• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Wat sms je naar je ex : 4 voorbeelden

Wat sms je naar je ex? Hier 4 voorbeelden om het contact te initieren

Wat sms je naar je ex als het contact al enkele dagen, of misschien wel enkele weken nihil is geweest. Je mist je ex en je wil graag weer contact met hem of haar opnemen? Dat zal zeker het geval zijn als je al enige tijd geen contact meer met je ex hebt gehad, en vooral ook als je het zwaar hebt gehad tijdens de periode van radiostilte.  Hopelijk heb je in die periode wel serieus aan jezelf gewerkt, en heb je het nodige inzicht bereikt om te weten wat te doen mocht je ex je vertellen dat hij/zij toch weer mogelijkheden ziet.


Het sturen van een smsje lijkt dus een goed idee om de periode van radiostilte te breken en het contact te herstellen, maar je weet niet goed hoe je dat het beste kunt aanpakken. In dit artikel ga ik je dit aan de hand van een 4-tal voorbeelden laten zien hoe je dat eventueel zou kunnen doen. Ik zeg niet dat het in alle situaties zal werken, immers iedere situatie is ook uniek. Mocht je mijn persoonlijke hulp nodig hebben aarzel dan niet contact met mij op te nemen.

Onlangs maakte ik ook nog deze video. Laat je inspireren met de tips!

Wat sms je naar je ex : prikkel eerst zijn/haar nieuwsgierigheid

Zeker als er tussen jou en je ex al een tijd lang geen contact meer is geweest zul je uitermate voorzichtig moeten zijn met het kiezen van je woorden. Wanneer je voor de eerste keer een smsje stuurt zul je met name de nieuwsgierigheid van je ex moeten prikkelen, en vooral de zin moeten opwekken om iets terug te sturen. Je ex zal dus voldoende redenen moeten hebben om op je smsje te reageren. Het voordeel van het sturen van een tekstbericht of smsje is dat je ex jouw berichtje nog kan teruglezen.

wat sms je naar je ex

Daarom zul je dus ook nooit in je berichtje moeten laten doorschemeren dat je je ex ontzettend mist en al zeker zul je niet moeten vragen of je ex ook aan jou heeft gedacht.

Wat je wel zou kunnen doen, maar pas alleen nadat je een berichtje hebt gestuurd waarbij je zijn/haar nieuwsgierigheid hebt gewekt, kun je vervolgens heel kort maar krachtig je excuses aanbieden voor je eigen gedrag. Maar pas op dat je daar niet te lang op door gaat, ook al doet jouw ex dat wel. Het gaat erom dat je duidelijk maakt dat je je verantwoordelijk voelt voor wat er is gebeurd en dat je volledig de beslissing van je ex accepteert.

Op deze manier zijn je kansen veel groter dat je ex, na dit eerste smsje, contact met je zal opnemen. Immers het ijs is vanaf dat moment gebroken en dit eerste sms contact is positief geweest. Doe je het dus goed, dan zal je ex zich gaan afvragen wat je allemaal denkt en doet nu je zo 'anders'  over komt. Hij of zij zal zich gaan afvragen "wat is er met haar/hem gebeurd ?"

Een smsje waarin je vraagt hoe het gaat met je ex

Het kan zeker geen kwaad als je je ex laat merken dat je benieuwd bent hoe het met hem/haar gaat. Maar zorg dat je het goed 'inpakt' . Voorbeeld :  « Hoi! ik hoorde net je lievelingsliedje op e radio en ik moest opeens aan jou denken. Weet je nog toen jij.....(je haalt een positieve herinnering op). Hahaha wat hebben we toen gelachen zeg. Ik hoop verder dat het goed met je gaat! »

Dit smsje is relatief eenvoudig maar  heel effectief om je ex in te laten zien dat je nog steeds positief kunt terugkijken op de relatie, zonder nare bijkomende gevoelens. Daarmee leg je ook meteen de drempel laag en je ex zal minder moeite hebben om contact met je op te nemen na zo'n sms bericht.

Een smsje met een aankondiging van 'goed nieuws'

Wat sms je naar je ex als het super goed met je gaat of als je iets geweldigs hebt meegemaakt. Naast het goede bericht link je het goede nieuws ook meteen aan je dankbare gevoelens jegens je ex. Vertel je ex dat je hem/haar dankbaar bent voor alles wat hij/zij tijdens de relatie voor je heeft gedaan, en dat je er nu achter bent welk een positieve invloed dit heeft op je leven en de successen die je nu boekt.

Voorbeeld "ik ben net geslaagd voor ......en ben zo blij!!. Maar natuurlijk heb ik dat ook grotendeels aan jou te danken. Je hebt nooit aan me getwijfeld en wist me altijd aan te moedigen. Dat je dit dus maar goed weet. Dank dank dank voor al je goede zorgen. Ik ben zoo happyy!! " In een dergelijk berichtje straal je ongelooflijk veel enthousiasme en blijdschap uit en je wijt dat enthousiasme aan de inbreng van je ex. Beter kan eigenlijk niet. Immers, je streelt daarmee de ego van je ex 😉

Een smsje waarin je medeleven toont

Misschien weet je toevallig dat je ex iets naars heeft meegemaakt? Aarzel dan niet hem/haar sterkte te wensen, maar val niet in de valkuil om met je ex mee te gaan kniezen. Integendeel! Jouw enthousiasme en opgewekte toon moet aanstekelijk gaan werken op je ex, waardoor hij/zij gaat verlangen naar jouw aanwezigheid.

Wens je ex dus sterkte maar zeg ook dat het allemaal goed komt met hem/haar omdat je weet hoe sterk je ex is en dat hij/zij hier echt wel doorheen komt. Je mag gerust je ex vertellen dat je aan hem/haar denkt in deze moeilijke tijd.

Aan de hand van deze 4 voorbeelden is je vraag 'wat sms je naar je ex'  hopelijk hiermee al grotendeels beantwoord. Mocht je specifieke hulp nodig hebben bij het terugwinnen van je ex, aarzel dan niet contact met mij op te nemen!

In dit geweldige Ebook vind je de meest fantastische tekstberichten om te smsen naar je ex of partner. Ontdek de meest krachtige psychologische beïnvloedingstechnieken in dit super waardevolle boek en maak indruk op je ex!

Lees anders ook nog dit artikel: de 3 beste manieren om je ex te smsen

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Michele
  Meer dan een jaar sprak in af met een getrouwde man. We waren echt close en echte vrienden. Hij was mijn steun na mijn echtscheiding
  Plots breekt hub met me! Ik denk uit angst om zijn gezin stuk te maken. Wel sturen we nog een tijdje. Tot ik stop met sturen en nu al zes weken totaal niks gehoord heb
  Ik ben echt zeker dat hij me graag zag…maar voor zijn kinderen doet hij alles
  Wat nu?

  1. Beste Hilde, dit is een zeer lastige situatie. Veel vrouwen storten zich helemaal in een relatie met een getrouwde man die van alles belooft maar niks nakomt. Het klopt dat mannen als het puntje bij paaltje komt toch uiteindelijk weer kiezen voor hun gezin. Ik zou zeggen: laat hem los, hij zal vanzelf naar je toekomen als hij je wil (en dat moet ik, laat hem het werk doen!). Sterkte met deze situatie!
   Hartelijke groet,
   Michelle

 2. Hoi Michelle, wat fijn dat ik hier iets aan je kan vragen. Ik heb al tien jaar (!) contact met iemand tot wie ik me aangetrokken voel en hij tot mij. We mailen en appen elkaar bij vlagen, maar het leidt tot niets serieus. Hij is ongebonden en wil graag bij me zijn (voor even), maar als ik zinspeel op iets langdurigs houdt hij de boot af. Ik heb het contact een aantal keer verbroken, maar hij neemt steeds weer het initiatief om me te spreken, wat van zijn kant dan snel overgaat in stevig geflirt. Deze zomer hebben we weer contact gehad via whatsapp, waarna ik als conclusie weer de bekende riedel kreeg van ‘het lukt niet’, ‘het ligt aan mij’, en ‘ik weet niet of het er ooit van gaat komen’. Daarom heb ik sinds kort het contact weer helemaal verbroken. Doe ik daar goed aan, of juist niet? Hij wil graag vrienden blijven, maar dat lukt me niet. Ik weet niet wat hierin wijsheid is. Heb jij advies?

  1. Beste Karin, hoe gaat het inmiddels? Jazeker, als hij zegt ‘ik weet niet of het er ooit van gaat komen’, zeg jij ‘ik wel, namelijk ‘nooit’ want zo gaat het altijd’ en vervolgens neem je afstand. Hij zal dit met zichzelf moeten oplossen. Vrienden blijven is zeker geen goed idee in dit geval! Succes en liefs, Michelle

 3. Hoi michelle,

  Ik heb nu al een tijdje geen contact meer gehad met mijn ex maar door wat praktische zaken moest ik contact met haar opnemen. We zijn niet echt goed uitelkaar gegaan maar met ruzie etc. Maar toch vraagt ze nu soms hoe het gaat met de hamster (beetje vreemd).

  Nu stuurt ze af en toe een berichtje (gaat over koetjes en kalfjes). Hoe kan ik er achterkomen wat de reden is dat ze nu ineens wel contact op wil nemen sinds ik contact met haar heb opgenomen?

  Met vriendelijke groet,

  Robin

  1. Beste Robin, dat zul je vanzelf merken. Laat haar gewoon even haar gangetje gaan en observeer gewoon wat er gebeurt. Je hoeft niet overal direct iets van ‘te vinden’ of er iets achter zoeken. Trek niet te snel conclusies. Ik denk echter dat zij die vragen gebruikt om toch weer contact met je te hebben. Ik zou zeggen: speel hier goed en positief op in zodat je een goede en positieve indruk maakt. Sterkte met alles! Hartelijke groet, Michelle

 4. Met mijn ex zit het dus zo we vonden elkaar heel leuk en we hadden al lange tijd contact daarna kregen we echt werd het serieus en dachten we zelfs aan trouwplannen/ kinderen. Maar we kregen wat vaker conflicten toen besloot hij om ermee te stoppen ik was er kapot van ik heb alles geprobeerd om hem over te halen echt alles ik hou Zoveel van hem zoveel heb ik nog nooit van iemand gehouden veel mensen zeggen zijn genoegen mannen op de wereld maar ik wil echt alleen hem ik hou alleen van hem t was echt liefde op t eerste gezicht we waren heel verliefd. Maar ik probeerde dus contact te zoeken om het uit te praten maar ik werd telkens geblokkeerd en hij zei tegen andere dat ik een leugenaar ben. En dat hij me niet vertrouwd ik heb nu 2 maanden niets meer van me laten horen.en hij appt mij ook niet meer helemaal niets want hij zei als laatste wat je ook doet wij zullen nooit meer samen zijn het is over. Op dat bericht ben ik dus niet ingegaan en nu ben ik 2 maanden verder ik mis hem nog ontzettend ik wil zo graag bij hem zijn ik heb het gevoel dat hij diegene is waar ik bij hoor want mijn liefde is nooit zo hoog geweest voor iemand. ik wil contact opnemen via Whatsappje maar hoe kan ik het beste doen. Ik wil namelijk niet dat hij mij weer blokkeert

  Gr saartje

  1. Beste Saartje, zorg er eerst voor dat je je mentaal weer helemaal sterk voelt, vol zelfvertrouwen, dat je straalt en het van je gezicht is af te lezen dat je super en super positief in het leven staat. Iemand die constructief zoekt naar oplossingen (en dat blijkt dan uit je woorden), geduldig is, veerkrachtig maar tegelijkertijd ook kwetsbaar. Pas dan stap je naar hem toe, dus geen whatsapp. Doe dus iets waaruit blijkt dat het je moeite heeft gekost om dat te doen. Naar hem toegaan vraagt moed en vastberadenheid. Ga niet naar hem toe met de intentie om hem terug te winnen of te smeken (nogmaals dat past niet bij het profiel wat ik hierboven schetste) maar meer om hem duidelijk te maken dat boos zijn op elkaar niets oplost, dat jouw gedrag ongepast was en je het goed wilt maken, al is het op vriendschappelijke basis. Zorg dus eerst dat je zijn vertrouwen weer terugkrijgt. Sterkte met alles! Hartelijke groet, Michelle

 5. Ik heb 3 jaar lang een relatie gehad.. Het ging uit in juli. In september zei die dat die mij nog miste. Maar wou niks met mij.. Toen hadden we afgesproken om normaal met elkaar om te gaan dat ging even goed maar daarna maakte hij zo weer ruzie met me.. Alles wat ik zeg of doe tegen hem is niet goed ik deed er alles voor om hem terug te krijgen.. Hij is ook met veel meiden bezig geweest.. Uitpraten wou hij nooit.. Ik wil zo graag met hem praten maar ik weet nu gewoon niet wat ik moet doen mis hem zo erg

  1. Beste Amalia, het feit dat hij dan toch weer ruzie zoekt is dat hij dingen in je tegenkomt die hij in zichzelf herkent en hij daar niet mee om kan gaan. Misschien heb jij een bepaalde sterke kant die hij ook graag zou willen hebben, en dan is het maar wat gemakkelijker om een vinger te wijzen in jouw richting. Het heeft geen zin om het ‘uit te praten’. Je zult meer effect hebben als je hem op een andere manier benadert dan je tot nu toe hebt gedaan. Als je bij hem steeds de indruk wekt dat je hem terug wilt gaat het niet werken. Laat hem zien dat je de breuk accepteert en ga niet in op verwijten maar laat je grenzen zien door bijv te zeggen ‘ik denk niet dat het verstandig is dat we hierover verder praten, er zijn leukere dingen om het samen over te hebben’. Vergeet niet dat je met ieder contact hem een goed gevoel over zichzelf geeft! Sterkte en liefs, Michelle

   1. Hallo Michelle, bedankt voor u berichtje
    Ik heb hem heel vaak achterna gezeten waardoor ik hem verder heb geduwt. Had vorige week met hem gepraat en gezegd sorry dat ik je heb gestalkt en hij heeft me na huis gebracht. Maar iemand heeft hem daarna anoniem gebelt en hij denkt dat ik dat ben dus scheld hij me weer verrot..’waarom doet hij dat telkens .. Hij zegt tegen iedereen ik hou niet meer van haar ik wil haar niet.

 6. Hallo Michelle,

  Mijn ex en ik hebben nu precies 3 weken geen contact gehad. In die tussen tijd ben ik hulp gaan zoeken voor de dingen die fout zijn gegaan in onze relatie.
  Ik heb veel contact gehad met haar tante en mijn ex weet er van dat ik hulp ben gaan zoeken via haar tante.
  Nu wil ik haar heel graag vertellen wat ik tot nu over mezelf geleerd heb maar weet dat het nog niet het juiste moment is om het daar over te hebben. Wel zou ik erg graag weer contact met haar willen hebben en het langzaam weer opbouwen.
  Wat zou ik kunnen doen? De enige mogelijkheid die ik heb is om haar te smsen.

  1. Beste Peter, rustig aan! Je hebt haar tante gekozen als raadgever. Ik hoop voor je dat haar tante de juiste persoon is, want die komt er niet als buitenstaander tussenin te zitten (ze staat dicht bij je ex). Je moet het echt nu even tijd geven. Haar tante zal vast wel iets door laten sijpelen dat je er wel degelijk iets aan doet. Ik hoop dat ze dat positief brengt. Je kunt haar sms-en maar doe het niet te vroeg! Beter is als zij contact met je opneemt. Wees geduldig en nogmaals, geef het wat tijd. Hartelijke groet, Michelle

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG