4

Wat moet je doen als je ex je terug wil

Wat moet je doen als je ex je terug wil. Als een relatie beëindigd wordt, kan dit natuurlijk meerdere oorzaken hebben. De reden kan één specifiek voorval zijn of iets wat langere tijd aan de gang is. De beëindiging van de relatie kan een beslissing zijn van één van de partners of van beide. Soms hopen problemen zich een tijdlang op en barst ineens de bom.

Of is iemand het ineens helemaal beu en besluit zo niet langer verder te willen. Als je zelf diegene bent die de beslissing heeft genomen om de relatie te verbreken, kan dit een hele opluchting zijn. Maar wat als je ex je terug wil?

Wat moet je doen als je ex je terug wil?

Je zult niet zomaar besluiten om je relatie te verbreken. Net zoals je dus ook niet zomaar zult besluiten om het weer te gaan proberen met je ex. Maar als je ex je terug wil, is dit natuurlijk ook niet iets wat je zomaar naast je neer kunt leggen. Al zul je er natuurlijk wel goed over na moeten denken of dit echt is wat je wil.

Het is heel natuurlijk dat wanneer je liefdesverdriet hebt je je terug wil. Je moet wel uitkijken dat je dat gevoel niet verward met iets anders. Als de reden van jullie breuk bijvoorbeeld is dat je ex partner weinig aandacht voor je / jullie had is het natuurlijk zaak dat je goed nagaat wat de reden hiervan is. Want stel, je komt weer terug bij je ex, welke garantie heb je dan dat je ex echt bereid is te investeren in jullie relatie. De vraag is ook of hij of zij dit dan ook vol kan houden en het over een tijdje niet weer fout gaat.

Want dan ben je natuurlijk nog verder van huis. Al kan het natuurlijk ook zijn dat je ex partner heeft geleerd van zijn of haar fouten en dit wel degelijk kan veranderen. Dat jullie kunnen leren van fouten in het verleden en deze lessen kunnen gebruiken in te de toekomst. Je mindset zou zo moeten zijn dat je je ex nog een kans geeft, en niet andersom. doe je dit wel dan sta je aan de vragende kant, en dat is niet waar je wil zijn.

Eerst onderzoeken of jij je ex echt terug wil

Allereerst kun je het beste onderzoeken of jij je ex echt terug wil. Mist hij of zij jou als persoon echt of kan hij of zij moeilijk alleen zijn? Als de conclusie is dat hij of zij je echt terug wil, moet je voor jezelf nagaan of jij dat ook wil.

Dit is natuurlijk afhankelijk van de reden van de breuk en wat je ex partner hier eventueel in wil of kan veranderen. Ook zul je bij jezelf eerlijk na moeten gaan of de gevoelens voor je ex partner er nog zijn en of die groot genoeg zijn om het nog een keert te proberen samen.

Hierbij nog een aantal praktische tips wat je moet doen als je zelf je ex terug wil

• Geef elkaar eerst ruim de tijd om tot bezinning te komen
• Wees aardig voor de ander, maar niet te lief of te toegankelijk
• Wees zeker van jezelf en zorg dat je de leiding hebt over de situatie
• Probeer je ex niet te overtuigen dat hij of zij ongelijk heeft
• Ga jezelf niet schuldig voelen en word geen slaaf van je ex
• Ben je een man, werk aan je persoonlijkheid (dat kan natuurlijk ook als je een vrouw bent 😉
• Ben je een vrouw, zorg dat je er stralend uitziet en glimlach zoveel mogelijk. Mannen die mooi glimlachen zijn overigens ook onweerstaanbaar 😉
• Zoek hulp

Als jullie het samen weer willen proberen, is het belangrijk om te leren van jullie fouten uit het verleden. Communicatie is hierin natuurlijk erg belangrijk. Door naar elkaar te luisteren, leren jullie elkaar begrijpen en zullen jullie dichter tot elkaar komen. Als blijkt dat jullie hier samen toch wat moeite mee hebben, kunnen jullie hier ook hulp voor inschakelen.

Je zou er dan voor kunnen kiezen om de hulp van Michelle van den Berghe in te schakelen. Zij kan je handvaten geven om met elkaar te praten en elkaar beter te leren begrijpen. Dit alles zal jullie ook in de toekomst helpen en hopelijk ook voorkomen dat jullie weer uit elkaar gaan.

Hopelijk hebben deze tips je geholpen met de vraag ‘Wat moet je doen als je ex je terug wil?.Zorg er in ieder geval voor dat je een duidelijk plan hebt en dat je je grenzen weet aan te geven.

Klik hier om een reactie achter te laten 4 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG