeft staat je ex altijd aan de sterke kant. Hij of zij weet dat jij eronder lijdt en zal zich ernaar gedragen. Probeer dus vooral niet te laten zien dat het je wat doet. Ga je ex dan ook niet continu smsjes sturen of je afvragen waarom je ex je niet meer belt.

Zorg dat jij als winnaar uit de bus komt en als je je ex dan weer ziet, zorg er dan voor dat je er geweldig uitziet en straalt van geluk. Wees niet bang dat je ex zal denken 'zie je wel, zij/hij is toch echt beter af zonder mij'.

Misschien lukt het wel om je ex wat jaloers te maken en te laten voelen wat hij of zij mist. Dit is natuurlijk wel een gevaarlijk spel.

Daarnaast is er natuurlijk een grote kans dat het niet werkt en je moet je afvragen of het dat wel waard is allemaal. Moeite doen is goed, maar je moet er niet in doorschieten.

Vaak is het zo dat ex partners pas beseffen “wat ze verloren zijn” eenmaal het gevaar er is dat ze het helemaal kwijt gaan raken. Als jij dus de indruk aan je ex geeft dat hij of zij je wel eens 100% zou kunnen verliezen, wees dan maar niet verbaasd als je ex weer contact met je zoekt.

Wil je weten wat je kunt doen om je ex terug te winnen? Heb je hulp nodig, ondanks het feit dat hij/zij een ander heeft?

Ontvang mijn beste tips door je in te schrijven voor de gratis ex terugwinnen training. Je ziet dan in de komende dagen van mij een berichtje verschijnen waarin ik je in een video vertel wat je het beste kunt doen in verschillende situaties. Inschrijven doe je hieronder, in de zijkant of bovenaan deze pagina!

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Hoi hoi mijn ex heeft me 2 maanden geleden verlaten en hij zei van opstappeling van alles maar binnen 7 weken heeft ie al een ander wat ik nie kan snappen

 2. Beste Michelle,

  Ruim een maand geleden heeft mijn ex het uitgemaakt met redenen die ze niet uit kon leggen. Het was vooral iets waar ze zelf aan moest gaan werken zei ze. Het was een ruim 6 jarige relatie, waarbij we in de laatste jaren in een sleur geraakt zijn. In de eerste weken heb ik veel stomme fouten gemaakt, zoals het vragen om kansen en afspraakjes om eens erover te praten. Dit kwam waarschijnlijk wanhopig over en ze nam steeds meer afstand.

  3 weken nadat de relatie verbroken is heeft ze een nieuwe relatie. Dit hoorde ik pas een aantal dagen later via via. Ik werd er zo paniekerig van dat ik naar haar toe ben gegaan en heb het haar kwalijk genomen. Dit was een domme fout. De reden dat ze het niet had vertelt van de nieuwe relatie was omdat ze mij geen pijn wou doen (dat is wat ze zei). Nu heeft ze mij al een ruime week geblokkeerd en daar zal denk ik de komende tijd geen verandering in komen. Het is voor mij ook onmogelijk om uberhaupt naast Whatsapp en bellen contact te leggen omdat ik totaal niet actief ben met social media.

  Ze vertelt tegen andere dat de relatie die ze met mij had de laatste jaren vreselijk waren. Terwijl dat naar mijn idee totaal niet het geval is. Zo dacht zij namelijk een aantal weken geleden nog niet over.

  Nu wil ik haar met alle liefde terug. Ik weet waar ik gaten heb laten vallen in de relatie, maar het lijkt een verloren zaak nu ze een ander heeft waar ze “gelukkiger dan ooit” mee is.

 3. Goedemiddag mijn relatie is 2 en halve week gebroken en ik wil hem heel graag terug we hadden al keertje uit elkaar gegaan en vorige keer na 3maanden weer bij elkaar gekomen nu heb ik weer fout gemaakt op hem fb met hem vrienden ga praten over hem hij is zo boos geworden en uit gemaakt.ik wil hem graag terug en wil jou advies wat ik beste kan doen

 4. Beste Michelle,

  ik heb afgelopen november mijn relatie van twee jaar uitgemaakt. Ik was begonnen aan het studentenleven, woonde net op mijzelf, nieuwe studie. Kortom er kwam veel op mij af. Er gebeurde zoveel in mijn leven dat ik hem er even niet meer bij kon hebben. Na een maand in een soort neerwaartse spiraal te hebben gezeten, besloot ik het toch uit te maken. Sindsdien bloeide ik volledig op. Ik was elke dag blij, last van mijn schouders. Tot ongeveer drie weken geleden. Dat was een week dat ik mij iets minder blij voelde. Ik had tijdens oud en nieuw nog met hem gewhatsappt, en toen beaamden we allebei dat het apart was dat we dit niet samen vierden en spraken we af ‘binnenkort’ eens bij te kletsen. Dus toen ik mij drie weken geleden minder voelde, dacht ik veel aan hem en aan deze afspraak. Ik heb hem uiteindelijk een berichtje gestuurd hoe hij hierover dacht. Hij zei dat hij het nog wist, maar dat het geen goed moment was omdat hij verder is gegaan en een nieuw iemand in zijn leven heeft. Toen brak echt mijn hart. Zo snel al iemand anders? Twee dagen erna zag ik op Facebook dat de relatie al aan is sinds 14 januari. Dat is twee weken na oud en nieuw! Ik heb mezelf dat hele weekend gek gemaakt met vragen ‘Hoe kan dit zo snel’etc, en toen besloot ik op maandag hem te bellen. Het was een fijn gesprek, hij was heel open en ontvankelijk en begreep mijn vragen. Ik was erg emotioneel tijdens het gesprek en liet vallen dat het voor mij nog niet ‘klaar’ voelde. Dit was een opwelling en hier heb ik achteraf spijt van. Enfin, tijdens het gesprek zei hij een paar dingen waarvan ik dacht; ‘ja zie je, jij denkt ook nog aan mij.’ Zoals dat hij het gek vond Valentijnsdag met een ander te zijn, en dat zij niet meezingt met de liedjes in de auto en dat hij altijd aan mij denkt als die liedjes opkomen. We sloten het gesprek af, en hij zei dat hij aan haar zou vragen of zij het oke zou vinden als wij gingen bijkletsen. Twee dagen later belde hij terug, en zei hij dat het hem beter leek dit nu niet te doen, omdat hij dacht dat we dan allebei te emotioneel zouden zijn. Eerst reageerde ik hier geirriteerd op, maar daar heb ik later mijn excuses voor aangeboden. Ik zei tegen hem;er is in deze twee dagen ook weer veel bij mij gebeurd, en ik was maandag erg emotioneel. (dit begreep hij) stuur mij maar een berichtje wanneer de tijd rijp is.

  Dit is dus ongeveer drie weken geleden. Sindsdien zijn mijn stemmingen zo wisselend. Er zijn momenten dat ik denk; er is ook wel weer iemand voor mij.
  Maar er zijn ook veel momenten dat ik denk; ik mis mijn mannetje.
  Ook tijdens dates merk ik dat ik in de betreffende jongen de kwaliteiten mis die mijn ex had.
  Ik ben een wisselvallig en impulsief persoon, ik wil vaak steeds iets anders.
  De ene dag wil ik het single leven, de andere dag wil ik hem gewoon terug. En wil ik gewoon met hem uitgaan en het leven tegemoet gaan, in plaats van alleen.
  Mijn vraag is, beste Michelle, als jij dit verhaal leest; wat denk je dan?
  Welk gevoel moet ik volgen, en stel ik moet mijn hart volgen en hem terugwinnen; heb ik het dan niet al verpest?

  Excuus voor het lange verhaal,
  ik hoop dat je het leest en advies voor me hebt.

  Lieve groet,
  Evy

  1. Beste Evy, zorg er eerst voor dat je meer stabiliteit in je leven krijgt. Eerst weten wat je wilt! Schets vervolgens voor jezelf een profiel van de ‘ideale partner’ en neem geen genoegen met minder. Je hebt het zeker niet verpest, maar je moet je eerst sterk voelen, anders heeft het geen zin om te proberen hem terug te winnen. Sterkte met alles! Liefs, Michelle

 5. Beste,
  Na 3jaar heeft mijn vriendin in ruzie mij verlaten. 1,5j geleden had ze mij bedrogen.. Ik ontdekte via facebook.. ook al wist ik dat ze het bijzonder moeilijk had daar ik 2 kinderen had uit een vorig huwelijk en een ex die moeilijk deed. Ze koos echter voor mij en blokkeerde alles met hem.. ik dacht we zijn vertrokken, maar ik kreeg totaal geen intimiteit van haar.. altijd wat. Ze deed ook verdacht op whatsup en Facebook. Ik mocht niet weten met wie ze gesprekken had. Dit was puur vriendschappelijk volgens haar, maar het knaagde daar ik -ondanks alles wat ik deed (was, koken, uitjes, lief zijn, begripvol.. zij deed niets) er niets veranderde, zo werd ik achterdochtig en gaandeweg jaloers.. Dit zette ertoe aan dat ze midden november vertrokken is. We lastten een time-out in.. maar dit leidde ertoe dat ze terug bij die jongen is gegaan en nu een koppel zijn. De probs met mijn vorige ex, zijn tijdens de time-out opgelost die haar zo deden twijfelen.. maar het baatte niet. Ze zegt ik ben gelukkiger dan ervoor. Logisch ook.. geen verantwoordelijkheden en verliefdheid.. kerstperiode. Het feit is wel.. ik weet dat we echt bij elkaar passen.. dit voel ik ook. Het was een moeilijke periode voor haar, in de knoop met haarzelf. Maar toch.. het doet veel pijn. Ik wil haar echt terug.. om duizend en 1 reden. Bedankt voor de tips.. (afstand houden, geen medelijden opwekken ed.. had ik dit maar al vroeger gelezen.. ik stalkte haar, verweet haar alles wat ze mij had aangedaan.. maar zei 5 dagen geleden.. ik laat je ff met rust.. stuur niks meer.. dit zal ons wat rust geven, alleen al omdat ik jou zo graag zie). Maar baat het nog? In ieder geval.. ze is voor mij de vrouw waar ik wil op wachten.. geen ander vult mijn hart als zij. En tracht intussen positief door het leven te gaan.
  Graag uw mening.

  1. Ja Sven, dat is sowieso altijd beter dan dat je gaat zitten pushen. Ze zal het zelf moeten ervaren. Let erop dat je consequent positief blijft zodra je contact met haar hebt. Sterkte! Hartelijke groet, Michelle

 6. In een moment van zwakte heb ik 3.5 maand geleden mijn ex gedumpt. We waren 3.5 jaar samen. Daar had ik direct enorm veel spijt van. Maar een week later als ik hem opnieuw zag, zei hij dat hij intussen iemand nieuw had leren kennen die hij wel leuk vond en vroeg hij of ik zeker was van mijn keuze. Omdat ik zo op mijn tenen getrapt was over hoe snel ik vervangen kon worden en uit koppigheid heb ik mijn gevoelens toen niet durven zeggen. Het was pas 2 maand geleden dat ik ze eindelijk durfde toegeven. Wenend vroeg hij waarom ik dat pas zo laat zei. Hij heeft ook nog wenend naar mijn mama gebeld om te vragen wat hij moest doen. Ik heb gemerkt dat er nog een foto van ons op zn bureau stond toen.
  Uiteindelijk kwam hij tot het besluit dat ik te laat was en dat we dus niet samen konden zijn. Ik was er volledig kapot van, maar om hem niet kwijt te spelen vroeg ik om toch nog vrienden te blijven waar hij geen probleem mee had. We stuurden om de paar dagen eens (soms begon hij het gesprek zelf) en ik verzon smoezen om hem wekelijks eens kort te zien (iets ophalen, afhalen …). Het waren momenten dat ik doodgelukkig was, maar eenmaal weg, was ik dagen kapot. Dit hield ik een maand vol. Omdat mijn mama dit niet meer wou, heeft ze zowel mij als hem een soort “contactverbod” gegeven omdat ik dat vrienden-zijn niet aankan. Hij zei sorry aan mijn mama en zei dat hij me dacht te helpen. Intussen is het iets meer dan een week, absolute stilte en ik haat het. Ik mis hem nog evenveel… Ik check ook constant elke mogelijke media van hem en haar. Ze hebben nog geen enkele foto samen en onze foto’s samen staan ook nog steeds op z’n facebook. Het zou natuurlijk ook kunnen dat hij wacht tot als ik ze er als eerste afsmijt. Ik zou zo graag weten of ik ooit nog kans heb om hem terug te krijgen. Het is zo ingewikkeld allemaal

  1. Beste Sarah, rustig aan vooral! Als hij er ook best veel moeite mee heeft, vertrouw er dan op dat het langzaam aan best in orde komt. Je moet jezelf en hem ook de tijd gunnen, maar zeker ook de tijd dat hij een ander beeld van je krijgt. Je zult dus het een en ander bij jezelf moeten veranderen. Stop eerst maar eens met het checken van zijn facebook, en heb meer vertrouwen in jezelf. Neem vervolgens een tijdje afstand. Als je continu zijn aandacht trekt, gaat zijn aandacht voor jou verloren. Toevallig heb ik zojuist een video gezet in dit artikel. Die zou je eens moeten bekijken! Ik hoop dat je er rustiger van wordt. In ieder geval heel veel sterkte! Liefs, Michelle

 7. Mijn ex heeft mij na een relatie van bijna 30 jaar verlaten voor een vrouw van 15 jaar jonger. Ik woon niet in Nederland maar op Curacao. Er is hier een plek waar veel zuidamerikaanse vrouwen komen die op zoek zijn naar een man met geld. Op die plek heeft hij haar dus gevonden. Ik kan dus ook niet geloven dat het echte liefde is omdat die dames alleen maar uit zijn op een huwelijk en een verblijfsvergunning. Maar mijn ex blijft volhouden dat het echte liefde is en dat ze alles voor hem doet. Ik zeg hem dan ook dat ik dat begrijp ze zou de vloer nog voor hem likken als hij dat zou vragen als ze maar krijgt wat ze wil. Ze spreekt alleen maar Spaans en mijn ex doet alles via de vertaal computer omdat hij geen Spaans spreekt. Ze woont in Venezuela en mag hier maximaal 3 maanden per jaar verblijven maar niet langer dan 1 maand aaneengesloten. Ik vind het zo ontzettend moeilijk om het te accepteren en kan alleen maar haat voor haar voelen. Ik probeer het te accepteren maar dat lukt eigenlijk niet. We hebben samen een zoon van 18 en een bedrijf dus ik blijf altijd met hem verbonden. Dat gaat de ene keer beter dan de andere keer. Mijn psycholoog vertelde me dat het 1/3 van je relatie duurt voor je er over heen bent……pfff dan heb ik nog een lange weg te gaan

  1. Beste Petra, je man komt er wel van terug, geloof me maar. Het heeft geen zin om haar te haten, je hebt jezelf er alleen maar mee. Je man is voor haar gevallen. Dat kan ook zijn omdat hij wil voelen dat hij nog ‘goed in de markt ligt’ om het zo maar even uit te drukken. Het is een ellendige situatie, maar toon in ieder geval dat jouw leven leuker is dan de zijne en dat jij veel verder komt in je ontwikkeling. Denk ook alvast na wat je zou doen als hij met hangende pootjes terug komt (grote kans dat dat zal gebeuren). Veel sterkte in ieder geval en denk aan jezelf! Liefs, Michelle

 8. Goede dag ben van gisteren al twee weken van mijn ex we waren 14 maand ongeveer bij elkaar hij is zijn verdriet gaan bezinken bij een ander waar hij nog niets weet dat het zal lukken toch geef ik geen sms of tel maar zien ik hem nog wel af en toe want woont 3 huizen verder nu vertel hij nog alles aan mij van zijn werk zoals gisteren avond dat hij van zijn klant kwam ok voel dat hij mij heeft graag gezien wat moet ik doen

  1. Beste Mireille, ik heb je tel.nr maar even verwijderd op deze pagina. Het feit dat hij je nu steeds meer aanspreekt is wellicht dat zijn onbewuste begint te werken die zegt ‘eigenlijk was het toch een hele fijne meid die Mireille’. Hij was na jou in een rebound terecht gekomen. Het kan zijn dat hij die situatie eerst even aftast, kijkt ook naar jouw reacties. Mijn advies, blijf vriendelijk maar een tikkeltje ongeinteresseerd. Zodra hij een gesprek aanknoopt breek jij af op het meest leuke moment omdat je ‘weg moet’ of ‘een afspraak hebt’ en wuif je hem vriendelijk weer gedag. Laat hem merken dat het prima met je gaat. Hoe beter je dit kunt, des te meer hij achter je aan zal lopen. Let maar op! Sterkte met alles Mireille. Liefs, Michelle

 9. Hoi,

  Ik heb een relatie gehad van een jaar met een net gescheiden vrouw. Ik leerde haar kennen toen ze net 3 maanden uit elkaar was na een relatie van 12 jaar. In het begin wilde ik niet en hield ik de boot af. Na een tijdje aandringen van haar kant toch besloten om op date te gaan, we belandden dezelfde avond nog bij elkaar in bed en al gauw volgden er meer van dat soort afspraakjes. na een tijdje wilde ze weten of er meer in zat dan dat en zo belandden we in een relatie. Het ging eigenlijk heel goed en voelden ons erg goed bij elkaar. Het was zeker niet ideaal omdat ze nog een koophuis had met haar ex, wat haar veel stress opleverde temeer ook omdat hij zijn financiele verplichtingen niet altijd nakwam. Ik heb haar altijd zoveel proberen te steunen, ook financieel, in de zin dat ik de leuke dingen vaak betaalde en vergat mezelf er soms bij omdat veel om het huis enzo draaide. na 9 maanden was haar oudste dochter jarig, ze had 2 kinderen van 8 en 6 jaar oud, en ze kon daar niet echt bij zijn want de kinderen waren net die dag bij hun vader. Ze trok dat zo slecht dat ze helemaal in zichzelf keerde, en besloot ook maar meteen een punt achter de relatie te zetten. Na 2 dagen kreeg ze enorme spijt. en we gingen gewoon weer verder alsof er niks gebeurt was. Afgelopen Juni stelde ze voor of ik bij haar in wilde trekken, was daar wat huiverig voor maar zei dat het wel de moeite waard was om te onderzoeken of het mogelijk was om de hypotheek van haar ex over te nemen. Een paar dagen later kwam er opeens een koper die het huis wilde kopen dus was het ook niet meer aan de orde. die weken daarna waren heel erg stressvol omdat ze binnen een maand moest verhuizen, en we ook nog een vakantie hadden gepland, die ik ook had betaald omdat ze financieel krap zat. De sleuteloverdracht viel na de vakantie en ze kon totaal niet ontspannen, dus echt leuk was de vakantie niet. Direct na de vakantie was de sleuteloverdracht en plotseling deelde ze me mede dat ze een punt achter de relatie wilde zetten. Ik was daar best kapot van, ook mede omdat ik naar het moment toe had geleefd dat dat huis eindelijk verkocht zou zijn, en we eindelijk een normale relatie konden opbouwen. In de periode daarna hadden we eigenlijk nog dagelijks contact en zagen elkaar ook nog wel. Ik had haar voor haar verjaardag een weekendje Lissabon gegeven wat vorige maand plaatsvond en gek genoeg wilde ik dat ze gewoon nog meeging. dat ging best wel goed eigenlijk zonder spanning , maar bleef ze bij haar besluit. Nu bijna 4 maanden na onze breuk spreken we elkaar nog bijna dagelijks en hebben we een sex relatie. Ik weet in mijn hart dat ik het moet loslaten maar kan het simpelweg gewoon niet, blijf nog steeds hoop houden, temeer omdat ze tegenstrijdige signalen afgeeft. ik weet dat ze echt wel van me hield maar voel me toch wel een rebound.

  1. Dank voor je bericht! Ik raad je aan om zeker niet meer met haar het bed te delen en uit haar buurt te blijven. Laat niet met je sollen, ze weet niet wat ze doet, wat ze wilt, en jij raakt daardoor ondertussen van streek. Zeg haar dat je afstand wilt nemen zodat jij een duidelijke beslissing kan nemen of je hier wel achter kunt staan (niet dus! maar dat hoeft ze niet direct te weten). Geef haar eerst het signaal: zo wil ik niet verder, denk na en maak een keus. Sterkte ermee! Liefs, Michelle

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG