Wat doe je als je ex een ander heeft?

Heeft je ex een ander en weet je niet wat je moet doen. In dit artikel geef ik je het beste advies om als winnaar uit de bus te komen. Blijf dus goed lezen tot het eind! Het komt vaak voor dat je na je relatiebreuk ontdekt dat je ex een ander heeft, en soms komt het voor dat dat nou juist de reden was van de relatiebreuk.

Er zijn veel mensen die mij de vraag stellen wat ze moeten doen als hun ex een ander heeft. Ze vragen of ze nog een kans hebben bij hun ex. Mijn antwoord hierop luidt: dat hangt af van de situatie.

Er zijn namelijk 3 situaties en daarvan zijn er 2 gevallen waarbij het goed mogelijk is om je ex nog voor je terug te winnen terwijl het bij één geval heel lastig blijkt te zijn.

Dit is in het geval waarbij er in de relatie feitelijk niets aan de hand was en de een hopeloos verliefd is geworden op iemand anders.

Je vraagt je dan natuurlijk af hoe het in hemelsnaam kan dat je partner dan verliefd is geworden op die ander. Maar ja dat is nu ook het geheim van de liefde.

Verliefd worden gebeurd niet alleen omdat de ander zo mooi is of zoveel geld heeft. Dat kan een reden zijn maar dergelijke liefdes duren nooit lang.

 Maar als je ex tijdens jullie relatie in een andere relatie stapt dan is dat vaak omdat hij of zij op zoek is om de leegte te vullen die er tussen jullie is ontstaan. In dat geval is er een veel grotere kans om je ex terug te kunnen krijgen. Immers hier kun je op den duur met z’n tweeën aan werken.

Dit geldt ook voor het 3e geval, dat is het geval als je ex na de relatiebreuk een verhouding heeft gekregen met een ander, dan ook is er nog een kans dat het goed kan komen.

De vraag is hoe je nu weer contact kunt krijgen met je ex in het geval dat jouw situatie betrekking heeft op geval 2 of 3. Ik zou je willen aanraden om je in de eerste plaats heel neutraal op te stellen jegens je ex, maar ook jegens zijn of haar vriend of vriendin. en alleen pas dan contact met je ex op te nemen nadat je wat afstand hebt genomen en tot rust bent gekomen.

Wat zeggen en niet zeggen als je ex een ander heeft

Ook wil ik je aanraden om als je ex begint over zijn of haar relatie met die ander niet het verhaal af te kappen, blijf luisteren tot het eind en respecteer dat je ex die relatie heeft.

Je moet maar denken dat ook al vind je het geen gezonde relatie die je ex nu heeft met die ander, hij of zij er op een gegeven moment toch wel achter komt.

Het heeft geen zin om je ex ervan te overtuigen om bij die ander weg te gaan, want stel dat je ex naar je zou luisteren, dan zou je ex toch altijd het gevoel houden dat zijn of haar beslissing wellicht niet de juiste was, omdat hij die affaire niet goed heeft kunnen afsluiten en dus niet de zekerheid heeft of die andere relatie nu een kans op slagen had kunnen hebben of niet

ex heeft een ander

De ontdekking dat die nieuwe relatie van je ex niet de juiste is moet echt door je ex zelf worden gedaan. En dan nu een mooi verhaal. Ik heb ooit een bijzonder geval meegemaakt bij van mijn klanten.

Hij vertelde me dat hij zijn ex bij hem thuis had uitgenodigd voor een etentje.

Op het moment dat ze aan tafel zaten had hij zijn mobieltje gepakt en een filmpje van haar gemaakt waarbij hij zei :

‘Ik zit nu hier met Joke gezellig te praten tijdens een dinertje bij mij thuis.

Nu is het zo dat Joke mij heeft verlaten voor een ander en ik geef haar die vrijheid want daar heeft ze voor gekozen.

​Joke heeft erg de behoefte om zich vrij te voelen en die ervaring heeft ze dan ook nodig en dat respecteer ik volledig. Echter ik ben ervan overtuigd dat ze vroeg of laat bij me terug zal komen omdat ze nu eenmaal de vrouw is van mijn leven”

Joke bleek erg onder de indruk van deze liefdesverklaring. Voor haar was die liefdesverklaring puur en echt hetgeen haar deed besluiten om naar haar ex terug te gaan. Voor haar was dat het mooiste bewijs dat haar ex haar echt lief had.


Dus ik hoop dat je hierbij inziet dat het erg belangrijk is om de relatie van je ex te respecteren. Toon je begrip. De relatie is voor hem/haar op dat moment erg belangrijk.

Verder wil ik je nog zeggen dat er veel mensen zijn die denken “ik moet opschieten want hij/zij zal me anders vergeten. Maar nee, dat is een illusie.

Op een gegeven moment komt je ex gewoon terug bij de realiteit en pas dan is het moment geschikt om weer contact op te nemen.

Een relatie duurt overigens doorgaans of 3 maanden of 7 jaar. Als je na 7 jaar nog steeds bij elkaar bent dan is de kans groter dat je langer bij elkaar blijft. De honeymoonperiode, dat is de periode in het begin van een relatie duurt doorgaans 1 à 1,5 maand.

Je ex heeft een ander? Maak je niet druk!

Het ergste wat je zou kunnen doen na een gebroken relatie is dat je boos wordt op je ex. Ook al heeft je ex een ander al zo snel na de breuk. Je denkt al snel 'dit is een vergissing van mijn ex'. Zeker als je een lange relati met je partner hebt gehad hoop je dat je ex uiteindelijk spijt krijgt van zijn beslissing en bij je terug zal komen.

 Je vraagt je waarschijnlijk af of je ex al bezig was met een nieuwe relatie te beginnen toen jij nog iets had met je ex. Dat kan natuurlijk. Je ex was ongetwijfeld emotioneel al afstand aan het nemen.

Hoe ga je ermee om​? Het beste is om  jezelf en je ex de tijd te geven om alles te laten bezinken. Zeker als je ex al zo snel een ander heeft is de kans groot dat hij/zij in een reboundrelatie is beland.

Het beste is om ook aan je omgeving, je vrienden en familie te laten zien dat je de situatie accepteert. Natuurlijk wordt het een andere zaak als je ex weer contact met je opneemt.

Wees positief over de nieuwe liefde van je ex

In plaats van dat je je ex beschuldigt dat hij/zij al zo snel weer een ander heeft, en zijn/haar nieuwe liefde uit te maken voor rotte vis, kun je beter zo positief mogelijk blijven. Prijs die nieuwe liefde eerder de hemel in!

Hoe negatiever je bent, des te onaantrekkelijker je wordt voor je ex. Je moet je ex laten zien dat je het begrijpt dat hij/zij aan het experimenteren is met een ander.

Laat je niet kennen en probeer je zelfvertrouwen terug te winnen. Als je je mee laat sleuren door negatieve emoties dan ben je verder van huis.

Wees ook niet negatief naar je vrienden over je ex. Je kunt je beste vriend of vriendin in vertrouwen nemen en hem/haar vertellen wat je voelt en denkt. Dat lucht in ieder geval al op. Maar zet je frustraties en onzekerheid van  je af door activiteiten te ondernemen die je minder doen denken aan je ex en die ander.

Laat merken dat je niet onder de indruk bent van je ex zijn nieuwe relatie. Blijf gewoon verder je ding doen & laat zeker niet uitschijnen dat je er kapot van bent. Blijf sociaal contact zoeken, blijf uitgaan met je vriendinnen en het kan ook geen kwaad om wat te flirten met iemand anders. Dit gaat ongetwijfeld in je ex zijn radar komen en in het beste geval gaat hij tot inkeer komen.

Als je ex een ander heeft kun je jezelf natuurlijk helemaal gek laten maken. Dat heb je in eigen hand. als jij je focust op de positieve uitkomst, dan vergroot je aanzienlijk je kansen dat je ex straks met hangende pootjes bij je voor de deur staat.

Twijfel niet aan jezelf ook al heeft je ex een ander!

Je gaat misschien opeens denken dat je minder mooi of intelligent bent. Je ex is immers verliefd geworden op een ander. Ik weet dat er veel mannen en vrouwen zijn die dan opeens enorm gaan twijfelen aan zichzelf. 

Het feit dat je ex een ander heeft wil alles zeggen over je ex, en niets over jou. Zeker als je ex al heel snel een ander heeft.

Twijfel je toch over jezelf? Vraag eens aan je beste vrienden of vriendinnen welke kwaliteiten ze in je zien. Je ziet het vaak niet van jezelf. Een afwijzing kan zoveel met je doen, zeker als er een ander in het spel is. Het risico is dan dat je denkt dat die ander meer kwaliteiten heeft dan jij. Of dat die ander mooier, intelligenter of aardiger is dan jij bent. Dat hoeft helemaal niet waar te zijn. 

Nogmaals: als je ex een ander heeft, en dat heel snel al na de relatiebreuk, dan zegt dat meer over je ex dan over jou.

Mijn ex heeft al een ander: ik besef nu pas hoe stom ik ben geweest

Vaak besef je pas wat je mist als je het niet meer hebt. Dit kan met jou en je ex natuurlijk net zo werken.

Dat je pas beseft dat je stomme fouten hebt gemaakt nadat jullie uit elkaar zijn gegaan. Dat je ineens alles veel anders en helderder kunt bekijken op het moment dat je er zelf niet meer middenin zit. Dan hoop je natuurlijk dat je ex tot dezelfde conclusie komt en jullie het samen weer kunnen gaan proberen.

Je kunt je natuurlijk blijven afvragen waarom je ex al zo snel een ander heeft. Maar je verliest tijd als je je daar teveel op focust.

Je ex kan meerdere redenen hebben en het kan ook een combinatie zijn van verschillende factoren. Je ex kende zijn of haar nieuwe partner misschien al wel toen jullie nog samen waren. Misschien is het een vlucht om maar niet over jou na te hoeven denken.

Richt je in ieder geval op de punten en zaken die wél goed liepen tussen jullie. als je ex contact opneemt met jou praat je natuurlijk niet steeds weer over hoeveel je spijt hebt van je fouten. Praat dus ook niet teveel over de breuk.

Zorg dat je ex weer gaat voelen waarom hij of zij ooit op je gevallen is. Misschien hebben jullie wel een gezamenlijke hobby of een plekje wat echt van jullie tweetjes is. Hier liggen jullie raakvlakken en hier zul je je dus ook op moeten richten.

De knipperlichtrelatie: het verhaal van Sonja

Onlangs ontving ik van iemand een bericht. Het was eerder gezegd een verhaal. De persoon in kwestie, Sonja, vertelde me:

Zo begon het ''sprookje''

Het begon toen mijn ex en ik elkaar in de sportschool zagen. We begonnen daar ongeveer op hetzelfde moment met sporten. Na een paar keer raakten we aan de praat. Toen wisselden we telefoonnummers uit. Heel wat berichtjes gingen over en weer met wat afspraakjes als gevolg. Het groeide uit tot weer een relatie.

Helaas voor mij duurde het niet lang. Mijn ex kan het niet laten om toch steeds weer naar anderen te kijken. Al snel had ik het in de gaten. Omdat ik er echt niet langer meer tegen kon besloot ik met pijn in mijn hart een einde aan de relatie te maken. Dat was een soort van zelfbescherming, want je kunt je voorstellen hoe pijnlijk het voor me was.

We wonen in een klein dorp, dus iedereen kent elkaar. Niet lang na de breuk hoorde ik het gerucht dat mijn ex weer een ander had. Kort daarna zou het alweer uit zijn. Zo ging het lange tijd door. Hierop besloot ik dat het tijd werd dat mijn ex ging inzien dat er in dat soort relaties geen toekomst zit. In een relatie met mij wel.

Het werd tijd voor een goed gesprek. Dat was me wel duidelijk. Het nummer van mijn ex stond nog gewoon in mijn telefoon, dus ik begon gewoon een algemeen gesprek. Ik wilde het nog niet hebben over die relaties. Met veel moeite wist ik mijn ex er van te overtuigen bij mij langs te komen. Nu moest het er maar eens van komen vond ik. Voorzichtig begon ik het te hebben over hoe mijn ex de toekomst voor zich ziet.

ITot mijn grote blijdschap biechtte mijn ex me na een lang gesprek op nog gevoelens voor me te hebben. Ik heb alle technieken gebruikt die je me hebt verteld Michelle. Dank daarvoor!

Die andere relaties bleken gewoon een manier te zijn om het liefdesverdriet te verwerken. Hoe je ex andere relaties stopzet voor jou heb ik toen zelf meegemaakt. Ik wilde onze relatie wel weer nieuw leven inblazen op voorwaarde dat mijn ex niet meer zou flirten. Nadat deze dit plechtig had beloofd was mijn ex niet meer mijn ex, maar mijn nieuwe liefde. 

Zo kan het dus ook gaan als je ex een ander heeft: komen tot het besef dat het toch beter is je relatie weer een kans te geven.

Overigens heeft Sonja ook dit artikel gelezen:
Wat doe je als hij een ander heeft

Wat moet je doen als je ex een ander heeft en je wil hem of haar terug? Een aantal do's & don'ts

We hebben ook een uitgebreide special ‘hoe krijg ik mijn ex terug’ geschreven die bestemd is voor zowel mannen als vrouwen. Je kunt deze special lezen via deze link:

>>> Hoe krijg ik mijn ex terug. Het stappenplan van A tot Z

More...

Maar hier ook een aantal do's & don'ts, ofwel fouten die de meeste mensen maken:

De Do's

 • check
  Laat zien dat je goed met de situatie kunt omgaan. Word niet boos of hysterisch omdat je ex nu eenmal heeft besloten een einde aan de relatie te maken. Ook niet als je ex een ander heeft. Als je laat zien dat je de situatie aan kunt, dat je activiteiten onderneemt dan zul je veel aantrekkelijker zijn in de ogen van je ex. Want wees eerlijk: denk je nu echt dat als je probeert medelijden te wekken van je ex dat je ex je aantrekkelijk zal vinden? Natuurlijk niet!
 • check
  Geef je ex en ook vooral jezelf de rust. Door je te ontspannen kun je straks ook veel beter nadenken . Maak een lijstje voor de komende week wat je allemaal wil gaan doen. Denk eraan dat ook al heb je geen zin het toch te doen. Meestal ervaar je en ontdek je de zin pas als je ermee bezig bent. Als jij je ex met rust kunt laten geef je hem of haar ook de gelegenheid om je te missen.

De Don'ts

 • check
  Stop het stalken! Het is toch vreselijk als je continu gebombardeerd wordt door smsjes of whatsapp berichten? Verplaats jezelf maar eens in de schoenen van je ex. Je wordt er doodongelukkig van. Je ex zal alleen maar denken “ik word gek van haar/hem. Ze/Hij kan ook echt niet zonder mij he?”. Dat geeft je ex een beklemmend gevoel!
 • check
  Probeer geen medelijden op te wekken. We zeiden het net al: dat is echt de verkeerde weg. Probeer ook niet zielig te doen bij de vrienden van je ex. Vooral niet!  Zorg ervoor dat je ex onder geen enkel beding te horen krijgt dat jij in een hoekje zit te kniezen. De eerste paar dagen mag je heus best huilen, maar blijf er niet in hangen.
 • check
  Probeer je ex niet jaloers te maken door zelf ook al snel een relatie aan te gaan met een ander. (doe zelf niet wat je je ex verwijt). Je ex kan je dan later daar ook op aanspreken mochten jullie uiteindelijk toch weer de weg naar elkaar terugvinden. 

Conclusie: zo doe je het als je ex een ander heeft

Ook al heeft je ex nu een ander, het is belangrijk dat je laat zien dat je er niet onder lijdt. Als je je ex voortdurend probeert te benaderen en hem of haar probeert te overtuigen dat de nieuwe vriend of vriendin echt niet past bij je ex, dan snij je jezelf in de vingers. Hoe meer je dat doet, des te meer je je ex in de armen stuurt van die ander.

Als je ex een ander heeft staat je ex altijd aan de sterke kant. Hij of zij weet dat jij eronder lijdt en zal zich ernaar gedragen. Probeer dus vooral niet te laten zien dat het je wat doet. Ga je ex dan ook niet continu smsjes sturen of je afvragen waarom je ex je niet meer belt.

Zorg dat jij als winnaar uit de bus komt en als je je ex dan weer ziet, zorg er dan voor dat je er geweldig uitziet en straalt van geluk. Wees niet bang dat je ex zal denken 'zie je wel, zij/hij is toch echt beter af zonder mij'.

Misschien lukt het wel om je ex wat jaloers te maken en te laten voelen wat hij of zij mist. Dit is natuurlijk wel een gevaarlijk spel.

Daarnaast is er natuurlijk een grote kans dat het niet werkt en je moet je afvragen of het dat wel waard is allemaal. Moeite doen is goed, maar je moet er niet in doorschieten.

Vaak is het zo dat ex partners pas beseffen “wat ze verloren zijn” eenmaal het gevaar er is dat ze het helemaal kwijt gaan raken. Als jij dus de indruk aan je ex geeft dat hij of zij je wel eens 100% zou kunnen verliezen, wees dan maar niet verbaasd als je ex weer contact met je zoekt.

Wil je weten wat je kunt doen om je ex terug te winnen? Heb je hulp nodig, ondanks het feit dat hij/zij een ander heeft?

Ontvang mijn beste tips door je in te schrijven voor de gratis ex terugwinnen training. Je ziet dan in de komende dagen van mij een berichtje verschijnen waarin ik je in een video vertel wat je het beste kunt doen in verschillende situaties. Inschrijven doe je hieronder, in de zijkant of bovenaan deze pagina!

Klik hier om een reactie achter te laten 17 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG